0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Поняття і види трудових відпусток за чинним законодавством про працю України та проектом трудового кодексу України (ID:343483)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Право, юридичні
Сторінок: 27
Рік виконання: 2020
Вартість: 400
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ ВСТУП РОЗДІЛ 1. ПРАВО НА ВІДПУСТКУ ТА ПОНЯТТЯ ВІДПУСТКИ ЗА ЧИННИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ УКРАЇНИ…..…...……... ……………….….6 РОЗДІЛ 2. ВИДИ ТРУДОВИХ ВІДПУСТОК ЗА ЧИННИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ ПРО ПРАЦЮ УКРАЇНИ…..…………………………...9 2.1. Щорічні відпустки за чинним законодавством України ………………10 2.2. Додаткові відпустки у зв’язку з навчанням за чинним законодавством України………………………………..……………..………………..………….13 2.3. Творча відпустка та відпустка для підготовки та участі у змаганнях за чинним законодавством України……………………..…………………..…….15 2.4. Соціальні відпустки за чинним законодавством України………………16 2.5. Відпустки без збереження заробітної плати відповідно до чинного законодавства України………………………………………………………..…18 РОЗДІЛ 3. ВИДИ ТРУОВИХ ВІДПУСТОК ЗА ПРОЕКТОМ ТРУДОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ…………………………………………………...……….20 ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ……………………………………….26
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВСТУП Як відомо, Конституція України закріплює основні права людини і громадянина. Одним з таких прав є право на відпочинок. Надання особі, яка працює, відпустки є одним із механізмів реалізації цього права. Тема даної курсової роботи «Поняття і види трудових відпусток за чинним законодавством про працю України та проектом трудового кодексу України» є досить актуальною в наш час. Відповідно до останнього електронного перепису населення, результати якого Кабінет Міністрів України презентував на початку 2020 року, в Україні кількість працездатного населення становить близько 25 млн українців, з 37 млн всього населення. Тобто, по факту, більша частина населення реалізовують (можуть реалізовувати) своє право на працю, а значить не менш важливим та необхідним для них є право на відпочинок. Адже людина не може працювати весь час, тривала праця виснажує організм людини, послаблює її продуктивність. Таким чином, в умовах сьогодення право на відпочинок, що включає в себе відпустки є одним із основних та актуальних в Україні. Досліджувана нами тема знаходить своє відображення у працях багатьох науковців, зокрема О. М. Ярошенко [17], Л. П. Грузінова [13], В. І. Прокопенко [15], В. В. Готра [12], В. С. Венедиктов [11] та інших. Тому, ця тема містить досить велику кількість теоретичних напрацювань, а отже, є досить актуальною. Кожен з науковців по-різному викладав питання, зміст, висловлював власне тлумачення, проте від цього сутність даної теми все ж залишається незмінною. На нашу думку, про важливість та актуальність дослідження теми цієї курсової роботи свідчить також нормативно-правова база. Адже, крім Конституції України, Кодексу Законів про працю України, є спеціальний Закон України «Про відпустки», ряд міжнародних актів, які ратифіковані Україною, зокрема Конвенція МОП №132 «Про оплачувані відпустки» (переглянута), Конвенція МОП № 140 «Про оплачувані учбові відпустки» тощо. Отже, на сьогодні в науковій літературі та нормативній базі міститься достатньо матеріалу для того, щоб проаналізувати та розкрити поняття відпусток, їх види та зробити відповідні висновки. Мета написання курсової роботи на зазначену тему полягає у визначенні сутності відпусток, доцільність їх поділу на види згідно з чинним законодавством про працю України та Проектом нового трудового кодексу. Завдання цієї курсової роботи полягає в наступному:
Інші роботи з даної категорії: