0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Ґрунти фермерського господарства Агрофірма “***” Полтавської області, їх виробнича характеристика та заходи їх підвищення родючості (ID:1024590)

Тип роботи: курсова
Сторінок: 44
Рік виконання: 2023
Вартість: 1500
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ Вступ............................................................................................................ 3 1.Загальні відомості про господарство..................................................... 5 2. Природні умови та фактори ґрунтоутворення на досліджуваній території…………………………………………………………………...9 2.1. Клімат....................................................................................................9 2.2. Рельєф та рівень ґрунтових вод........................................................11 2.3. Ґрунтотворні породи..........................................................................15 2.4.Рослинність..........................................................................................17 2.5. Діяльність людини.............................................................................20 3.Процеси ґрунтоутворення та морфологічні ознаки ґрунтів ............. 21 4. Номенклатурний список та агровиробниче групування ґрунтів......22 5. Характеристика ознак, складу і властивостей ґрунтів.......................26 5.1. Будова профілю і морфологічні ознаки генетичних горизонтів....27 5.2. Гранулометричний склад ґрунтів та його зміна за профілем........29 5.3. Уміст, запас та кількісний склад гумусу .........................................29 5.4. Фізико-хімічні показники ґрунту .....................................................30 5.5. Загальні фізичні властивості ґрунту ............................................... 32 5.6. Ґрунтово-гідрологічні константи ґрунту .........................................33 5.7. Картограми вмісту доступних рослинам елементів живлення .....34 6. Баланс гумусу в ґрунтах господарства............................................... 35 7. Бонітування грунтів…………………………………………………..38 8. Заходи підвищення родючості ґрунтів............................................... 41
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Головна галузь України – сільське господарство, яке забезпечує населення продуктами харчування, промисловість – сировиною. Наша держава являється головним експортером у світі зернових культур, майже 400 млн. чоловік залежать від української пшениці. В Україні вирощують не тільки зернові а й технічні, олійні культур. І все це росте на українських грунтах, а врожайність напряму залежить від склад ґрунту, вмісту поживних речовин, родючості, властивостей тощо. Полтавщина має надзвичайно родючі ґрунти. Ґрунт - самостійне природно-ісоричне біоорганомінеральне тіло, яке виникло на поверхні земної кори в результаті тривалої дії біотичних , абіотичних, антропогенних чинників. Ґрунт відіграє надважливу екологічну роль, є природним фільтратом вод та осередком перетворення органічної речовини. У ґрунті відбуваються процеси вивітрювання мінералів і гірських порід. Ґрунт регулює хімічний склад атмосфери і гідросфери. Фізичні, хімічні і біологічні процеси, які відбуваються в ґрунті (дихання живих організмів, "дихання ґрунту", міграція хімічних елементів), підтримують певний склад приземного шару атмосферного повітря та визначають хімічний склад континентальних вод. Ґрунт регулює біосферні процеси, зокрема, густоту живих організмів на земній поверхні. Майже всі живі організми суші одержують елементи мінерального живлення з ґрунту. Ґрунт є основою для закріплення вищих рослин, його населяють мікроорганізми, нижчі рослини, тваринні організми. Фактори, які впливають на формування ґрунтів, — це клімат, рослинність і ґрунтові організми, рельєф, материнські породи і час. Внаслідок їх сукупної дії сформувалися різні типи ґрунтів на поверхні землі. В Україні нараховують понад 38 типів ґрунтів, які різняться між собою структурою, складом, вмістом гумусу, походженням і т.д. Найціннішим показником є родючість, що визначається вмістом гумусу. Переважна більшість ґрунтів України має високий показник вмісту гумусу до 6 %. Але одна з властивостей ґрунту – виснаження. А всеохоплюючий антропогенний вплив, застосування потужної новітньої техніки, зростання попиту і, відповідно, об’ємів виробництва продукції, сильна економія в удобренні та покращенні стану ґрунту дуже пришвидшує процес виснаження. Як результат, спостерігаємо явища дегуміфікації, декальцинації, деградації, ерозії земель. На Полтавщині розробляються газові і нафтові родовища; сотні гектарів стають непридатними, через відходи буріння. Безвідповідальне використання водних ресурсів призводить до зниження вологості ґрунту, а отже зниженню врожайності.
Інші роботи з даної категорії: