0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

ОЗДОРОВЛЕННЯ ФІНАНОВОГО СТАНУ ВАТ "БЕРДИЧІВСЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД" (ID:23016)

Тип роботи: бакалаврська
Сторінок: 65
Рік виконання: 2011
Вартість: 160
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ: ВСТУП РОЗДІЛ 1. Теоретичні основи оцінювання фінансового стану підприємства 1.1. Сутність фінансового стану та необхідність його оцінювання 1.2. Нормативно-правове забезпечення оцінки фінансового стану 1.3. Методи оцінки фінансового стану підприємств РОЗДІЛ 2. ОЦІНКА ФІНАНСОВОГО СТАНУ ВАТ "БЕРДИЧІВСЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД" 2.1. Організаційно-економічна характеристика ВАТ "БЕРДИЧІВСЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД" 2.2. Аналіз фінансових ресурсів підприємства 2.3. Оцінка фінансового стану підприємства РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ОЗДОРОВЛЕННЯ ФІНАНОВОГО СТАНУ ВАТ "БЕРДИЧІВСЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД" 3.1. Заходи підвищення рівня ліквідності і платоспроможності підприємства 3.2. Напрями забезпечення фінансової стійкості ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ДОДАТКИ ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ На основі теоретичного огляду досліджуваної проблеми аналізу фінансового стану ВАТ «Бердичівський хлібозавод» можна зробити наступні висновки та пропозиції. Оцінка фінансової стійкості підприємства має на меті об’єктивний аналіз величини та структури активів і пасивів підприємства та визначення на цій основі міри його фінансової стабільності й незалежності, а також відповідності фінансово-господарської діяльності підприємства цілям його статутної діяльності. Фінансово стійким можна вважати таке підприємство, яке за рахунок власних джерел спроможне забезпечити запаси тв витрати, не допустити невиправданої кредиторської заборгованості, своєчасно розраховуватись за своїми зобов’язаннями. Аналізуючи діяльність ВАТ «Бердичівський хлібозавод» , за останні три роки, можна виявити, що зростання основних показників, що пов'язано з диверсифікацією господарської діяльності підприємства. Аналіз складу і структури джерел фінансових ресурсів по ВАТ «Бердичівський хлібозавод» показав, що частка позикових джерел засобів зростає при одночасному зниженні частки власного капіталу на 20 %. У складі позикових джерел головну частину займає кредиторська заборгованість. Аналіз ліквідності балансу ВАТ «Бердичівський хлібозавод» дозволив зробити висновок про низький рівень ліквідності підприємства за період, що аналізується. Це свідчить про нестабільне фінансове становище підприємства на протязі даного періоду. Показники абсолютної, миттєвої і загальної ліквідності набагато нижчі нормативних значень, це викликано перевищенням темпів росту поточної заборгованості темпів росту ліквідних коштів підприємства. Отже основні недоліки, які виявилися при аналізі, це по перше великий обсяг запасів, в результаті того, що підприємств має сезонні проблеми з сировиною, і тому іммобілізує грошові кошти у запаси. В наслідок чого, на підприємстві збільшуються обсяги кредиторської заборгованості, яка спрямована на покриття потреб у власних оборотних активах. Має місце велике нарощування дебіторської заборгованості. Аналіз ефективності використання оборотних активів на підприємстві дозволяє зробити висновок, що підприємство має тенденцію зміни показників в бік їх погіршення, що свідчить про неефективну як зовнішню так і внутрішню економічну політику підприємства. З метою підвищення ефективності використання оборотних активів, підприємству пропонується організувати наступні заходи: 1) зменшення обсягу запасів; 2) зменшення обсягу дебіторської заборгованості. Внаслідок впровадження першого заходу, підвищиться оборотність запасів і звільняться додаткові ресурси на придбання сировини. При впроваджені другого заходу підприємство значно підвищить показники ділової активності та фінансової стійкості, підвищиться коефіцієнти ліквідності. В ВАТ «Бердичівський хлібозавод» позитивне значення ефекту фінансового левериджу в 2008-2009 рр. викликане позитивним значенням диференціалу фінансового левериджу, що в свою чергу спостерігається внаслідок прибутковості підприємства. Тому найголовніша задача для підвищення рівня фінансової стійкості ВАТ «Бердичівський хлібозавод» – управління прибутком. В ВАТ «Бердичівський хлібозавод» потрібно постійно контролювати запас фінансової міцності підприємства, знаходити шляхи зменшення витрат, проводити гнучку цінову політику, що сприятиме збільшенню обсягу реалізації продукції. Як тільки підприємство досягне межі рентабельності , можна використовувати систему знижок, інші заходи по стимулюванню збуту. Проводячи заходи по підвищенню прибутковості (шляхом збільшення обсягу випуску і реалізації продукції, зниження її собівартості) – підприємство покращить структуру капіталу, забезпечуючи цим самим стійкість фінансового стану.
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову