0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

КУРСОВИЙ ПРОЕКТ з дисципліни «Експлуатація машин і обладнання» на тему: «ПЛАНУВАННЯ МЕХАНІЗОВАНИХ РОБІТ І ВИЗНАЧЕННЯ РАЦІОНАЛЬНОГО СКЛАДУ МТП БРИГАДИ З ДЕТАЛЬНОЮ РОЗРОБКОЮ ОПЕРАЦІЇ МІЖРЯДНА КУЛЬТИВАЦІЯ КУКУРУДЗИ» (ID:445256)

Тип роботи: курсова
Сторінок: 33
Рік виконання: 2021
Вартість: 200
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1 ПРИНЦИПИ ТА ПЛАНУВАННЯ МЕХАНІЗОВАНИХ РОБІТ 4 1.1.Принципи та порядок планування механізованих робіт 4 РОЗДІЛ 2. ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ПЛАНУВАННЯ ВИКОРИСТАННЯ МАШИННО-ТРАКТОРНОГО ПАРКУ 14 2.1. Вибір і обґрунтування системи машин для виконання механізованих робіт 14 2.2 Визначення потреби механізованого підрозділу в машинно-тракторному парку 15 РОЗДІЛ 3. РОЗРОБКА ОПЕРАЦІЇ МІЖРЯДНОЇ КУЛЬТИВАЦІЇ КУКУРУДЗИ 26 ВИСНОВКИ 30 СПИСОК ВИКОРИСТАННИХ ДЖЕРЕЛ 32
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Обсяги механізованих робіт, що їх виконують машини на тракторній тязі та змонтовані на тракторах, обчислюють в умовних еталонних гектарах (обсяг робіт, що відповідає оранці 1 га в еталонних умовах). У загальний обсяг тракторних робіт включають польові, стаціонарні, транспортні, навантажувально-розвантажувальні й земляні роботи. Площу збирання самохідними комбайнами в умовні еталонні гектари не перераховують, а обчислюють у фізичних гектарах зібраної площі. Обсяг тракторних робіт в умовних еталонних гектарах розраховують перемножуючи кількість виконаних змінних технічно обґрунтованих норм виробітку (нормо-змін) тракторами конкретної марки на змінний еталонний виробіток [1, с.122—123]. Останній визначають множенням коефіцієнта перерахунку фізичних тракторів у еталонні [2, с.223] на тривалість зміни 7 год, а на роботах зі шкідливими умовами праці — 6 год. Наприклад, трактор МТЗ-82 із сівалкою СПУ-6 використовується на посіві зернових зі внесенням мінеральних добрив. Норма виробітку за 7 год становить 21 га, а виконано за зміну 23,1 га. Кількість виконаних нормо-змін — 23,1 : 21 = 1,1. Виконано умовних еталонних гектарів 1,1 ´ 6,1 = 6,71. На роботах, які обліковують у годинах (погодинно), кількість виконаних нормо-змін визначають діленням кількості фактично відпрацьованих годин і зафіксованих в обліковому листку на 7. Стосовно зернозбиральних комбайнів, у загальний обсяг робіт у гектарах зібраної площі перераховують і площі, де посіви скошено у валки, за коефіцієнтом 0,7. Річний обсяг робіт у рослинництві й тваринництві визначають множенням планових посівних площ і поголів’я на нормативи умовних (фізичних) гектарів з розрахунку на 1 га (голову), які беруть з технологічних карт. У підсобних та обслуговуючих виробництвах, на будівництві, а за відсутності технологічних карт у тваринництві — і в цій галузі обсяг механізованих робіт визначають за допомогою спеціальних розрахунків або використовують дані минулих років. Розрахунки обсягів механізованих робіт здійснюють у такій послідовності: