Етнічні кухні та особливості харчування населення Західної Європи (ID:907723)
Зміст
ВСТУП
РОЗДІЛ 1 АВТЕНТИЧНІСТЬ ТА ТРАДИЦІЇ НІДЕРЛАНДСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ КУХНІ
РОЗДІЛ 2 БЕЛЬГІЙСЬКА ТА ЛЮКСЕМБУРЗЬКА КУХНІ
2.1 Бельгійська кухня
2.2 Національна кухня Люксембургу
РОЗДІЛ 3 КУЛІНАРНІ ТРАДИЦІЇ ТА КУЛЬТУРА ХАРЧУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ НІМЕЧЧИНИ
РОЗДІЛ 4 ОСОБЛИВОСТІ АВСТРІЙСЬКОЇ ТА ШВЕЙЦАРСЬКОЇ КУХНІ
4.1 Австрійська кухня
4.2 Національна кухня Швейцарії
ВИСНОВОК
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
Зразок роботи
РОЗДІЛ 1 АВТЕНТИЧНІСТЬ ТА ТРАДИЦІЇ НІДЕРЛАНДСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ КУХНІ
Традиційні страви Нідерландів вражають своєю простотою, і в описі типової нідерландської кухні малоймовірно використовуються слова "вишукана" або "витончена". Це може здатися дивним, але коріння кулінарії в Нідерландах сягає часів, коли дівчат навчали готувати смачні, калорійні та максимально бюджетні страви.
Голландці віддають перевагу простим і швидким стравам, вважаючи кулінарію марнотратством. Тому донині в цій країні дуже популярні страви, такі як голландський гороховий суп (erwtensoep або snert), капуста з копченою ковбасою (Boerenkoolstamppot з роокворстом), сендвіч із беконом, яйцем і сиром (Uitsmijter), м'ясні котлети (gehaktbal), маринований оселедець (Haring), глибоко смажена паніровочна риба (kabeljauwwangen), нідерландський яблучний пиріг (Appeltaart) та лакричні солодощі (Drop) [1].
Після проголошення незалежності та масової еміграції жителів до королівства, багато емігрантів привезли із собою прянощі та екзотичні інгредієнти, які стали необхідною частиною традицій голландської кухні. Крім того, ресторани в Нідерландах стали місцями з міжнародною кухнею, в яких подають страви, вплив на які мають кухні Франції, Італії, Балканського півострова, Африки, Китаю та Тайваню.
Варто розглянути кілька відомих страв, які в останні десятиліття прославили голландську кухню.
Однією з найвідоміших голландських страв є "Маринований оселедець". Для приготування цієї вишуканої страви використовується тільки оселедець, який виловлюється в період з травня по липень. Зазвичай рибу очищають від шкіри та голови, а за бажанням можуть обсипати цибулею. Оселедця подають, піднімаючи за хвіст і поступово відкушуючи шматочок за шматочком. Цю страву часто подають з картоплею, різними видами круп, горошком та овочевими гарнірами.
Інші роботи з даної категорії: