Зміст
ЗМІСТ
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ТА МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ІННОВАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА 6
1.1. Сутність понять «інновація», «нововведення», «новація», «інноваційна діяльність»………………………………………………………. 6
1.2. Взаємодія організації та нововведень……………………………… 14
1.3. Сприйнятливість організації до нововведень……………………….. 27
1.4. Методичні підходи до оцінки ефективності інновацій …….…….. 35
Висновки до розділу 1……………………………………………............. 45
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВАТ «УЖГОРОДХЛІБ» 48
2.1. Економічна та організаційна характеристика підприємства…………........ 48
2.2. Оцінка та аналіз ефективності використання трудових ресурсів та фонду оплати праці……………………………………………………………… 60
2.3. Оцінка необоротних та оборотних активів підприємства………….. 67
2.4. Аналіз фінансових результатів діяльності підприємства................... 99
Висновки до розділу 2...……………………………………………......... 101
РОЗДІЛ 3. АНАЛІЗ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВАТ «УЖГОРОДХЛІБ» 104
3.1. Аналіз технічної політики як однієї із складової інноваційної діяльності підприємства………………………….………………………......… 104
3.2. Аналіз інноваційної діяльності ВАТ «Ужгородхліб» …………........ 111
Висновки до розділу 3…………………………………………................ 116
РОЗДІЛ 4. ОСОБЛИВОСТІ НОРМАТИВНО-ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ
117
4.1. Правове регулювання інноваційної політики в Україні..................... 117
4.2. Напрямки удосконалення правового регулювання інноваційної діяльності сучасних підприємств......................................................................... 133
Висновки до розділу 4…………………………………………................ 138
РОЗДІЛ 5. ШЛЯХИ ТА НАПРЯМКИ УДОСКОНАЛЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВАТ «УЖГОРОДХЛІБ»
139
5.1. Розробка стратегічного плану інноваційного розвитку ВАТ «Ужгородхліб»……………………………………………………………………. 139
5.2. Шляхи та напрями обґрунтування доцільності реалізації інноваційного проекту. ………………………………………………………… 143
5.3. Ефективність введення у виробництво тупикової печі марки “DAC-600” та виробництво на ній нового виду продукції…………………… 174
Висновки до розділу 5…………………………………………………...... 200
ВИСНОВКИ ……………………...…………………………………………....... 202
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 208