Рослинні джерела та властивості ресвератролу (ID:1128056)
Зміст
АНОТАЦІЯ.............................................................................................................. 3
ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ.................................................................... 5
ВСТУП ..................................................................................................................... 6
РОЗДІЛ 1 .............................................................................................................7-13
1.1. Загальна характеристика ресвератролу....................................................7-9
1.2. Рослинні джерела ресвератролу .............................................................9-10
1.3. Методи синтезу ресвератролу та його стабільність...........................10-13
РОЗДІЛ 2. ..........................................................................................................14-27
2.1. Властивості ресвератролу .....................................................................14-17
2.2. Ресвератрол в косметології, його вплив на організм людини...........17-21
2.2.1 Застосування ресвератролу в гінекології................................... 21-23
2.2.2 Пригнічення клітин раку за участю ресвератролу.................... 23-24
2.2.3 Вплив ресвератролу на перебіг діабету..................................... 24-26
2.2.4 Ресвератрол та Covid-19.............................................................. 26-27
РОЗДІЛ 3. ..........................................................................................................28-32
3.1. Взаємозв’язок ресвератролу та вина....................................................28-31
3.2. Використання ресвератролу в харчовій промисловості.....................31-32
ВИСНОВОК........................................................................................................... 33
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ .................................................34-42
Зразок роботи
Метою наукової роботи на тему «Рослинні джерела та
властивості ресвератролу» є вивчення та характеристика, опис
структури ресвератролу, дослідженню його хімічної та біологічної
властивості, природних джерел, способи добування, аналізу та
використання .
Дана робота є досить актуальною, оскільки на сьогоднішній
день йде вивчення нових властивостей ресвератролу, адже він
синтезується багатьма рослинами, широко зайшов своє місце серед
вина, особливо важливе місце серед БАДів, його сполуки
застосовую як допоміжний засіб при лікуванні досить важких
хворіб. Можливо, навіть саме завдяки ньому колись буде відкритий
рецепт довголіття? Тож, вважаю, що ресвератрол є більш ніж
гідним представником для детального вивчення, оскільки вже довів
свої корисні властивості, але ще вивчений не до кінця.
Об’єктом роботи виступає ресвератрол, огляд будови, методи
синтезу ресвератролу, біологічна активність та застосування в
різних сферах життя.
Головним завданням роботи буде опрацювання інформації
щодо застосування ресвератролу при лікуванні низки хворіб на
людях, чим спричинені та який результат мали ці експерименти, а
саме мова буде йти про: аутоімунний тиреоїдит, онкозахворювання,
питання гінекології (ендометріозу), діабет та інше. Будуть вивченні
питання синтезу та актуальності даної речовини, наведено схеми
добування та спектри під час деяких реакцій.
Інші роботи з даної категорії: