0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Система обліку й контролю собівартості продукції та її калькулювання на підприємстві ТОВ "СМ Столиця" (ID:885044)

Тип роботи: дипломна
Сторінок: 99
Рік виконання: 2023
Вартість: 500
Купити цю роботу
Зміст
ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ І СКОРОЧЕНЬ ………………3 ВСТУП …………………………………………………………………… . 4 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО-ЕКОНОМІЧНІ АСПЕКТИ СИСТЕМИ ОБЛІКУ ВИТРАТ, КАЛЬКУЛЮВАННЯ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ ……………………………………………………………….. 9 1.1. Економічна сутність, зміст та класифікація витрат собівартості продукції ………………………………………………………………….. .. 9 1.2. Міжнародна практика обліку витрат та калькулювання собівартості продукції підприємства …………………………………… 21 1.3. Нормативно-правова база регулювання обліку витрат і калькулювання собівартості продукції ………………………………….. 27 Висновки до розділу 1 ………………………………………………. ... 30 РОЗДІЛ 2. МЕТОДИКА ОБЛІКУ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ НА ТОВ «СМ СТОЛИЦЯ» ………………………………………………….. 38 2.1. Аналіз облікової політики щодо собівартості продукції та її калькулювання на підприємстві ТОВ «СМ Столиця» ………………… 38 2.2. Документування та організація обліку собівартості продукції на підприємстві ………………………………………………………………….41 2.3. Синтетичний та аналітичний облік собівартості продукції у ТОВ «СМ СТОЛИЦЯ» ………………………………………………………… 45 2.4. Аналіз калькулювання собівартості продукції на підприємстві ТОВ «СМ Столиця» ………………………………………………………………..50 Висновки до розділу 2 ……………………………………………… . 56 РОЗДІЛ 3. УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ Й КОНТРОЛЮ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ ТА ЇЇ КАЛЬКУЛЮВАННЯ ……………………………………………………. 57 3.1. Напрями удосконалення системи обліку й контролю собівартості продукції та її калькулювання на підприємстві ТОВ «СМ Столиця» .…..57 3.2. Шляхи зниження собівартості продукції на підприємстві ..…… 652 3.3. Вплив витрат на податкове навантаження на підприємстві ТОВ «СМ Столиця» …………………………………………………... 67 Висновки до розділу 3 ……………………………………………... 73 ВИСНОВКИ …………………………………………………………….. 74 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ …………………………….. 78 ДОДАТКИ ……………………………………………………………….. 83
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВСТУП Актуальність теми: У сучасному глобалізованому та диференційованому середовищі бухгалтерський облік є ключовим елементом ефективного управління промисловими та комерційними структурами, а також інструментом контролю за раціональним та економним використанням ресурсів. Можна з упевненістю сказати, що керівництво кожної організації в Україні зацікавлене в безперебійній і правильній роботі. Будь то менеджер, бухгалтер, директор або економіст, головна мета управлінської команди - виявити слабкі сторони компанії, вирішити їх і знайти шляхи для подальшого поліпшення її роботи. Саме тому, як ніколи, важлива спеціалізація в галузі бухгалтерського обліку, а також вміння працювати з бухгалтерськими знаннями, управляти ними та аналізувати їх. Налагодження своєчасного та достовірного обліку є запорукою запобігання зловживанням та перевитратам, підвищення продуктивності праці, зниження собівартості продукції та підвищення прибутковості виробництва - всього цього можна досягти лише за допомогою налагодженого обліку та контролю. Для того, щоб приймати ефективні управлінські рішення, менеджери повинні мати актуальну і точну інформацію про стан всіх частин підприємства, а не тільки про виробничу стадію. У сучасній ринковій економіці правильне та належне відображення витрат на рахунках бухгалтерського обліку є однією з основних функцій управління та засобом контролю на підприємстві. Для підприємств, що займаються виробничою діяльністю, облік витрат є невід'ємним елементом їх існування. Мета і завдання дослідження Метою роботи є уточнення і доповнення теоретичних засад та розробка напрямів удосконалення практики бухгалтерського обліку собівартості та калькулювання продукції з урахуванням міжнародного досвіду та розвитку ринкових відносин в Україні. Для досягнення поставленої мети були поставлені такі завдання -Визначити економічну сутність, зміст та класифікацію витрат собівартості продукції -Визначити міжнародну практику обліку витрат та калькулювання собівартості продукції підприємства -Визначити нормативно-правову базу регулювання обліку витрат і калькулювання собівартості продукції - Провести аналіз облікової політики щодо собівартості продукції та її калькулювання на підприємстві ТОВ «СМ Столиця» -Визначити документування та організацію обліку собівартості продукції на підприємстві -Дослідити синтетичний та аналітичний облік собівартості продукції у ТОВ «СМ СТОЛИЦЯ» -Провести аналіз калькулювання собівартості продукції на підприємстві ТОВ «СМ Столиця» - Розробити напрями удосконалення системи обліку й контролю собівартості продукції та її калькулювання на підприємстві ТОВ «СМ Столиця» - Визначити шляхи зниження собівартості продукції на підприємстві Визначити вплив витрат на податкове навантаження на підприємстві ТОВ «СМ Столиця». Об’єкт дослідження – система обліку витрат і калькулювання собівартості продукції на підприємстві. Предмет дослідження – теоретичні, методичні, організаційні та практичні засади бухгалтерського обліку витрат та обліку витрат і калькулювання собівартості продукції на підприємстві ТОВ «СМ Столиця». Методологія і методи дослідження Методологічною основою дослідження є діалектичний підхід до вивчення обліку виробництва продукції та її оцінки. Робота підготовлена на основі вивчення праць провідних українських і зарубіжних вчених-економістів, законодавчих і нормативно-правових актів, даних звітності, синтетичного та аналітичного обліку витрат. Використано такі методи наукового дослідження, як порівняння, індивідуальні спостереження, відносні величини. Інформаційну базу дослідження складають офіційні статистичні дані, плани та звіти, аналітичні дані у ТОВ «СМ СТОЛИЦЯ», періодичні видання з питань бухгалтерського обліку. Практична значущість дослідження: розроблено рекомендації для активного сприяння розвитку бухгалтерського обліку у ТОВ «СМ СТОЛИЦЯ», в галузі обліку собівартості продукції ресторанного бізнесу. Структура і обсяг роботи. Магістерська робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел і додатків. Робота містить 75 сторінки комп’ютерного тексту, 5 таблиць, 12 рисунків, список використаної літератури налічує 32 джерела.