Зразок роботи
Морозиво – широко поширений десертний продукт, що характеризується значною популярністю населення, а особливо дітей. Морозиво є не тільки смачним освіжаючим продуктом, а й має високу харчову та біологічну цінність тому, що виготовляється із молока та молочних інгредієнтів. Як відомо, за традиційною рецептурою морозиво виробляють із молока та молочних продуктів із додаванням різних наповнювачів (какао-порошка, фруктові джеми, шматочки фруктів та горіхів, згущеного молока та багато іншого). У той же час, існує морозиво з комбінованим складом сировини, що містить в своєму складі харчові замінники натуральних інгредієнтів.
Дуже привабливим фактором вибору морозива із комбінованим складом сировини є його ціна, що є доволі низькою в порівнянні з морозивом суто з молочної сировини. Споживачі часто не задумуються, що міститься в складі такого морозива й не звертають увагу на маркування, в якому зазвичай вказуються всі складові продукту. Варто також зазначити, що через зниження купівельної спроможності населення, суттєвого послаблення державного ринкового нагляду за виробництвом і обігом споживчих товарів на ринку наявна значна кількість продукції, яка характеризується низьким рівнем безпечності та якості. Це, в свою чергу, обумовлює необхідність та актуальність даної роботи
Метою дослідження є товарознавча оцінка якості морозива з комбінованим складом сировини найбільш поширених торговельних марок.
Для досягнення визначеної мети сформульовано наступні завдання:
- проаналізувати стан світового та вітчизняного ринку морозива,
- дослідити фактори формування якості морозива з комбінованим складом сировини,
- провести товарознавчу оцінку якості обраних зразків морозива з комбінованим складом сировини найбільш поширених торговельних марок,
- розробити науково обґрунтовані рекомендації споживачам щодо вибору морозива.
Предмет дослідження – морозиво з комбінованим складом сировини.
Об’єкт дослідження – якість морозива з комбінованим складом сировини найбільш поширених на ринку торгових марок.
Методи дослідження: аналізу та синтезу, порівняння та узагальнення, систематизації, органолептичні, фізичні, фізико-хімічні, математико-статистичної обробки одержаних даних.
Структура та обсяг роботи: Курсова робота складається із вступу, чотирьох розділів, загального висновку, списку використаних джерел (32 найменування) та додатків. Робота викладена на 31 сторінці та містить 4 рисунки та 6 таблиць.