0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Дослiдження якостi та асортименту товарiв, що надходять на ринок чаю м. Днiпро ( 10 взірців) (ID:275240)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Товарознавство
Сторінок: 40
Рік виконання: 2019
Вартість: 150
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП 4 РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ ЯКОСТІ ТА АСОРТИМЕНТУ ЧАЮ 6 1.1. Стан та тенденції розвитку ринку чаю в Україні 6 1.2. Класифікація чаю та характеристика асортименту 9 1.3. Фактори, що формують якість та споживні властивості чаю 14 1.3.1 Хімічний склад, харчова цінність чаю 16 1.3.2 Вплив сировини та технологічних процесів на якість та асортимент чаю 18 1.3.3 Оцiнка якостi та вади чаю 19 РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ЯКОСТІ ТА АСОРТИМЕНТУ ЧАЮ РІЗНИХ ВИРОБНИКІВ 23 2.1. Організація, об’єкт та методи дослідження 23 2.2. Аналіз асортименту чаю, що реалiзуються в магазинах м. Дніпро 29 2.3. Дослідження якості чаю різних виробників, що реалiзуються в магазинах м. Дніпро 31 ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 37 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 39
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
В ходi написання курсової роботи, мною було придiлено увагу експертизi чаю, як самого споживаного напою. 1. У першому роздiлi мною було проаналiзовано асортимент чаю, представлений на ринку України, вивчена його класифiкацiя, розглянутi споживчi властивостi, було з’ясовано, що правильне приготування i вживання даного напою благотворно впливає на весь органiзм людини. Також було акцентовано увагу на тому, що це вiдбувається тiльки в тому випадку, якщо напiй якiсний i вiдповiдає державним стандартам. Якiсть визначають за органолептичними та фiзико-хiмiчними показниками. Тому наступний роздiл був присвячений висвiтленню цих питань. 2. У другому роздiлi мною було проведено дослiдження з визначення органолептичних і фізико-хімічних показникiв якостi чорного крупно листового і пакетованого чаю, представленого в магазинах м. Днiпро. У категорії крупнолистового чаю загальні оцінки "відмінно" у чаю "Майский Царська корона" (24,90грн за 100г) і "Принцеса Нурі Бест" (найдоступніший за ціною - 17,92грн за 100г). Чай "Ahmad Tea Royal Standart", "Batik Королівський стандарт" і Dilmah OP отримав "погано" через зауваження за фізико-хімічними показниками. У категорії пакетованого чаю оцінка "відмінно" також у чаю "Майский Царська корона" і "Принцеса Нурі" - це два найбільш доступних за ціною учасника цієї групи чаю, 100г яких обійдеться відповідно у 19,20грн і 19,94грн. Решта пакетовані чаї отримали "добре": "Batik Королівський стандарт", Brooke Bond і Lipton Yellow Label. 3. Узагальнюючи все вищесказане, можна зробити висновки, що на сьогоднiшнiй день головною метою дiяльностi товарознавцiв-експертiв є проведення експертизи з метою попередження надходження на ринок неякiсної продукцiї. Експерти повиннi вмiти оцiнювати якiсть, споживчi властивостi товарiв, їх вiдповiднiсть стандартам i нормам законiв для того, щоб вiдрiзняти фальсифiкати i сурогат, нестандартнi та несортнi товари, надавати допомогу споживачевi у виборi товару. 4. Органолептичнi властивостi чаю визначають титестери. Для цього вони користуються 10-бальною шкалою. Визначення маси нетто чаю, масової частки вологи, масової частки металомагнiтних добавок вiдбувається вiдповiдно до ГОСТ 1936-85 «Чай. Правила приймання i методи аналiзу». Визначення токсичних елементiв вiдбувається за вiдповiдними стандартами. Пропозицiї: 1. Достатнє i повне вiдтворення iнформацiї про чай i його споживнi властивостi, показники якостi. Вiдсутнiсть цих даних ускладнює вибiр i наступне споживання продукту. 2. Необхiднiсть створення спецiальних лабораторiй (при ТПП), з вiдповiдним обладнанням, для проведення експертизи якостi чаю. Це дозволить проводити всебiчнi дослiдження; 3. Важливiсть вдоконалення дiючих та розробки нових стандартiв для проведення експертизи чаю. 4. Необхiднiсть постiйно доповнювати стандарти i ТУ надiйними критерiями для достовiрного проведення експертизи. 5. Розробка загальних критерiїв, необхiдних для цiлей експертизи однорiдних груп та найменувань чаю. 6. Необхiднiсть здiйснити ряд заходiв покарання соцiального, адмiнiстративного i правозахисного характеру для запобiгання подальшого широкого розповсюдження фальсифiкованих та неякiсних зразкiв чаю. 7. Необхiднiсть розробки урядом низки заходiв по захисту внутрiшнього ринку України вiд дешевих i неякiсних товарiв.
Інші роботи з даної категорії: