Зміст
ВСТУП………………………………………………………………………… 5
1 БІОЛОГІЧНА ОЧИСТКА ПОБУТОВИХ ТА ВИРОБНИЧИХ СТІЧНИХ ВОД ……………………………………………………………………………
6
2 ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА СИРУ………........................................... 26
2.1 Приймальне відділення ….......................................................................... 27
2.2 Сироробний цех…………………………………………........................... 28
2.3 Маслоцех……………………………………............................................... 30
2.4 Цех асептичної продукції …………………………................................... 31
2.5 цех кисломолочної продукції …………………………………………… 32
2.6 Відходи…………………………………………………………………….. 33
3 ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ…………………………………………………… 36
3.1 Кліматичні данні………………………………………………………….. 36
3.2 Топографічні, геологічні та гідрологічні умови………………………... 37
3.3 Існуюче положення……………………………………………………….. 38
3.4 Приймачі стічних вод………………………….......................................... 38
4 ОБ’ЄКТИ ВОДОВІДВЕДЕННЯ, КІЛЬКІСТЬ ТА ХАРАКТЕРИСТИКА СТІЧНИХ ВОД………………………………………………………………...
39
4.1 Характеристика забруднюючих речовин ………………………………. 41
5 РОЗРАХУНОК НЕОБХІДНОГО СТУПЕНЯ ОЧИСТКИ СТІЧНИХ ВОД…………………………………………………………………………….
46
5.1 Розрахунок кратності розбавлення стічних вод………………………… 46
5.2 Розрахунок необхідного ступеня очистки щодо вмісту завислих речовин……………………………………........................................................ 47
5.3 Розрахунок необхідного ступеня очистки стічних вод щодо БПК суміші води водоймища та стічних вод…………………............................... 47
5.4 Розрахунок ступеню очистки стічних вод від шкідливих речовин…… 49
6 ТЕХНОЛОГІЧНА СХЕМА ОЧИСТКИ СТІЧНИХ ВОД………………… 51
6.1 Характеристика споруд……………………............................................... 52
6.1.1 Первинні відстійники……………………............................................... 52
6.1.2 Аеротенки……………………………………………………………….. 52
6.1.3 Вторинні відстійники…………………………....................................... 52
6.1.4 Контактні резервуари…………………................................................... 53
6.1.5 Аеробний стабілізатор……………………….......................................... 53
7 ОПИС ТА РОЗРАХУНОК ТЕХНОЛОГІЧНОГО ОБЛАДНАННЯ …….. 55
7.1 Первинні відстійники…………………………………………………….. 55
7.2 Вторинні відстійники…………………………………………………….. 56
7.3 Аеротенки…………………………………………………………………. 57
7.4 Пісколовки………………………………………………………………… 60
7.5 Преаератор………………………………………………………………… 61
7.6 Аеробний стабілізатор……………………………………………………. 62
8 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА…………. 63
8.1 Вступ………………………………………………………………………. 63
8.2 Аналіз умов праці………………………………………………………… 63
8.3 Виробнича санітарія……………………………………………………… 65
8.3.1 Мікроклімат………………………………….......................................... 65
8.3.2 Освітлення………………………………………………………………. 65
8.3.3 Шум. Вібрація…………………………………....................................... 66
8.4 Електробезпека……………………………………………………………. 67
8.5 Пожежна безпека…………………………………………………………. 67
8.6 Охорона навколишнього природного середовища……………….......... 68
9 ЕКОНОМІЧНА ЧАСТИНА………………………………………………... 70
9.1 Планування виконання роботи…………………………...................... 70
9.2 Оцінка долі творчої праці……………………………………………… 73
9.3 Кошторис витрат на виконання науково-дослідної роботи (НДР)……. 74
9.4 Оцінка науково-технічного рівня НДР……………………………….. 77
9.5 Визначення економічного ефекту природоохоронних заходів на стадії досліджень і розробок……………………………………………………….
80
10 ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ ……………………………................................... 83
10.1 Основні завдання цивільного захисту …………………………………. 83
10.2 Організація евакуаційних заходів на підприємствах харчової промисловості………………………………………………………………… 86
Список використаної літератури…………………………………………….. 90