Удосконалення менеджменту зовнішньоекономічної діяльності на ЗАТ «Первомайський молочно консервний комбінат» Миколаївської області (ID:109883)
Зміст
Розділ 1.Теоретичні засади менеджменту та проблеми розвитку зовнішньоекономічної діяльності в молокопереробній галузі АПК України
Розділ 2. Світовий ринок та зовнішньоекономічна діяльність продукції молокопереробної галузі
2.1. Динаміка світового виробництва молока та молокопродуктів
2.2 Аналіз світового виробництва молока та молокопродуктів з використанням інформаційних технологій
Розділ 3. Виробничо-ресурсний потенціал та менеджмент зовнішньоекономічної діяльності ЗАТ “Первомайський МКК”
3.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства
3.2 Управління виробництвом та зовнішньоекономічною діяльністю
Розділ 4. Вдосконалення менеджменту зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах молокопереробної галузі АПК України
4.1 Перспективи розвитку зовнішньої торгівлі в світі та в Україні
4.2. Шляхи вдосконалення менеджменту зовнішньоекономічної діяльності на мікрорівні
4.3 Прогнозування активізації експортних операцій ЗАТ «Первомайський молочно консервний комбінат»
Зразок роботи
Розвиток сільського господарства України в сучасних умовах характеризується кризовими явищами, які охопили всі сфери виробництва, в тому числі молочне скотарство. Про це свідчить той факт, що в 2004 році загальний обсяг виробництва молока в країні зменшився в порівнянні з 1990 роком на 10,7 млн. т. або на 43,7%, що стало наслідком різкого скорочення поголів'я корів на 52,8%, незважаючи на незначний ріст продуктивності корів на 11,8% до 3202 кг/рік за рахунок приватного сектору. Це призвело до скорочення споживання молока населенням України за період 1990-2004 рр. на 39,4% - до 226 кг на одну особу за рік. При цьому визначальним щодо виходу галузі з кризового стану, відновлення матеріально-pecypcнoгo потенціалу, забезпечення розвитку конкурентоспроможного виробництва є нагальна потреба в умовах обмежених фінансових можливостей сільськогосподарських підприємств в обґрунтуванні напрямків здійснення інвестицій в основний капітал та визначення джерел їх фінансування.
Первомайський молочно консервний комбінат – одне з провідних підприємств в Україні щодо переробки молока. Його будівництво почалося у 1952 році і велося майже 4 роки.
Комбінат було зареєстровано як закрите акціонерне товариство, з статутним фондом - 6859766,10 грн. Його поділено на 994169 шт. простих акцій номінальною вартістю 6,90 грн.
Молочноконсервний комбінат – провідне підприємство об’єднання «Укрконсервмолоко». Його продукція – молочні консерви, масло тваринне, продукція з незбираного молока, сир «Адигейський», сир «Сулугуні», морозиво.
Основним видом сировини, що переробляється є молоко. Окільки в південних регіонах України, зокрема в Миколаївській та Одеській областях відсутні господарства, які спеціалізуються на його виробництві, то чисельність великої рогатої худоби (ВРХ) зростає лише за рахунок індивідуальних селянських господарств. Тому комбінат встановив 11 установок для прийому та охолодження молока об’ємом від 1600 до 3600 л. Це дозволило збільшити обсяги заготівель сировини в 2008 році в порівнянні з 2007 роком на 26,7%, а також поліпшити якість заготовленого молока (табл. 3.6).
Інші роботи з даної категорії: