0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

«Технологія прибирання номерів в готелях (на прикладі ВАТ «Тернопіль–готель»)» з навчальної дисципліни «Організація обслуговування в готелях і туристичних комплексах» (ID:309923)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Туризм
Сторінок: 28
Рік виконання: 2011
Вартість: 1000
Купити цю роботу
Зміст
План Вступ ……………………………………………………………………........ 3 Розділ І. Технологічні нормативи на прибирання і оснащення номерів у готелі …………………………………………………………….. 5 1.1. Види прибиральних робіт і їх характеристика………………………... 5 1.2. Підготовка покоївки до виконання прибиральних робіт…………….. 6 1.3. Технологія видів прибиральних робіт…………………………………. 12 Розділ ІІ. Технологічні нормативи на прибиранняі оснащення номерів у готелі «Тернопіль» ВАТ «Тернопіль-готель» ……………… 18 2.1. Технологія видів прибиральних робіт у ВАТ «Тернопіль-готель»…. 18 а) технологія прибирання заброньованих номерів у готелі «Тернопіль»... 18 б) технологія прибирання після виїзду гостя у готелі «Тернопіль»……… 18 в) технологія прибирання поточного прибирання у готелі «Тернопіль»... 19 г) технологія експрес-прибирання у готелі «Тернопіль»…………………. 20 д) технологія генерального прибирання у готелі «Тернопіль»…………… 21 2.2 Впровадження сучасних технологій прибирання готельних номерів.. 22 Висновки ……………………………………………………………………. 24 Список використаної літератури ………………………………………... 25 Додатки ……………………………………………………………………… 28
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Вступ Готельне господарство, як одна з основних складових туристської індустрії, є високодохідною галуззю економіки України, що динамічно розвивається. Готельний сервіс містить у собі цілий комплекс послуг для туристів і є ключовим чинником, що визначає перспективи розвитку туризму в Україні. Його розвиток впливає на розвиток індустрії туризму загалом, виробництво туристичних послуг і решту ключових секторів економіки. Готельні комплекси, окрім послуг з проживання, можуть також надавати послуги харчування (ресторани, бари, кафе), торгово-побутового обслуговування (перукарня, хімчистка, пральня, фотографія, ательє та ін.); спеціалізованих приміщень для занять спортом (фітнес-центр, басейн, сауна, спортивні зали, кегельбан та ін.), для розваг (кіноконцертні програми, організація та проведення банкетів, дискотека, казино та ін.), для бізнесу (проведення ділових зустрічей, семінарів, надання послуг багато-функціонального бізнес-центру, проведення виставок, надання банківських послуг) тощо. Проблема впровадження в системах управління вітчизняними готельними комплексами сучасних ефективних моделей управління, що відповідають світовим стандартам, обумовлена необхідністю надання високоякісних послуг клієнтам та необхідністю забезпечення безпеки клієнтів та обслуговуючого персоналу. Особливо важливим є так званий людський чинник у сфері готельного обслуговування, отже необхідно приділяти особливу увагу управлінню структурою та підбором персоналу готельного комплексу. Співробітники готельного комплексу повинні бути добре підготовлення та мати відповідну професійну підготовку, особисті та ділові якості. При переході до ринку відбувається повільний відхід від ієрархічного управління, жорстокої системи адміністративної дії, практично необмеженої виконавчої влади до ринкових взаємовідносин, відносин власності, що базуються на економічних методах. Тому необхідна розробка принципово нових підходів до управління готельним комплексом. Головне в середині готельного комплексу – працівники та споживачі готельних послуг – гості. Забезпечення відчуття задоволення гостя від обслуговування визначає рівень його якості. Рівень якості обслуговування, у свою чергу, залежить від ступеня збігу уявлень гостя про реальне і бажане обслуговування в готельному комплексі. Якісне обслуговування, в тому числі прибирання номерів, має два головні аспекти – технічний та функціональний. Технічний аспект полягає у створенні якісного готельного обслуговування – все те, що одержує і споживає гість. Для прикладу, охайність номера після прибирання формують певну думку клієнта про якість обслуговування в готельному комплексі в цілому. Проте, це лише один з аспектів, що характеризує те, що одержує гість і що можна реально оцінити. Функціональний аспект характеризує спосіб, яким ГОСТ одержує готельні послуги. До нього включають структуру процесу обслуговування, зокрема прибирання номера. Найдбайливіше і уважне відношення персоналу не зможе компенсувати погано організовану систему обслуговування. Цей аспект якісного обслуговування ще важче виміряти, оскільки він руйнується на суб’єктивній думці гостя про характер надання готельних послуг і його відчуттях, що складається від обслуговування в цілому. Враховуючи важливість прибирання номера як однієї з складових якісного обслуговування готельного комплексу, необхідно розглянути його технологічні особливості даного процесу у готелі. Висновки Чинні нормативи визначають вимоги запропоновані до технологічної здійснення робіт з прибирання житлових помешкань готелю і його оснащення. Технологічні нормативи на прибирання номерів це основне, що покоївка повинна знати під час прибиральних робіт в номерах готелю. Для початку покоївка повинна засвоїти нормативну хронологію тенологічних операцій прибирання: 1. заброньовані номери; 2. прибирання номерів після виїзду гостя; 3. поточне щоденне прибирання; 4. експрес прибирання; 5. генеральне прибирання. Потім під час прибирання виконувати свої навички і знання. Кожна покоївка повинна дотримуватися таких вимог для покращення прибиральних робіт: - загальні положення; - вимоги безпеки перед початком роботи; - вимоги безпеки під час роботи; - вимоги безпеки після закінчення роботи; - вимоги безпеки в аварійних ситуаціях. Проходячи практику у ВАТ «Тернопіль готель» я побачила і навчилась як проводяться притиральні роботи. Це дуже відповідальна робота, якщо ти не знаєш елементарного, що за чим робиться, робота буде виконана недобре. Покоївка повинна: - знати технологію прибирання; - виконувати роботу дотримуючись правил; - виконувати потреби гостя; - знати неменше однієї іноземної мови; - виконувати все, що задано в плані. В кінцевому результаті ми дійшли до таких висновків: по-перше, потрібно знати всі технологічні цикли прибирання, послідовність прибирання; по-друге, знати правила етикету, іноземні мови, а також бути відданим роботі і бути привітним із клієнтами; по-третє, дотримуватися усіх вимог, правил, інструкцій для того щоб рівень готелю підтримувався і кількість клієнтів також. Отже, робота покоївки не з легких, тут потрібно добре бути підготовленим: теоретично і практично.