Зміст
ЗМІСТ
ВСТУП……………………………………………………………………………….7
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ДОСЛІДЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ ТА ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ …….……….…………..10
1.1 .Поняття, сутність та форми прояву результативності та ефективності виробничо-господарської діяльності ….......................................…………..…10
1.2 .Підходи та методи оцінки рівня результативності та ефективності діяльності виробничих підприємств …..............................................................20
1.3.Шляхи підвищення та чинники зростання результативності й ефективності діяльності підприємства …………………………………………………...............29
Висновки до розділу 1…………..…………………………………….....................39
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ «БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ»……………..…….....................41
2.1.Аналіз ефективності хлібопекарської галузі та тенденції її розвитку ....…..41
2.2.Загальна характеристика та стратегічний аналіз ТОВ «Білоцерківський хлібокомбінат» ………………………………………………..……………………59
2.3.Аналіз основних техніко-економічних показників діяльності ТОВ «Білоцерківський хлібокомбінат»…………...........................................................70
Висновки до розділу 2……………………………………………………………...77
РОЗДІЛ 3. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ ТА ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ«БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ»............... 79
3.1. Методичні підходи до оцінки результативності та ефективності діяльності підприємства..............................................................................................................79
3.2.Аналіз фінансового стану ТОВ «Білоцерківський хлібокомбінат»………...84
3.3.Аналіз результативності та ефективності діяльності ТОВ «Білоцерківський хлібокомбінат»…......................................................................................................88
Висновки до розділу 3…………………………………………………….............100
РОЗДІЛ 4. ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ ТА ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ………………..102
4.1.Розробка основних напрямів підвищення результативності та ефективності ТОВ «Білоцерківський хлібокомбінат»…………….……………....................... 102
4.2.Обґрунтування доцільності впровадження нового виду продукції..............110
4.3.Обґрунтування доцільності та розрахунок ефективності впровадження енергозберігаючого обладнання…………………………………………………119
4.4.Вплив запропонованих заходів на результативність та ефективність діяльності підприємства..........................................................................................130
Висновки до розділу 4…………….........................................……………………132
ВИСНОВКИ…………………………..…………………………….....................135
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ…….………………………..………140