0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

ЕКОЛОГО-ТЕХНОЛОГІЧНІ ВИМОГИ ДО ПІДПРИЄМСТВА ПО ВИРОБНИЦТВУ ТА ПЕРЕРОБЦІ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА (ID:351879)

Тип роботи: курсова
Сторінок: 52
Рік виконання: 2017
Вартість: 430
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ РЕФЕРАТ 4 ВСТУП 5 1. ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ за темою виробництво тваринницької продукції в галузі скотарство 7 1.1. Важливість галузі скотарства та сучасний стан 7 1.2. Умови утримання тварин у галузі скотарства 9 1.3. Особливості технологій виробництва та їх характеристика. 11 1.4. Основні підходи до виробництва тваринницької продукції 13 1.5. Інновації виробництва молока 14 2. МЕТОДИКА ВИКОНАННЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ 17 2.1. Методика та формули виконання курсового проекту 17 2.2. Вихідні дані на курсовий проект 18 3. ОЦІНКА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА МОЛОКА 19 3.1. Загальні положення та вимоги 19 3.2. Проектна потужність підприємства по виробництву сільськогосподарської продукції та характеристика породи 21 3.3. Планування території ферми, генеральні плани та обґрунтування щільності забудови 22 3.4. Будівельна характеристика частин проектної будівлі 24 3.5. Розміщення тварин, розрахунок скотомісць, креслення схем плану, та розрізу будівлі 27 3.6. Розрахунок необхідної кількості вікон за нормою освітлювального коефіцієнта 29 3.7. Технологічні вимоги та характеристика технологічного обладнання в тваринницькій будівлі (напування, годівля, видалення гною, обігрів та вентиляція) 29 3.8. Основи технології виробництва сільськогосподарської продукції (сировини для промислових підприємств) 32 3.9. Підготовка продукції (сировини) до реалізації, транспортування та оформлення супровідних документів 34 3.10. Приймання молока, характеристика зон виробництва переробного підприємства 37 3.11. Первинна обробка, технологічна схема та схема напрямку виробництва 39 3.12. Продуктовий розрахунок та характеристика технології обробки 40 3.13. Техніко-економічне обґрунтування 46 3.14. Заходи з охорони навколишнього середовища 47 ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ ПО ВИРОБНИЦТВУ 50 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 52
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВСТУП Проектування – створення загального технічного плану, розрахунок необхідних витрат на доведення їхньої економічної доцільності. Молоко – цінний продукт харчування людини, оскільки містить усі необхідні для життєдіяльності організму поживні речовини. Його складові беруть участь у регуляції кислотно-лужної рівноваги, посилюють опірність організму проти несприятливих умов середовища. Молоко використовують для виготовлення кисломолочних продуктів (кисле молоко, кефір, ацидофілін, ацидофільне молоко, сир кисломолочний тощо), які добре перетравлюються організмом людини, мають антибіотичні, лікувальні, дієтичні властивості, стимулюють секреторну діяльність шлунка й згубно впливають на гнильну мікрофлору кишок. Серед цінних продуктів харчування – вершкове масло, сири, згущене молоко тощо. Щоб уникнути передчасного псування молока, запобігають потрапляння в нього мікроорганізмів. Основне джерело забруднення – це вим’я корів, де з брудом накопичується велика їх кількість. Сучасна технологія виробництва молока ґрунтується переважно на біологічних, інженерних та економічних знаннях і має відповідати вимога Директив 92/46EEC та 89/362/EEC/. Якщо ці науки зумовлюють і визначають, що слід робити для одержання молока, тоді технологія, яка акумулює необхідні їй положення цих наук, а також надбаний практичний досвід, відповідає на запитання, як потрібно робити, щоб одержати молоко в процесі виробництва з найбільшою ефективністю. Технологією виробництва молока на фермі докладно визначається кількість і якість тварин, параметри всіх операцій, а також послідовність і тривалість їх виконання обслуговуючим персоналом. Характерною особливістю сучасних підходів до технологій виробництва молока є їхня висока ефективність і поліпшення умов праці. Цього досягають у результаті спеціалізації виробництва, концентрації поголів’я худоби на фермах до оптимальних розмірів, рівномірного впродовж року одержання молока, потоковості, економічності технологічних операцій ї високого рівня їхньої механізації та автоматизації, раціональної спеціалізації праці робітників і високої її продуктивності. Слід пам’ятати, що за будь-яких технологічних рішень процесу виробництва молока корови завжди потребують регулярної годівлі й доїння, їм необхідно організовувати відпочинок, із зони утримання видаляти гній. У зв’язку з цим визначальними і вузловими елементами технології на конкретній фермі є прийнятий варіант: відтворення маточного поголів’я; кормозабезпечення і годівлі; утримання і організації мікроклімату; виробничої експлуатації корів; зооветеринарного їх захисту визначення стадії, на якій буде реалізовуватися продукція. Залежно від способу утримання молочних корів у літній та зимовий періоди року реалізація деяких із зазначених елементів технології може дещо відрізнятися. 1. ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ за темою виробництво молока та його переробка. 1.1. Важливість галузі скотарства та сучасний стан Скотарство є провідною галуззю тваринництва. Частка його товарної продукції в загальній вартості продукції тваринництва становить понад 63%. Від ВРХ одержують цінні й незамінні продукти харчування – молоко та яловичину. З молока виготовляють різні продукти харчування – вершкове масло, сири, кисле молоко, ряжанку, кефір тощо. Яловичина і телятина відзначаються високими смаковими якостями і користуються підвищеним попитом у населення. ВРХ використовують як тяглову силу. Крім того, вона дає цінне органічне добриво, яке має велике значення для підвищення якості грунтів. Від однієї корови можна за рік отримати 10-12 тон гною. Внаслідок біологічних властивостей ВРХ здатна споживати і добре засвоювати дешеві рослинні корми, що містять багато клітковини. Наявність у неї чотирикамерного шлунка дає можливість їй перетравлювати клітковину на 55-65%, тоді як у свиней і коней цей показник становить 18-30%. ВРХ відрізняється витривалістю та пристосованістю до різних кліматичних умов, що дає можливість розводити її майже на всіх континентах світу. Вона добре переносить як високу, так і низьку температуру. За рівнем продуктивності ВРХ значно переважає інших с.-г. тварин. У передових господарствах середньовічні надої від корови становлять 5000-7000 кг молока, а рекордистки здатні давати його 25 000-27 000 кг і більше за лактацію. В умовах інтенсивного вирощування і відгодівлі середньодобові прирости молодняку становлять 1200-1500 г і більше. У ВРХ порівняно тривалий період життя (35-40 років), тому її використовують довше, ніж інші види с.-г. тварин. ...... .....