0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Особливості митного оформлення заквасок живих бактерій для виготовлення кисломолочного сиру при перетині Державного кордону України. (ID:131306)

Тип роботи: дипломна
Дисципліна:Митна справа
Сторінок: 114
Рік виконання: 2010
Вартість: 500
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ Вступ………………………………………………………………………………………………………4 Розділ 1. Проблеми насичення споживчого ринку кисломолочними сирами 1.1 Стан вітчизняного та світового ринку кисломолочних сирів………………………………………………………………………………………………………..7 1.1.1 Виробництво молокопродуктів……………………………………………………………………7 1.1.2 Експорт кисломолочної продукції……………………………………………………………........9 1.1.3 Імпорт кисломолочних сирів…………………………………………………………………….9 1.1.4 Асортимент та споживчі властивості кисломолочного сиру………………………………..13 1.1.5 Кисломолочний сир та сиркові вироби…………………………………………………………13 1.1.6 Асортимент кисломолочних сирів……………………………………………………………..16 1.2 Вимоги нормативних документів ………………………………………………………………19 1.3 Особливості виробництва кисломолочних сирів………………………………………………24 1.4 Дефекти кисломолочних сирів………………………………………….....................................27 1.5 Фальсифікація кисломолочних сирів та методи її визначення……………………………….30 1.6 Пакування, маркування, транспортування та зберігання …………………………………….32 кисломолочних сирів……………………………………………………........................................34 Висновки до розділу 1…………………………………………………………………………………...37 Розділ 2. Сутність та особливості проведення митного контролю 2.1 Основні завдання і напрямки організації митного контролю……………………………….........40 2.2 Форми митного контролю……………………………………………………………………………43 2.3 Зони митного контролю……………………………………………………………………………...47 2.4 Повноваження митних органів………………………………………………………………………53 Висновки до розділу 2……………………………………………………………………………………55 Розділ 3. Митне оформлення заквасок живих бактерій для виготовлення кисломолочного сиру 3.1 Опис умов митної операції…………………………………………………………………………..57 3.2 Документи для митного оформлення заквасок живих бактерій для виготовлення кисломолочного сиру…………………………………........................................57 3.3 Методи нетарифного регулювання, що застосовуються до заквасок живих бактерій для виготовлення кисломолочного сиру………………………………………….58 3.4 Визначення коду товару за УКТ ЗЕД………………………………………………………….........61 3.5 Визначення країни-походження товару……………………………………………………….........65 3.6 Нарахування митних платежів……………………………………………………………………....69 3.6.1 Визначення митної вартості………………………………………………………………….........69 3.6.2 Нарахування мита……………………………………………………………………………..........74 3.6.3 Нарахування ПДВ……………………………………………………………………………..........75 3.6.4 Нарахування митного збору……………………………………………………………………….76 3.6.5 Визначення загальної суми митних платежів……………………………………………………77 3.7 Використання ВМД при митному оформленні заквасок живих бактерій для виготовлення кисломолочного сиру……………………….........................................77 Висновки до розділу 3…………………………………………………………........................................86 Розділ4. Організація охорони праці на прикладі закритого акціонерного товариства «Ратнівський молокозавод» 4.1 ЗАТ Ратнівський молокозавод та заходи по охороні праці на даному підприємстві…….87 4.2. Основні обов'язки працівників ЗАТ Ратнівського молокозаводу…………………………87 4.3 Охорона довкілля та раціональне використання природних ресурсів…………………….90 4.4 Норми і правила з техніки безпеки і виробничої санітарії. Інструктаж і навчання працівників ЗАТ «Ратнівський молокозавод» правилам техніки безпеки і виробничої санітарії……………………………………………………………………………………………..97 Висновки до розділу 4……………………………………………………………………………110 Висновки та пропозиції………………………………………………………………………….112 Список використаних джерел…………………………………………………...........................113
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Виробництво основних видів молокопродуктів в Україні у 2008 році, за винятком кисломолочної продукції, зменшилось. До основних причин відноситься дефіцит якісного сирого молока, введення ембарго Росією на продукцію українського виробництва. Сьогодні вітчизняні виробники практично повністю забезпечують потреби внутрішнього ринку молока та молокопродуктів. Порівняння обсягів виробництва в Україні основних груп молочних продуктів у 2008 та 2009 роках наведено в таблиці 1.1. Таблиця 1.1 – Порівняння обсягів виробництва в Україні основних груп молочних продуктів у 2008 та 2009 рр., тис. т Найменування товару 2008 2009 Грудень 2009 р. у % до 2008 р. Всього 2009 р. у % до 2008 р. грудень всього на початок року грудень всього на початок року 1 2 3 4 5 6 7 Масло вершкове 4,1 101,9 5,4 117 75,9 87,1 Кисломолочні продукти 40,3 517 37,8 494 106,6 104,7 Фасована кисломолочна продукція 38,7 451,7 34,9 417,2 110,9 108,3 Сири жирні 17,1 215,2 20,5 272,4 83,4 79 Сири плавлені 4,73 49,5 5,1 49,9 92,7 99,2 Молочні консерви 8,2 96,8 9,9 104,4 82,8 92,7 Молоко та сухі вершки 2,4 105,8 3,6 110,7 66,7 93,9 Казеїн та казеїнати 0,09 12,7 0,26 17,9 34,6 70,9 На відміну від інших видів молокопродуктів об'єми виробництва кисломолочної продукції у 2009 році дещо зросли. Рівень щомісячних коливань об'ємів виробництва був незначним. У грудні їх було вироблено 40,3 тис. т. Порівняно з груднем 2008 року ріст виробництва склав 6,6%. З початку року кисломолочної продукції було вироблено 517,0 тис. т, що на 4,7% вище показника 2008 року. Основу виробництва кисломолочної продукції складають кефіри, йогурти та кисломолочний сир (творог). Значна частина кисломолочної продукції виробляється підприємствами Києва та області, Дніпропетровської, Донецької, Львівської, Полтавської Харківської областей, що складає 65% від загального виробництва (рисунок 2.1). Серед підприємств молочної промисловості перші позиції займають підприємства компаній “ВБД Україна”, “Юнімілк”, “Лакталіс”, “Галичина” (рисунок 1.1). 3.2 Документи для митного оформлення заквасок живих бактерій для виготовлення кисломолочного сиру Подання декларантом вантажної митної декларації на закваски живих бактерій для виготовлення кисломолочного сиру, заповненої відповідно до заявленого митного режиму, супроводжується поданням у митний орган таких документів (таблиця 3.1). Таблиця 3.1 – Документи при митному оформленні заквасок живих бактерій для виготовлення кисломолочного сиру №№ з/п Група документів Дозвільні документи Код документа у ВМД 1 Дозвільні документи Ветеринарний контроль 5040 Висновок санітарно-епідеміологічної експертизи 5065 Радіологічний дозвіл 5133 2 Транспортні документи Накладна CMR 2730 TIR Carnet 2950 3 Комерційні документи Рахунок-фактура (invoice) 3105 Договір-купівлі-продажу, що передбачає розрахунки у ВКВ 4100 4 Загальні документи Довідка про проведення декларування валютних цінностей, доходів та майна, що належать резиденту України і знаходяться за її межами 5090 4.3 Охорона довкілля та раціональне використання природних ресурсів Споруди для очищення стічної води молокозаводу: 1. Механічної очистки: відстійник промислових та зливових стоків. 2. Фізико-механічної очистки для очищення стічної води. Потужність споруд фізико-механічної очистки становить - 1150 м2 добу. Обсяги нормативно-чистих стоків становлять - 1721,1 тис. м3. Потужність системи оборотного водопостачання на кінець року становить 335,3 тис. м3/добу. Використання оборотної води в 1999 році становила 122500 тис. м3. Витрати на капітальний ремонт основних виробничих фондів природоохоронного призначення становлять 0,748 тис. грн., у тому числі: - на охорону повітряного басейну 0,088 тис. грн.; - на охорону водних ресурсів 18,279 тис. грн. Середньорічна вартість основних фондів природоохоронного призначення становить 826 тис. грн. Площа земель, що зайняті під діючий золовідвал - 24,48 га під діючі шлаковідвали №1 - 0,7 га, №2 - 7,5 га, всього - 32,68 га. Рекультивація земель не проводилась. Екологічні платежі за 2000 рік становлять: усього 680724,84 грн, у тому числі: - за викиди в атмосферу - 677929,47 грн. - за розміщення відходів - 2795,37 грн. - з них понадлімітні платежі за викиди в атмосферне повітря - 17,37 грн. Згідно дозволу на спеціальне водокористування джерелами водопостачання є: - підземний водозабір - артезіанська свердловина №590, розташована на території підприємства; - міськводогін - для господарське питних потреб підприємства. Водопостачання: - дозвіл на спеціальне водокористування №Укр-2919 А / Чрк від 28.05.98 р. з терміном дії до 31.12.2000 року; - індивідуальні норми водоспоживання та водовідведення розроблені та затверджені 25.03.1998 р. Ліміт на забір поверхневих та підземних вод встановлено в дозволі на спеціальне водокористування. Водозабір поверхневої води складається з 3 забірних трубопроводів: 2 трубопроводи діаметром 800 мм; 1 трубопровід діаметром 1000 мм. Оголовки трубопроводів знаходяться на відстані 400 м від берега на глибині 6-8 м. Водозабір обладнаний 3 насосами 20Д-6 потужністю 2500 м2/год. Технічний стан водозабору поверхневої води задовільний. В травні 2000 року проведено водолазне обстеження водозабірних оголовків. Водозабір не обладнаний спеціальними рибозахисними пристроями.