0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Бухгалтерський облік (ID:1044029)

Тип роботи: контрольна
Сторінок: 2
Рік виконання: 2022
Вартість: 50
Купити цю роботу
Зміст
Тема: Облік в ресторанному бізнесі Завдання. В ресторані «Ялинка» протягом звітного періоду в його основній діяльності мали місце господарські операції, загальні суми яких зазначено в Журнал обліку господарських операцій. У коморі та на кухні облік товарно-матеріальних цінностей ведеться за собівартістю. Торгова націнка відображається тільки під час передачі продукції ресторану і купованих товарів у бар (тобто у момент їх оприбутковування у барі). Залишок товару по бару на початок місяця становить 2000 грн (у т.ч. торгова націнка — 1000 грн.). Визначити кореспонденцію рахунків, визначити окремі суми та провести розрахунки в бухгалтерії. Журнал обліку господарських операцій ресторану «Ялинка» за звітний період № з/п Зміст операції Бухгалтерський облік Сума, грн Д-т К-т I. Облік надходження запасів до комори (на склад) 1. Відображено отримання купованих товарів від постачальників 12000 2. Відображено податковий кредит з ПДВ 12000*0,2= 2400 2400 3. Відображено включення до собівартості товарів транспортні витрати, що відшкодовуються постачальникам 400 4. Відображено право на податковий кредит з ПДВ 400*0,2=80 80 5. Відображено отримання поворотної тари від постачальників 500 6. Відображено отримання від постачальників продовольчої сировини 10000 7. Відображено право на податковий кредит з ПДВ 10000*0,2 = 2000 2000 8. Відображено отримання картонної тари у власність від постачальників (суму її вартості виділено у рахунку-фактурі) 100 9. Відображено право на податковий кредит з ПДВ 100*0,2=20 20 10. Відображено оплату рахунків постачальників (суму визначити) 12000+2400 = 14400 400+80=480 10000+2000=12000 100+20=120 14400 480 12000 120 11. Відображено передачу продовольчої сировини з комори на кухню 10000 12. Відображено передачу товарів із комори до бару 12400 13. Відображено торгову націнку на товар до бару (100% на собівартість товарів) 12400 II1. Облік передачі продукції з кухні до бару 14. Відображено передачу продукції до бару 10000 15. Відображено торгову націнку на продукцію ресторану у барі (100% на собівартість приготованих страв) 10000 IV. Облік реалізації продукції ресторану і купованих товарів щодо бару із застосуванням ЕККА 16. Нараховано дохід від реалізації продукції і товарів із внесенням грошей до ЕККА, у т. ч. ПДВ) 44800 17. Відображено податкове зобов'язання з ПДВ 44800/6 = 7466,67 7466,67 18. Відображено собівартість реалізованої продукції ресторану і товарів 22400 19. Відображено списання реалізованої торгової націнки за місяць (середній % ТН визначити) % торговельної націнки = (1000+12400+ 10000)/(2000+(12400+12400)+ (10000+10000)) = 50% Оскільки собівартість товарів визначена, то торгова націнка складатиме: 44800-22400 = 22400 або 44800*50/100 = 22400 22400 20. Відображено загальну суму виручки, зданої з операційної каси ЕККА до каси підприємства за всі дні місяця 44800 V. Облік витрат обігу ресторану (витрат на збут) 21. Відображено нарахування зарплати комірників, кухарів і кухонного персоналу, барменів та офіціантів; - відображено загальнообов'язкові внески на соціальне страхування 25000*0,22 = 5500 25000 5500 22. Нараховано амортизацію складського, кухонного і торгового обладнання 10000 23. Нараховано плату за використану воду при приготуванні страв 9000 VI. Облік адміністративних витрат ресторану 24. Відображено нарахування зарплати працівникам адміністрації, бухгалтерії, охорони; - відображено загальнообов'язкові внески на соціальне страхування 21000*0,22 = 4620 21000 4620 25. Нараховано амортизацію офісного обладнання 8000 26. Нараховано за електроенергію з віднесенням на адміністративні витрати 7000 27. Списати доходи на фінансові результати (п.16 - п.17) 44800-7466,67 = 37333,33 37333,33 28. Списати собівартість реалізації та відповідні витрати на фінансові результати діяльності ресторану: - собівартість реалізації (п. 18); - адміністративних витрат; 21000+4620+8000+7000 = 40620 - витрат на збут 25000+5500+10000+9000 = 49500 22400 40620 49500 29. Визначити фінансовий результат діяльності ресторану 37333,33-22400-40620-49500 = -75186,67 -75186,67 30. Нараховано податок на прибуток ресторану підприємство збиткове, податок не нараховується х 31. Визначити та відобразити в обліку суму нерозподіленого прибутку ресторану 75186,67
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Тема: Облік в ресторанному бізнесі Завдання. В ресторані «Ялинка» протягом звітного періоду в його основній діяльності мали місце господарські операції, загальні суми яких зазначено в Журнал обліку господарських операцій. У коморі та на кухні облік товарно-матеріальних цінностей ведеться за собівартістю. Торгова націнка відображається тільки під час передачі продукції ресторану і купованих товарів у бар (тобто у момент їх оприбутковування у барі). Залишок товару по бару на початок місяця становить 2000 грн (у т.ч. торгова націнка — 1000 грн.). Визначити кореспонденцію рахунків, визначити окремі суми та провести розрахунки в бухгалтерії. Журнал обліку господарських операцій ресторану «Ялинка» за звітний період № з/п Зміст операції Бухгалтерський облік Сума, грн Д-т К-т I. Облік надходження запасів до комори (на склад) 1. Відображено отримання купованих товарів від постачальників 12000 2. Відображено податковий кредит з ПДВ 12000*0,2= 2400 2400 3. Відображено включення до собівартості товарів транспортні витрати, що відшкодовуються постачальникам 400 4. Відображено право на податковий кредит з ПДВ 400*0,2=80 80 5. Відображено отримання поворотної тари від постачальників 500 6. Відображено отримання від постачальників продовольчої сировини 10000 7. Відображено право на податковий кредит з ПДВ 10000*0,2 = 2000 2000 8. Відображено отримання картонної тари у власність від постачальників (суму її вартості виділено у рахунку-фактурі) 100 9. Відображено право на податковий кредит з ПДВ 100*0,2=20 20 10. Відображено оплату рахунків постачальників (суму визначити) 12000+2400 = 14400 400+80=480 10000+2000=12000 100+20=120 14400 480 12000 120 11. Відображено передачу продовольчої сировини з комори на кухню 10000 12. Відображено передачу товарів із комори до бару 12400 13. Відображено торгову націнку на товар до бару (100% на собівартість товарів) 12400 II1. Облік передачі продукції з кухні до бару 14. Відображено передачу продукції до бару 10000 15. Відображено торгову націнку на продукцію ресторану у барі (100% на собівартість приготованих страв) 10000 IV. Облік реалізації продукції ресторану і купованих товарів щодо бару із застосуванням ЕККА 16. Нараховано дохід від реалізації продукції і товарів із внесенням грошей до ЕККА, у т. ч. ПДВ) 44800 17. Відображено податкове зобов'язання з ПДВ 44800/6 = 7466,67 7466,67 18. Відображено собівартість реалізованої продукції ресторану і товарів 22400 19. Відображено списання реалізованої торгової націнки за місяць (середній % ТН визначити) % торговельної націнки = (1000+12400+ 10000)/(2000+(12400+12400)+ (10000+10000)) = 50% Оскільки собівартість товарів визначена, то торгова націнка складатиме: 44800-22400 = 22400 або 44800*50/100 = 22400 22400 20. Відображено загальну суму виручки, зданої з операційної каси ЕККА до каси підприємства за всі дні місяця 44800 V. Облік витрат обігу ресторану (витрат на збут) 21. Відображено нарахування зарплати комірників, кухарів і кухонного персоналу, барменів та офіціантів; - відображено загальнообов'язкові внески на соціальне страхування 25000*0,22 = 5500 25000 5500 22. Нараховано амортизацію складського, кухонного і торгового обладнання 10000 23. Нараховано плату за використану воду при приготуванні страв 9000 VI. Облік адміністративних витрат ресторану 24. Відображено нарахування зарплати працівникам адміністрації, бухгалтерії, охорони; - відображено загальнообов'язкові внески на соціальне страхування 21000*0,22 = 4620 21000 4620 25. Нараховано амортизацію офісного обладнання 8000 26. Нараховано за електроенергію з віднесенням на адміністративні витрати 7000 27. Списати доходи на фінансові результати (п.16 - п.17) 44800-7466,67 = 37333,33 37333,33 28. Списати собівартість реалізації та відповідні витрати на фінансові результати діяльності ресторану: - собівартість реалізації (п. 18); - адміністративних витрат; 21000+4620+8000+7000 = 40620 - витрат на збут 25000+5500+10000+9000 = 49500 22400 40620 49500 29. Визначити фінансовий результат діяльності ресторану 37333,33-22400-40620-49500 = -75186,67 -75186,67 30. Нараховано податок на прибуток ресторану підприємство збиткове, податок не нараховується х 31. Визначити та відобразити в обліку суму нерозподіленого прибутку ресторану 75186,67