0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Економіка тваринництва (ID:599581)

Тип роботи: контрольна
Дисципліна:Економіка
Сторінок: 3
Рік виконання: 2022
Вартість: 100
Купити цю роботу
Зміст
Задачі: 1. Як відомо, прибуток розглядають як надлишок виручки над витратами виробництва, як результат процесу виробництва. Іноді прибуток вважають частиною витрат виробництва. Чим можна погодитися з таким визначенням? 2. Обсяг реалізованої продукції підприємством становить 1070 ц. Ціна реалізації 1 ц молока становить 320 грн. Розрахувати виручку від реалізації продукції. Виручка = обсяг реалізації * ціна реалізації = 1070*320 = 342,4 тис.грн. Отже, виручка від реалізації складає 342,4 тис.грн. 3. Визначити балансовий прибуток за такими даними: Показник Сума, тис. грн. Обсяг реалізації продукції (виручка) 490 Повна собівартість реалізації продукції 352 Прибуток від реалізації іншої продукції 103 Інші позареалізаційні доходи 1,2 Позареалізаційні збитки 5,4 Середньорічна вартість: - основного капіталу 880 - оборотних засобів 185 4. Підприємство реалізувало 20 000 ц молока. Виробнича собівартість 1 ц молока – 139,52 грн, витрати на реалізацію – 10,35 грн./ц, ціна реалізації 1 ц молока базисної жирності становить 183,63 грн. базисна жирність молока – 3,4%, фактична – 3,74%. Розрахувати виручку від реалізації продукції, прибуток і рівень рентабельності. 5. Визначити скільки підприємство виробило продукції, якщо виручка від реалізації сільськогосподарської продукції – 905 600 грн. Ціна реалізованої продукції за 1 кг – 19,25 грн. 6. Валовий прибуток підприємства становить 500 тис. грн., орендна плата – 10 тис. грн., відсоток за кредит – 50 тис. грн., податки – 150 тис. грн. На благодійні та інші фонди витрачено 40 тис. грн. Який чистий прибуток підприємства? 7. Обсяг реалізованої продукції дорівнює 300 млн. грн., її собівартість – 100 млн. грн. Основні засоби підприємства – 800 млн. грн. Нормативний прибуток – 10 % авансового капіталу. Обчисліть обліковий (бухгалтерський), економічний і нормативний прибуток. 8. Визначте величину чистого прибутку за такими даними: виручка від реалізації продукції дорівнює 1500 тис. грн., сукупні витрати – 900 тис. грн., норма оподатку¬вання – 30 %. На орендну плату та сплату відсотків за кредит витрачено 100 тис. грн. 9. Визначити товарну і валову продукцію заводу, якщо основними цехами вироблено продукції на 675 тис. грн., на внутрішнівиробничі потреби виготовлено продукції на 42тис. грн., допоміжними цехами для реалізації вироблено продукції на 31 тис. грн., ремонтні роботи, виконані за спецзамовленнями на 23 тис. грн., залишок незавершеного виробництва на початок року 96 тис. грн., на кінець року – 70 тис. грн. 10. Протягом року завод виробив 45 приладів за ціною 12 тис. грн. і 30 приладів за ціною 21 тис. грн. за штуку. Залишок незавершеного виробництва за собівартістю на початок року – 32 тис. грн., на кінець року – 29 тис. грн. Оптова ціна більша собівартості на 25 %. Визначити вартість товарної і валової продукції. 11. У звітному періоді підприємство випустило виробів А – 200 шт., виробів Б – 300 шт. Ціна виробу А – 1800 грн, Б – 1400 грн. Вартість послуг промислового характеру, наданих стороннім підприємствам – 37 500 грн. Залишок незавершеного виробництва на початок року – 75 000 грн. На кінець року – 53000 грн. Поряд з основною продукцією виготовлена тара на суму 12000 грн., у тому числі “на сторону” – на 8000 грн. Визначити розмір валової, товарної і реалізованої продукції, якщо на початок періоду залишки нереалізованої готової продукції становили 15000 грн., а на кінець року вони збільшились на 20 %.
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Задачі: 1. Як відомо, прибуток розглядають як надлишок виручки над витратами виробництва, як результат процесу виробництва. Іноді прибуток вважають частиною витрат виробництва. Чим можна погодитися з таким визначенням? 2. Обсяг реалізованої продукції підприємством становить 1070 ц. Ціна реалізації 1 ц молока становить 320 грн. Розрахувати виручку від реалізації продукції. Виручка = обсяг реалізації * ціна реалізації = 1070*320 = 342,4 тис.грн. Отже, виручка від реалізації складає 342,4 тис.грн. 3. Визначити балансовий прибуток за такими даними: Показник Сума, тис. грн. Обсяг реалізації продукції (виручка) 490 Повна собівартість реалізації продукції 352 Прибуток від реалізації іншої продукції 103 Інші позареалізаційні доходи 1,2 Позареалізаційні збитки 5,4 Середньорічна вартість: - основного капіталу 880 - оборотних засобів 185 4. Підприємство реалізувало 20 000 ц молока. Виробнича собівартість 1 ц молока – 139,52 грн, витрати на реалізацію – 10,35 грн./ц, ціна реалізації 1 ц молока базисної жирності становить 183,63 грн. базисна жирність молока – 3,4%, фактична – 3,74%. Розрахувати виручку від реалізації продукції, прибуток і рівень рентабельності. 5. Визначити скільки підприємство виробило продукції, якщо виручка від реалізації сільськогосподарської продукції – 905 600 грн. Ціна реалізованої продукції за 1 кг – 19,25 грн. 6. Валовий прибуток підприємства становить 500 тис. грн., орендна плата – 10 тис. грн., відсоток за кредит – 50 тис. грн., податки – 150 тис. грн. На благодійні та інші фонди витрачено 40 тис. грн. Який чистий прибуток підприємства? 7. Обсяг реалізованої продукції дорівнює 300 млн. грн., її собівартість – 100 млн. грн. Основні засоби підприємства – 800 млн. грн. Нормативний прибуток – 10 % авансового капіталу. Обчисліть обліковий (бухгалтерський), економічний і нормативний прибуток. 8. Визначте величину чистого прибутку за такими даними: виручка від реалізації продукції дорівнює 1500 тис. грн., сукупні витрати – 900 тис. грн., норма оподатку¬вання – 30 %. На орендну плату та сплату відсотків за кредит витрачено 100 тис. грн. 9. Визначити товарну і валову продукцію заводу, якщо основними цехами вироблено продукції на 675 тис. грн., на внутрішнівиробничі потреби виготовлено продукції на 42тис. грн., допоміжними цехами для реалізації вироблено продукції на 31 тис. грн., ремонтні роботи, виконані за спецзамовленнями на 23 тис. грн., залишок незавершеного виробництва на початок року 96 тис. грн., на кінець року – 70 тис. грн. 10. Протягом року завод виробив 45 приладів за ціною 12 тис. грн. і 30 приладів за ціною 21 тис. грн. за штуку. Залишок незавершеного виробництва за собівартістю на початок року – 32 тис. грн., на кінець року – 29 тис. грн. Оптова ціна більша собівартості на 25 %. Визначити вартість товарної і валової продукції. 11. У звітному періоді підприємство випустило виробів А – 200 шт., виробів Б – 300 шт. Ціна виробу А – 1800 грн, Б – 1400 грн. Вартість послуг промислового характеру, наданих стороннім підприємствам – 37 500 грн. Залишок незавершеного виробництва на початок року – 75 000 грн. На кінець року – 53000 грн. Поряд з основною продукцією виготовлена тара на суму 12000 грн., у тому числі “на сторону” – на 8000 грн. Визначити розмір валової, товарної і реалізованої продукції, якщо на початок періоду залишки нереалізованої готової продукції становили 15000 грн., а на кінець року вони збільшились на 20 %.