0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Шляхи підвищення конкурентоспроможності готельного і рестораного господарства (ID:371259)

Тип роботи: магістерська
Дисципліна:Менеджмент
Сторінок: 114
Рік виконання: 2020
Вартість: 600
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ГОТЕЛЬНОГО - РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 6 1.1. Сутність конкурентоспроможності та конкурентної стратегії підприємства 6 1.2. Механізм забезпечення конкурентоспроможності підприємств готельного - ресторанного господарства 14 1.3. Методичні підходи до оцінювання конкурентоспроможності підприємств готельного - ресторанного господарства 24 Висновки по розділу 1 29 РОЗДІЛ 2. ДІАГНОСТИКА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ГОТЕЛЬНОГО - РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ «Hyatt Regency Kiev» 31 2.1. Аналіз фінансово-господарської діяльності готельно-ресторанного комплексу «Hyatt Regency 31 2.2. Характеристика маркетингового середовища підприємства 38 2.3. Оцінка конкурентоспроможності готельного - ресторанного комплексу «Hyatt Regency Kiev» на ринку України 45 Висновки по розділу 2 58 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ГОТЕЛЬНОГО - РЕСТОРАННОГО КОМПЛЕКСУ «Hyatt Regency Kiev» НА РИНКУ УКРАЇНИ 61 3.1. Обґрунтування програми заходів з підвищення рівня конкурентоспроможності підприємства 61 3.3. Прогнозування успішності реалізації запропонованих заходів 74 Висновки по розділу 3 82 ВИСНОВКИ 84 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 88 ДОДАТКИ 98
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Висновки по розділу 2 ПрАТ «Hyatt Regency Kiev» – один із найкращих п’ятизіркових готельно-ресторанному комплексів класу «люкс» України. Проведений аналіз фінансових показників діяльності готельно-ресторанного комплексу «Hyatt Regency Kiev» дозволив встановити, що фінансовий стан підприємства є дуже стабільним. Підприємство не залежить від зовнішніх джерел фінансування і є платоспроможним. Рівень рентабельності виробництва продукції товариства досить високий. Згідно розрахунків коефіцієнтів ліквідності (платоспроможності) готельно-ресторанний комплекс «Hyatt Regency Kiev» є платоспроможним. Діяльність підприємства, що досліджується має як позитивні, так і негативні показники, його суттєвим недоліком готельно-ресторанного комплексу «Hyatt Regency Kiev» є низька активність у пошуку нових ринкових можливостей. Проведений аналіз внутрішнього середовища показав, що готельно-ресторанний комплекс «Hyatt Regency Kiev» є перспективним готельним підприємством, яке розвивається, має високий рівень управління, організаційну структуру, яка адекватно відповідає потребам в управлінні, професійний персонал з низьким рівнем плинності та високим рівнем вмотивованості, середньою маркетинговою активністю, позитивною динамікою росту фінансових результатів та зростанням активів. Соціальні фактори виражені суспільством і тенденціями його розвитку. Із зазначених факторів максимальну роль відіграє збільшення потреби населення в послугах підприємства (+0,28). Збільшення потреби населення в послугах зростає щороку. Негативну динаміку зростання показують економічні фактори. Ці фактори надають ключовий вплив на розвиток галузі, зважаючи на великий обсяг фінансів та фінансових операцій. Негативні наслідки викликає загальне падіння економіки внаслідок чого проявляється збільшення процентних ставок по кредитуванню. Також, негативно впливає зниження рівня доходів населення, що позначається на діяльності організації. Дані категорії показують результат -0,45. Політичні фактори для готельно-ресторанного комплексу «Hyatt Regency Kiev» надають досить великий вплив. Так, негативно позначаються наслідки геополітичної ситуації і закриття внутрішніх туристичних напрямків із зв’язку з анексією Криму та масштабного проведення АТО на Сході України. Максимальний рівень зростання відображають технологічні фактори. Так, позначається досвід і розвиток комунікацій, завдяки розвитку комунікацій підприємства здійснюється підвищення кваліфікації персоналу, що в свою чергу позначається на безпеці та якості послуг готельно-ресторанного комплексу «Hyatt Regency Kiev». Київський ринок готельно-ресторанних послуг, станом на кінець 2019 р. поділений таким чином: готельно-ресторанний комплекс «Hyatt Regency Kiev» - 14,1%, готельно-ресторанний комплекс «Прем’єр Палас» - 16,3%, готельно-ресторанний комплекс «InterContinental Kyiv» - 11,4% готельно-ресторанний комплекс «Hilton Kyiv» - 8,1%, готельно-ресторанний комплекс «Хаятт Рідженсі»7,3%, готельно-ресторанний комплекс «Fairmont Grand Hotel Kyiv» - 6,8%, готельно-ресторанний комплекс «Riviera House» - 3,7%, інші – 32,3%. Для оцінки конкурентоспроможності готельно-ресторанного комплексу «Hyatt Regency Kiev» та його основних конкурентів здійснено на основі аналізу вартості гудвілу досліджуваних підприємств. Найвищу оцінку конкурентоспроможності отримав готельно-ресторанний комплекс «Прем’єр Палас», готельно-ресторанний комплекс «Hyatt Regency Kiev» займає друге місце (4,9 балів) серед досліджуваних підприємств. Проведено аналіз конкурентоспроможності послуг готельно-ресторанного комплексу «Hyatt Regency Kiev» та його основних конкурентів на основі застосування методу рангів, що визначає загальні положення, сильні і слабкі сторони підприємств, що оцінюються, в боротьбі з конкурентами. Найбільшими конкурентами готельно-ресторанного комплексу «Hyatt Regency Kiev» є такі готельно-ресторанні комплекси, як «Inter-Continental Kyiv», «Прем’єр Палас», «Hilton Kyiv», оскільки саме вони отримати найбільшу суму балів – 56, 53 і 48 балів відповідно.
Інші роботи з даної категорії: