0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Економіка підприємства (ID:447465)

Тип роботи: контрольна
Сторінок: 4
Рік виконання: 2021
Вартість: 100
Купити цю роботу
Зміст
1. Визначити фактичний і плановий рівень витрат на 1 грн. товарної продукції, а також процент його зміни, якщо план випуску продукції «А» склав 1200 т/рік, а продукції «Б» - 1500 т/рік при собівартості продукції «А» - 15 тис. грн./т, а продукції «Б» - 8 тис. грн./т. Фактично випуск продукції збільшено на 20 %, а її собівартість знижено на 6 %. Оптова (гуртова) ціна продукції «А» - 18 тис. грн./т, а продукції «Б» - 10,3 тис. грн./т. 2. Встановити зниження собівартості товарної продукції (ТП) в плановому році, якщо планом передбачено: - зростання продуктивності праці одного працівника дорівнює 108%; - зростання середньої заробітної плати одного працюючого - 102,5%; - зниження матеріальних затрат - 5%; - за звітом собівартість ТП дорівнює 26450 тис.грн.; - питома вага основної заробітної плати виробничих робітників – 21%; - питома вага матеріальних затрат – 42%. 3. Калькуляція собівартості одиниці продукції підприємства представлена в таблиці № з/п Статті калькуляції Сума, грн. 1 Вартість основних і допоміжних матеріалів (за мінусом зворотних відходів) 93,6 2 Куповані напівфабрикати 73,5 3 Паливо і енергія на технологічні цілі 58,2 4 Заробітна плата основних виробничих робітників 29,5 5 Заробітна плата допоміжних виробничих робітників 2,3 6 Відрахування на соціальні заходи 3,1 7 Загальновиробничі витрати 76,9 8 Адміністративні витрати 33,8 9 Інші виробничі витрати 0,8 10 Всього виробнича собівартість .. 11 Витрати на збут 5,3 12 Повна собівартість .. Рівень рентабельності запланований у розмірі 18%. Обчислити вільну відпускну ціну з ПДВ та суму ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету 4. Виробнича потужність підприємства, яке виробляє один вид продукції, становить 650 тис.шт. на рік, а надходження від реалізації виробів – 2600 тис.грн. Постійні витрати на виробництво складають 900 тис.грн., змінні витрати – 1360 тис.грн. Визначити точку беззбитковості виробництва на підприємстві. 5. Визначити суму загальновиробничих витрат, що повинна бути включена у собівартість виробу, якщо відомо, що сума загальновиробничих витрат – 60 тис.грн., основна заробітна плата виробничих робітників цеху – 25 тис.грн. і за діючим технологічним процесом, за повне виготовлення виробу основна заробітна плата – 2,8 грн./одиницю. 6. Осіння куртка має повну собівартість1000 грн. рівні рентабельності даного виробу 33 %. Надбавка за високу якість – 15%. Ставка акцизного збору 30%. Торговельна надбавка – 12 % до вільної відпускної ціни з ПДВ. Розрахувати роздрібну ціну куртки. 7. На малому підприємстві у першому кварталі питомі змінні витрати на один виріб складали 95 грн., ціна одиниці продукції – 125 грн., загальні постійні витрати 240 тис. грн. У другому кварталі ціни на сировину зросли на 8%, що призвело до росту змінних витрат також на 8%. Обґрунтуйте, як зміна цін на сировину вплинула на критичний обсяг випуску продукції. 8. Ціна на виріб, що складала у першому кварталі, - 22,20 грн, у другому кварталі збільшилась на 10 %. Постійні витрати склали 186 тис. грн. Питомі змінні витрати дорівнюють 7,40 грн. Визначити, як зміна ціни впливає на критичний обсяг
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
1. Визначити фактичний і плановий рівень витрат на 1 грн. товарної продукції, а також процент його зміни, якщо план випуску продукції «А» склав 1200 т/рік, а продукції «Б» - 1500 т/рік при собівартості продукції «А» - 15 тис. грн./т, а продукції «Б» - 8 тис. грн./т. Фактично випуск продукції збільшено на 20 %, а її собівартість знижено на 6 %. Оптова (гуртова) ціна продукції «А» - 18 тис. грн./т, а продукції «Б» - 10,3 тис. грн./т. 2. Встановити зниження собівартості товарної продукції (ТП) в плановому році, якщо планом передбачено: - зростання продуктивності праці одного працівника дорівнює 108%; - зростання середньої заробітної плати одного працюючого - 102,5%; - зниження матеріальних затрат - 5%; - за звітом собівартість ТП дорівнює 26450 тис.грн.; - питома вага основної заробітної плати виробничих робітників – 21%; - питома вага матеріальних затрат – 42%. 3. Калькуляція собівартості одиниці продукції підприємства представлена в таблиці № з/п Статті калькуляції Сума, грн. 1 Вартість основних і допоміжних матеріалів (за мінусом зворотних відходів) 93,6 2 Куповані напівфабрикати 73,5 3 Паливо і енергія на технологічні цілі 58,2 4 Заробітна плата основних виробничих робітників 29,5 5 Заробітна плата допоміжних виробничих робітників 2,3 6 Відрахування на соціальні заходи 3,1 7 Загальновиробничі витрати 76,9 8 Адміністративні витрати 33,8 9 Інші виробничі витрати 0,8 10 Всього виробнича собівартість .. 11 Витрати на збут 5,3 12 Повна собівартість .. Рівень рентабельності запланований у розмірі 18%. Обчислити вільну відпускну ціну з ПДВ та суму ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету 4. Виробнича потужність підприємства, яке виробляє один вид продукції, становить 650 тис.шт. на рік, а надходження від реалізації виробів – 2600 тис.грн. Постійні витрати на виробництво складають 900 тис.грн., змінні витрати – 1360 тис.грн. Визначити точку беззбитковості виробництва на підприємстві. 5. Визначити суму загальновиробничих витрат, що повинна бути включена у собівартість виробу, якщо відомо, що сума загальновиробничих витрат – 60 тис.грн., основна заробітна плата виробничих робітників цеху – 25 тис.грн. і за діючим технологічним процесом, за повне виготовлення виробу основна заробітна плата – 2,8 грн./одиницю. 6. Осіння куртка має повну собівартість1000 грн. рівні рентабельності даного виробу 33 %. Надбавка за високу якість – 15%. Ставка акцизного збору 30%. Торговельна надбавка – 12 % до вільної відпускної ціни з ПДВ. Розрахувати роздрібну ціну куртки. 7. На малому підприємстві у першому кварталі питомі змінні витрати на один виріб складали 95 грн., ціна одиниці продукції – 125 грн., загальні постійні витрати 240 тис. грн. У другому кварталі ціни на сировину зросли на 8%, що призвело до росту змінних витрат також на 8%. Обґрунтуйте, як зміна цін на сировину вплинула на критичний обсяг випуску продукції. 8. Ціна на виріб, що складала у першому кварталі, - 22,20 грн, у другому кварталі збільшилась на 10 %. Постійні витрати склали 186 тис. грн. Питомі змінні витрати дорівнюють 7,40 грн. Визначити, як зміна ціни впливає на критичний обсяг