Зміст
Тести
Тема 5.1: Обсяги діяльності підприємства
Варіант 1
1.Продукція – це:
1.Економічна категорія, що відбиває сукупність властивостей продукції
2.Перелік найменувань виробів, завдання з випуску яких передбачається планом виробництва продукції
3.Матеріальний результат праці
2.Асортимент продукції – це:
1.Перелік найменувань виробів, завдання з випуску яких передбачається планом виробництва продукції
2.Сукупність різновидів продукції кожного найменування, що відрізняються різними техніко – економічними показниками
3.Сукупність властивостей продукції
3.Валова продукція – це:
1.Загальна вартість усіх видів готової продукції, напівфабрикатів, робіт і послуг виробничого характеру, що призначені для продажу споживачам
2.Загальна вартість усіх видів готової продукції, напівфабрикатів, робіт і послуг виробничого характеру за мінусом матеріальних витрат і суми амортизаційних відрахувань
3.Частина виробленої продукції, що реалізована, і гроші за неї надійшли на розрахунковий рахунок
4.Загальна вартість усіх видів готової продукції, напівфабрикатів, робіт і послуг виробничого характеру і зміна залишків незавершеного виробництва
4.Реалізована продукція – це:
1.Загальна вартість усіх видів готової продукції, напівфабрикатів, робіт і послуг виробничого характеру, що призначена для продажу споживачам
2. Загальна вартість усіх видів готової продукції, напівфабрикатів, робіт і послуг виробничого характеру за мінусом матеріальних витрат і суми амортизаційних відрахувань
3.Частина виробленої продукції, що реалізована і гроші за неї надійшли на розрахунковий рахунок
4.Загальна вартість усіх видів готової продукції, напівфабрикатів, робіт і послуг виробничого характеру і зміна залишків незавершеного виробництва
5.Визначте виробничу програму хлібзаводу на рік з випуску житнього хліба на підставі таких даних:
Фактична випічка житнього хліба за звітний рік – 7000 т
Чисельність населення в плановому році збільшиться на 0,3%
Споживання хліба на душу населення збільшиться на 5%
Наявність борошна для випікання житнього хліба – 4500 т
Норма виходу житнього хліба – 158%
1.7110 т
2.7372 т
3.7406 т
4.7430 т
6.Чи може бути план випуску продукції більший, ніж виробнича потужність підприємства?
Так
Ні
7.Розрахуйте потребу хлібзаводу в борошні на підставі таких даних:
План випуску житнього хліба – 2000 ц
Норма виходу житнього хліба – 158%
Норма витрат дріжджів на 1 ц борошна – 0,06 кг
1.1265,8 ц
2.3160 ц
3.3260 ц
4.31,6 т
8.Визначте необхідне надходження товарів у роздрібну торговельну мережу:
План роздрібного товарообороту – 6300 тис.грн.
Норматив товарних запасів на кінець року – 1400 тис.грн.
Фактичні товарні запаси на початок року – 1090 тис.грн.
1.5990 тис.грн.
2.6610 тис.грн.
3.8790 тис.грн.
4.8970 тис.грн.
9.Стандартизація – це:
1.Документ, що засвідчує високий рівень продукції, відповідальність вимогам міжнародних стандартів
2.Визначення і застосування єдиних правил з метою впорядкування діяльності в певній галузі
3.Документ, що містить обов’язкові для продуцентів норми якості виробу і засоби їх досягнення
10.Дайте визначення сертифікату:
1.Документ, що засвідчує високий рівень продукції, відповідність вимогам міжнародних стандартів
2.Визначення і застосування єдиних правил з метою впорядкування діяльності в певній галузі
3.Документ, що містить обов’язкові для продуцентів норми якості виробу і засоби їх досягнення