0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

ВИКОРИСТАННЯ СУХОЇ ПИВНОЇ ДРОБИНИ У РАЦІОНАХ РЕМОНТНИХ ТЕЛИЦЬ ДЖЕРСЕЙСЬКОЇ ПОРОДИ (ID:351890)

Тип роботи: реферат
Сторінок: 18
Рік виконання: 2018
Вартість: 75
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ Вступ………………………………………………………………………........3 1. Особливості травлення великої рогатої худоби………………………......5 2. Використання сухої пивної дробини в раціонах ремонтних теличок джерсейської породи до 6-ти місячного віку……………………………..….5 3. Пивна дробина у раціонах молодняку великої рогатої худоби старше 6-ти місячного віку…………………………………………………………….9 4. Гематологічні показники крові піддослідних тварин………………….. ..11 Висновки……………………………………………………………………….14 Список використаної літератури…………………………………………......16
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВСТУП Оскільки в структурі собівартості продукції тваринництва 55-85% припадає саме на корми, тому пошук шляхів ефективного їх використання є дуже актуальним питанням. У зв'язку з ростом цін на зерно стоїть завдання скорочення його використання в раціонах тварин. Пропонуються різні шляхи вирішення даного завдання, в тому числі за рахунок відходів харчової промисловості. Комбікорми та зерносумішки, приготовлені з використанням побічних кормових продуктів переробної промисловості, дають змогу без додаткових затрат підвищити їх продуктивну дію, покращити якість продукції та оптимізувати живлення тварин. На сьогодні перелік побічних кормових продуктів переробної промисловості досить великий (соняшниковий, соєвий, ріпаковий, льняний шроти, макуха, пивна дробина, меляса та ін.). Одним із напрямів зменшення собівартості продукції тваринництва й підвищення ефективності використання кормів є застосування під час годівлі інгредієнтів, дешевших порівняно з традиційними — з повною або частковою заміною останніх. Такими інгрідієнтами можуть бути відходи пивоварного виробництва — солодові паростки та пивна дробина як натуральної вологості, так і висушені до вологості 12-15 %. Пивна дробина утворюється після фільтрації пивного сусла в процесі варки пива. Це натуральний, екологічно чистий продукт з високим вмістом протеїну (в 2-3 рази більшим, ніж в ячмені) [17,19]. Дробина має густу консистенцію грубо розмеленого зернового продукту, світло-коричневий колір, солодкуватий смак та солодовий запах [16,18]. До складу дробини входять зернові оболонки, нерозчинні частки зерна, майже весь його жир і білок [14,15,16]. Для пивоварних підприємств є актуальним питання використання свіжої пивної дробини, особливо в літній період. Проблема використання рідких відходів пивоварної промисловості криється в тому, що рідка пивна дробина швидко псується. Тривале її зберігання (більше 24 годин) неможливе, оскільки у відходах інтенсивно накопичуються небезпечні токсини, а також відбувається розпад білків. Перевозити рідку пивну дробину з великим вмістом води і низьким вмістом поживних речовин - нерентабельно. Успішним вирішенням даної проблеми є сушіння пивної дробини, що забезпечує тривалий строк зберігання, робить рентабельним її виробництво і транспортування на великі відстані. Пивна дробина має високу кормову цінність, тому може слугувати джерелом білку, що дає можливість економити високоякісні зернові корми. Виходячи з вищевикладеного, було поставлено за мету вивчити ріст та розвиток ремонтних телиць джерсейської породи при використанні сухої пивної дробини. Для реалізації мети поставлені такі завдання: ..... .....
Інші роботи з даної категорії: