0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Бізнес-планування (ID:179025)

Тип роботи: контрольна
Дисципліна:Бізнес плани
Сторінок: 15
Рік виконання: 2017
Вартість: 60
Купити цю роботу
Зміст
ЗАВДАННЯ Розробити фінансовий розділ бізнес плану за наступною структурою: 1. Скласти розгорнутий план доходів та видатків на 2006-2011 рік. 2. Скласти план руху готівкових коштів на 2006-2011 рік 3. Визначити необхідну суму власних коштів для інвестицій 4. Розрахувати точку беззбитковості виробництва 5. Розрахувати показники: чиста поточна вартість, внутрішня норма окупності. НЕОБХІДНІ РОЗРАХУНКИ ПО ІНШИХ РОЗДІЛАХ БІЗНЕС-ПЛАНУ (МАРКЕТИНГ, ПЛАН-ВИРОБНИЦТВА, ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ ПЛАН) ВИКОНАТИ У ВИГЛЯДІ ОКРЕМИХ ТАБЛИЦЬ АБО ДОДАТКІВ. Загальні відомості про ринок пектину. Пектин є цінною сировиною для виробництва продуктів харчування лікувально-профілактичного призначення. Він характеризується радіопротекторними властивостями та сприяє зміцненню імунної системи людини. Сухий пектин за радянських часів вироблявся на трьох підприємствах (кожне потужністю 300 т пектину на рік за цілодобового режиму протягом восьми місяців), одне з яких було в Україні (у м. Бар) та два в Молдові. За оцінками спеціалістів, потреба в пектині та продуктах, збагачених пектиновими речовинами, для України сьогодні оцінюється у 35 тис. т на рік. Практично весь обсяг пектину, що споживається в Україні, іноземного походження. У цілому, з урахуванням імпорту, потреба України в пектині задовольняється менше, ніж на 2 %. На початку 90-х років виробництво пектину в Україні було припинене. Економічна криза призвела до повного занепаду виробничого потенціалу пектинових виробництв. І, як наслідок, вітчизняні підприємства змушені купувати пектин за кордоном. Це зумовило й стабілізацію цілком орієнтованої на світовий рівень ціни на пектин (16 дол. США за 1 кг). Загальна характеристика проекту. Реалізація проекту організації виробництва пектину забезпечує введення в дію лінії з виробництва пектину обсягом до 378 тонн на рік, що становить близько 3—5 % від загального платоспроможного попиту на цей продукт на внутрішньому ринку. Будівництво великого пектинового виробництва (потужністю 2,5—4,5 тис. т на рік) нині с недоцільним, бо це потребує значних капіталовкладень (десятки мільйонів доларів США) з тривалим терміном окупності. Для запропонованого проекту обсяг необхідних інвестицій значно менший за меншої же потреби у виробничих площах. Крім того, промислове виробництво пектину в малих та середніх обсягах майже застраховане від ризику поганого врожаю. Вибрана потужність заводу (360—380 т пектину на рік) — це не випадковість, а точний розрахунок максимально віддачі від використання проектних потужностей й типового вітчизняного устаткування, що дає на виході орієнтовно близько 60 кг пектину за годину. Якщо продуктивність становитиме лише 20—40 кг пектину за годину, окупність проекту в нормативні терміни не гарантується. Виробництво ж менше 10—13 кг пектину за годину стає просто збитковим. Аналіз ринкової ситуації свідчить про наявність значного попиту на пектин з боку платоспроможних кондитерських фабрик. Кількість пектину, виробленого заводом, відповідає обсягам споживання 2-х великих чи 6—7 середніх кондитерських фабрик. Наявність зростаючого попиту на пектин з боку кондитерських підприємств і можливість установлення (через низьку собівартість) привабливої ціни на вітчизняний продукт дає змогу припустити, що проблем зі збутом не матимуть і ще кілька аналогічних заводів. Таке виробництво матиме серйозні переваги на внутрішньому ринку як порівняно із закордонними виробниками, бо собівартість пектину за новою технологію нижча, за аналогічний показник для пектину, зробленого за традиційною технологією, і забезпечує конкурентоспроможний рівень цін. Вихідна інформація 1. Режим роботи: кількість годин роботи за зміну 8 кількість змін за добу 3 тривалість робочого тижня, днів 5 кількість робочих днів у рік 300 Характер виробництва - 10 місяців безперервного виробництва на рік, 2 міс. - зупинка виробництва Доплата за роботу в нічний час, % 20 2. Вихідна сировина - імпортні сухі лимонні вичавки 3. Ціна 1 т пектину, тис. дол. США з ПДВ - 11,7 4. Потреба в енергетичних ресурсах і воді: Таб.1 Витрати ресурсів на комунальні потреби Вид ресурсу Од. виміру Річна потреба Ціна за одиницю з ПДВ, дол. США Електроенергія тис. кВт-год 50 24,4 Вода м3 2000 0 Газ природний тис. м3 100 48,9 Стічні води м3 2000 0,4 Витрати ресурсів на технологічні потреби: Вид ресурсу Од. виміру Витрати ресурсу в розрахунку на 1 т готової продукції Ціна за одиницю з ПДВ, дол. США Електроенергія тис. кВт-год 3,9 24,4 Вода м3 84,5 0 Газ природний тис. м3 4,1 48,9 Стічні води м3 50,7 0,4 5. Сировина і матеріали Вихід пектину з основної сировини (лимонних вичавок), % 29 Ціна за 1 т з ПДВ лимонних вичавок, тис. дол. США 0,529 Для пакування пектину використовуються паперові мішки місткістю 13,5 кг На кожен мішок наклеюються етикетка з інформацією про виробника та продукцію Ціна 1000 шт. мішків з ПДВ, дол. США 13 Ціна 1000 шт. етикеток з ПДВ, дол. США 4,9 6. Штатний розпис Професія (категорія персоналу) Чисельність, чол. Місячна тарифна ставка (оклад), дол. США Виробничий персонал (на 1 зміну)* Технолог 1 282 Оператор 6 94 Транспортні робітники 1 94 Електрик 1 94 Сантехнік 1 94 Мол. обл.. прсонал (МОП) 1 75 Всього виробничого персоналу на 1 зміну 11 Охоронець 4 94 Адміністративно-управлінський персонал 5 282 * при визначенні чисельності виробничого персоналу та його заробітної плати врахувати режим роботи підприємства та характер виробництва. ** нарахування на заробітну плату - в розмірі діючих ставок станом на грудень *** доплата 7. Витрати на поточний ремонт і утримання основних засобів Будинки та споруди, % від кошторисної вартості 2,5 Обладнання, % від кошторисної вартості обладнання з монтажем 3,5 Припускається, що ремонт та обслуговування проводять сторонні організації, тому дані витрати включають в себе ПДВ 8. Адміністративні витрати та витрати на збут Адміністративні витрати (крім заробітної плати) та витрати на збут з ПДВ, % від вартості реалізованої продукції (з ПДВ) 1,88 9. Інвестиції в основний капітал, тис. дол. США: Будівельні роботи 1662 Обладнання 200 Монтажні роботи 1156 Всього за кошторисом 3018 10. Виробнича потужність підприємства та графік виходу на повну потужність Виробнича потужність підприємства, т готової продукції за зміну 0,44 Використання виробничої потужності, % 2007 74 2008 82 2009 91 2010 100 2011 100 11. Графік реалізації проекту Розробка бізнес-плану, проектної документації 01.01-01.05.2006 Переговори щодо залучення кредиту 01.05-30.06.2006 Будівництво, придбання обладнання, монтажні та пусконалагоджувальні роботи 01.07-31.12.2006 Готовність до експлуатації з 01.01.2007 12. Витрати на розробку бізнес-плану та проектної документації, тис. дол. США 56 13. Фінансування проекту. Для фінансування проекту (для інвестицій в основні засоби) залучається кредит на 3,5 років з виплатою в кінці календарного року Дата отримання кредиту - 1.07.2006 Погашення основної суми боргу (тіла кредиту) здійснюється рівномірно в кінці року. Перші півроку - пільговий період - виплачуються лише відсотки, основна сума боргу не виплачується Ставка відсотку за кредит, % - 14 Сума кредиту, тис. дол. США - 1200 Необхідні власні інвестиції в основний капітал та в оборотні кошти визначити самостійно. Норматив власних оборотних коштів – в розмірі трьохмісячної потреби в оборотних коштах (враховуємо всі виробничі витрати) при роботі на повну потужність підприємства. 14. Система оподаткування. Підприємство перебуває на повній системі оподаткування, та сплачує всі податки та збори згідно з діючим законодавством В задачі врахувати сплату податку з прибутку підприємств, податку на додану вартість, нарахувань на заробітну плату. Податок з прибутку - 18 відсотків. ПДВ - 20 відсотків. 15. Реалізація продукції та закупка сировини З метою спрощення розрахунків вважати, що реалізація продукції і придбання сировини здійснюється в рік виробництва. Перехідні запаси готової продукції та сировини не створюються. 16. Амортизація Для розрахунку амортизації вважаємо, що будівлі і споруди мають строк амортизації (термін корисного використання) – 15 років, обладнання (з вартістю монтажу) – 5 років. Спосіб нарахування амортизації – пропорційний (прямолінійний).
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову