0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

ЧОМУ МИ СПРИЙМАЄМО ДЕЯКІ ПРИРОДНІ ЯВИЩА ОДНОЧАСНО ЯК ПОТВОРНІ І ПРЕКРАСНІ? ЧИ ІСНУЄ МЕЖА У СПРИЙНЯТТІ ПІДНЕСЕНОГО І ЖАХЛИВОГО? (ID:501993)

Тип роботи: стаття
Дисципліна:Філологія
Сторінок: 5
Рік виконання: 2019
Не продається
Вартість: 0
Автор більше не продає цю роботу
?

Основні причини, чому роботи знімають з продажу:

  1. Автор роботи самостійно зняв її з продажу
  2. Автор роботи видалив свій аккаунт - і всі його роботи деактивувалися
  3. На роботу надійшли скарги від клієнтів - і ми її деактивували
Шукати схожі готові роботи
Зміст
Література: Бёрк Э. Философское исследование о происхождении наших идей возвышенного и прекрасного / Эдмунд Бёрк. – М.: Искусство, 1979. – 237 с. Бычков В. Возвышенное в эксплицитной эстетике [Електронний ресурс] / Виктор Бычков – Режим доступу до ресурсу: https://www.e-reading.club/chapter.php/9791/38/Bychkov_-_Estetika.html. Гегель Г. Лекции по эстетике [Електронний ресурс] / Г.В.Ф. Гегель – Режим доступу до ресурсу: http://esthetiks.ru/gegel-lektsii-po-estetike.html. Геловін: чому ми любимо лякатися? [Електронний ресурс] // BBC News Україна  Режим доступу до ресурсу: https://www.bbc.com/ukrainian/media46037449?fbclid=IwAR1X3UhKdSZjTEwl2fCVKh4pxI_nmwrcC2eUL2OZZGfIhjbHX5W5M5WbLk. Есенина Т. А. Основные категории эстетики [Електронний ресурс] / Т. А. Есенина, И. К. Сытина – Режим доступу до ресурсу: http://tsput.ru/res/other/estetika/lec2.html?fbclid=IwAR2Tx4HzSwDWYkCgzndWuKPsPNdHwNbX-Ipq9LArfAhU7j3yyWt5R3uGsSE. Кант И. Сочинения в шести томах / Иммануил Кант. – М.: Мысль, 1964. – Т. 2. – 611 с. – (Философское наследие). Честертон Г. В защиту скелетов (пер. с англ. Н. Тауберг) // Честертон Г. Писатель в газете. – М.: Прогрес, 1984. – С. 41. Sublime (philosophy) [Електронний ресурс] // Wikipedia, the free encyclopedia – Режим доступу до ресурсу: https://en.wikipedia.org/wiki/Sublime_(philosophy).
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Е. Берк зазначає, що прекрасне та піднесене є взаємовиключними. Прекрасне базується на відчутті задоволення, піднесене – незадоволення. Те, що пробуджує жах може бути джерелом піднесеного. Піднесені предмети “великі за розмірами”, темні, масивні, похмурі, недбало віддалені. Відчуття, яке викликається піднесеним – захоплення (відмінне від позитивного задоволення) [1]. У матеріалістичній або демократично орієнтованій естетиці XIX-ХХ ст. багато в чому втрачається початковий естетичний зміст піднесеного. Одні естетики просто виключають його зі свого категоріального арсеналу, інші трактують вкрай однобічно. Н.Г. Чернишевський практично зводив піднесене до природної величної сили. Психологічна естетика (Т. Ліппс, І. Фолькельт) розуміли піднесе як «одухотворення», як проекцію піднесених почуттів на предмет естетичного сприйняття. Марксистсько-ленінська естетика бачила його в поняттях патетичного і героїчного, який проявляється в соціально або ідеологічно заангажованій особистості [2].