0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Оцінка виробничого потенціалу підприємства (ID:28581)

Тип роботи: контрольна
Сторінок: 50
Рік виконання: 2011
Вартість: 35
Купити цю роботу
Зміст
1. Організаційно – економічна характеристика ВАТ «Іркліївський маслосирзавод» 2. Оцінка формування виробничого потенціалу підприємства 3. Аналіз ефективності використання виробничого потенціалу 4. Заходи щодо підвищення ефективності формування і використання виробничого потенціалу підприємства ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ Аналіз виробничого потенціалу підприємства було проведено на основі показників фінансової і оперативної звітності відкритого акціонерного товариства «Іркліївський маслосирзавод». Основними видами продукцiї, яку виробляє завод - є масло вершкове, сир твердий, сир плавлений. Аналіз основних показників діяльності підприємства за останні три роки показав позитивну динаміку даних балансу: зростає майно, оборотний і необоротний капітал, в 2009 році збільшується власний капітал, зростає позичений капітал. Аналіз фінансових результатів свідчить про зростання валового і чистого доходу, собівартості, але валовий прибуток хоча і показав позитивну тенденцію зростання в 2009 році, в 2010 році є відємним, отже в 2008 і 2010 році підприємство є збитковим, хоча в 2009 році прибуток був досить високим – 3275 тис.грн. Аналіз показників праці показав збільшення працюючих, оплати праці і середньорічного виробітку на підприємстві. Аналіз виробничого потенціалу зроблено в такій послідовності: оцінка реалізації продукції за її видами і структурою, оцінка потенціалу матеріальних активів (основних і оборотних фондів); оцінка трудового потенціалу; оцінка потенціалу фінансових активів. В структурі виробництва найбільшу питому вагу має виробництво сирів, але підприємство використовує власні потужності не повністю, лише на 67% в 2008 році, на 81% в 2009 році і на 70% в 2010 році. Аналіз основних фондів показав, що їх вартість зростає, оновлення йде більшими темпами, ніж вибуття, але показники їх використання є недостатньо високими і мають негативні тенденції зменшення. Аналіз оборотних фондів показав, що їх вартість також зростає і використовуються на протязі трьох років вони також достатньо ефективно. Оцінка використання трудових ресурсів показав, що хоча продуктивність праці і зростає, але співвідношення продуктивності праці і середньорічною заробітною платою в 2009 році знижується, що є негативним. Фінансові ресурси займають незначну питому вагу в структурі фінансових ресурсів, але в 2010 році значно збільшуються і достатньо ефективно використовуються. Комплексний аналіз виробничого потенціалу свідчить про ефективне його використання в 2009 році, але в 2008 році і в 2010 році ефективність є дуже низькою. Тобто можна говорити про значну нестабільність виробничого потенціалу, що є важливою проблемою, яка потребує вирішення. Дослідивши основні тенденції функціонувaння молoкопереробної галузі, можна визнaчити такі перспективи рoзвитку цієї галузі, а саме: скорочення витрат на переробку молока молокопереробними підприємствами, підвищення рівня якості готової молокопереробної продукції завдяки застосуванню новітніх технологій з перспективою зниження ціни на необхідний товар для кінцевого споживaча, перспектива отримання додaткових доходів виробником та зaдоволення пoтреб споживачів різних кoнтингентних груп шляхом створення інноваційних продуктів молокопереробними підприємствaми. ВАТ «Іркліївський маслосирзавод» на сьогодні переживає не найкращі часи, оскільки в порівнянні з 2009 роком, в 2010 році воно отримало досить значний збиток перш – за все через нерентабельне виробництво. Тому в даному випадку підприємству важливо не лише збільшувати виробничий потенціал шляхом нарощування обсягів виробництва, а й знижувати і оптимізувати витрати. Перелік табличного і графічного матеріалу: Таблиця 1 Основні фінансово – економічні показники діяльності підприємства Таблиця 2 Оцінка реалізації продукції за її видами та структурою, тис.грн. Таблиця 3 Оцінка структури фактичної і потенційної реалізації продукції Таблиця 4 Динаміка основних фондів підприємства, тис.грн. Таблиця 5 Оцінка складу основних фондів, тис.грн. Таблиця 6 Оцінка стану основних фондів підприємства, тис.грн. Таблиця 7 Оцінка динаміки оборотних фондів підприємства Таблиця 8 Структура оборотних фондів підприємства Таблиця 9 Структура і динаміка працівників ВАТ «Іркліївський маслосирзавод» Таблиця 10 Показники, що характеризують рух персоналу ВАТ «Іркліївський маслосирзавод» Таблиця 11 Динаміка і структура фінансових ресурсів підприємства Таблиця 12 Оцінка ефективності використання основних фондів підприємства Таблиця 13 Оцінка ефективності використання оборотних фондів підприємства Таблиця 14 Динаміка показників, які характеризують продуктивність праці та використання фонду робочого часу Таблиця 15 Аналіз ефективності використання фінансових ресурсів Таблиця 16 Показники ліквідності та платоспроможності ВАТ «Іркліївський маслосирзавод» Таблиця 17 Показники фінансової стійкості ВАТ “Іркліївський маслосирзавод” Таблиця 18 Показники ділової активності ВАТ “Іркліївський маслосирзавод” Таблиця 19 Темпи росту фінансових результатів діяльності підприємства ВАТ «Іркліївський маслосирзавод», тис.грн. Таблиця 20 Темпи росту показників рентабельності підприємства Таблиця 21 Виробництво молочної продукції у 2004-2010 роках в Україні, тис.т. Таблиця 22 Пріоритетні напрями покращення виробничого потенціалу молокопереробних підприємств
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову