0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Розробка та впровадження проекту забезпечення фінансової стійкості підприємства (ID:28635)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Фінанси
Сторінок: 53
Рік виконання: 2010
Вартість: 50
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНО-МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ Й ВПРОВАДЖЕННЯ ПРОЕКТУ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ПІДПРИЄМСТВА 1.1 Сутність фінансової стійкості та її роль у дослідженні фінансового механізму 1.2 Інформаційна база та методологічні підходи до оцінки фінансової стійкості 1.3 Показники оцінки фінансової стійкості підприємства РОЗДІЛ 2. ПРАКТИЧНІ ЗАСАДИ ОЦІНКИ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ТОВ «ІТАЛЬЯНО В УКРАЇНІ ЛТД» 2.1 Організаційно-економічна характеристика підприємства 2.2 Діагностика фінансової стійкості 2.3 Аналіз показників фінансової стійкості підприємства РОЗДІЛ 3. РОЗРОБКА ПРОЕКТУ ПІДВИЩЕННЯ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ДОДАТКИ 1. Фінансова стійкість підприємства – це складова характеристика фінансової стабільності, його надійності, показниками якої, в свою чергу, є капітальна стійкість, ліквідність, прибутковість. Поточна фінансова стійкість – це ситуативна характеристика підприємства на момент проведення аналізу. Перспективна фінансова стійкість – це ймовірність того, що фінансові можливості підприємства протягом певного часу будуть відповідати певним критеріям, тобто ймовірність того, що підприємства проявить себе як стійкий у фінансовому плані. 2. Основне призначення аналізу фінансової стійкості – задовольнити інформаційні потреби достатньо широкого кола осіб, що мають відношення до підприємства. 3. У процесі функціонування підприємство може мати різну фінансову стійкість, яку поділяють на чотири типи. Крім абсолютних показників оцінки фінансової стійкості підприємства застосування відносних дозволяє більш детально її оцінити. Виділяють три методичних підходи щодо визначення фінансової стійкості за відносними показниками: 1) коефіцієнтний; 2) агрегатний; 3) інтегральний Отже, велика кількість підходів до визначення фінансової стійкості підприємства свідчить про багатогранність цього поняття. 4. Товариство з обмеженою відповідальністю «Італьяно в Україні, ЛТД» знаходиться в Черкаському р-ні, с.Степанки, Смілянське шосе, 8 км. Товариство є підприємницьким і створено з метою задоволення потреб в його продукції, а також отримання прибутку від господарської діяльності. 5.Аналіз основних показників фінансової стійкості дозволив виявити їх невідповідність нормальним значенням, тому підприємству доцільно вжити заходів задля їх стабілізації. 6.Проведений аналіз левериджу виявив, що що при тій структурі джерел капіталу, яка склалась на підприємстві, 1 % приросту валового прибутку забезпечував збільшення чистого прибутку на 1,106 % в 2008 році і на 0,659 в 2009 році та збільшення виручки на 1 % забезпечує приріст валового прибутку на 0,19% в 2008 році і 2,84% в 2009 році. 7.Підприємству для того щоб покрити постійні витрати необхідно було отримати 3427 тис. грн. виручки, в 2008 році – 4402,2 тис.грн., в 2009 році – 3033,8 тис.грн. При такій сумі виручки рентабельність дорівнювала б нулю (на графіку співвідношення обсягу продукції, витрат і виручки це так звана «критична точка обсягу виробництва»). Фактична виручка становила в 2007 році – 19099 тис.грн., в 2008 році – 19165 тис.грн., в 2009 році – 21843 тис. грн, що вище критичної суми на 118809 тис.грн. або 86,11% в 2009 році. Останні показники вважають запасом фінансової стійкості, або зоною беззбитковості підприємства. У 2009 році запас фінансової стійкості істотно збільшився. Тільки, якщо виручка зменшиться до 86,11 % рентабельність дорівнюватиме нулю. Якщо виручка далі знижуватиметься, то підприємство може стати збитковим і увійде в зону банкрутства. Тому важливо постійно контролювати запас фінансової стійкості, виручка і рентабельність підприємства не повинні бути нижче цього показника. 8.Головні етапи розробки стратегії стабілізації фінансової стійкості підприємства такі: створення інформаційної бази для ретроспективної оцінки дій, ужитих у цьому напрямі; визначення нагальних фінансових проблем і стратегічної мети; моніторинг впливу факторів зовнішнього середовища на прогнозний рівень фінансової рівноваги; створення альтернативних прогнозних варіантів забезпечення фінансової стабільності; створення системи критеріїв для оптимізації зазначеної стратегії ; оцінка прогнозних варіантів і вибір оптимального з них ; впровадження системи заходів щодо реалізації обраного варіанта стратегії, контроль за його виконанням. 9. Для підприємства ТОВ «Італьяно в Україні, ЛТД» проект підвищення фінансової стійкості включає в себе впроваження в виробництво наступних видів продукції, які раніше не вироблялись: «Шампанське Брют», вино ігристе «Роза ветров», коктейль винний «Сангрія» (1,5 та 0,75 л.), слабоалкогольного напою «Джаз», безалкогольного напою «Шампанське Тутті - Фрутті», горілка «На бруньках». 10. В результаті впровадження проекту зростає дохід, валовий прибуток, чистий прибуток підприємства, збільшується власний капітал, вартість майна і таким чином, уже на другий рік реалізації проекту нормалізуються і продовжують поліпшуватись коефіцієнт фінансової незалежності, фінансового ризику, поточної фінансовї сталості, що говорить про збільшення фінансової стійкості і результативності роботи підприємства. Перелік табличного і графічного матеріалу: Таблиця 1.1 Зведена таблиця показників за типами фінансової стійкості Таблиця 1.2 Алгоритм розрахунку основних показників (коефіцієнтів) фінансової стійкості підприємства Таблиця 1.3 Нормативні значення показників фінансової стійкості підприємства Рис.2.1 Організаційна структура підприємства ТОВ «Італьяно в Україні, ЛТД» Таблиця 2.1 Основні фінансово – економічні показники діяльності підприємства Таблиця 2.2 Двагностика фінансової стійкості методом розрахунку трикомпонентного показника Таблиця 2.3 Оцінка фінансового левериджу ТОВ «Італьяно в Україні ЛТД» Таблиця 2.4 Оцінка виробничого левериджу підприємства Таблиця 2.5 Визначення запасу фінансової стійкості підприємства Таблиця 2.6 Оцінка основних показників фінансової стійкості ТОВ «Італьяно в Україні ЛТД» Таблиця 3.5 Зміна основних фінансово – економічних показників діяльності за 3 роки впровадження проекту
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову