Зміст
ЗМІСТ
Стор.
ВСТУП …………………………………………………………………………. 7
1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА
1.1 Огляд існуючих методів виробництва, обґрунтування вибору
сировини та методу виробництва …………………………………………….. 10
1.2 Фізико-хімічні основи виробництва ………………………………………15
1.3 Якість цільового продукту, сировини та допоміжних матеріалів, побічна продукція ………………………………………………………………………..21
1.4 Побічна продукція, відходи виробництва і їх використання у народному господарстві ……………………………………………………………………. 24
1.5 Вибір і обґрунтування параметрів технологічного режиму ..…………. 25
1.6 Опис технологічної схеми виробництва й елементів нової техніки…….. 26
1.7 Матеріальні й теплові розрахунки…………………………………………33
1.8 Розрахунок видаткових коефіциентів……………………………………..36
2 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА
2.1 Обґрунтування прийнятої конструкції проектованого апарату………… 37
2.2 Технологічний розрахунок проектованого апарату………………………40
2.3 Конструктивний розрахунок проектованого апарату…………………… 44
2.4 Гідравлічний розрахунок проектованого апарату……………………….. 46
2.5 Механічний розрахунок проектованого апарату………………………… 47
2.6 Обґрунтування прийнятої конструкції другого апарата………………….49
2.7 Конструктивний розрахунок другого апарату ……………………………58
2.8 Гідравлічний розрахунок другого апарату………………... …………….. 59
2.9 Механічний розрахунок другого апарату………………………………….60
2.10 Вибір і обґрунтування прийнятого технологічного обладнання………..63
2.11 Компонування обладнання………………………………………………...65
3 АВТОМАТИЗАЦІЯ СИСТЕМ КОНТРОЛЮ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ
3.1 Короткий опис об’єкту керування………………………………………..66
3.2 Норми технологічного режиму……………………………………………67
3.3 Вибір комплексу технічних засобів……………………………………….71
3.4 Розробка та опис функціональної схеми АСКТП………………………..74
4 ОХОРОНА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА І РАЦІОНАЛЬНЕ ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ
4.1 Характеристика промислових викидів проектованого виробництва……76
4.2 Заходи щодо захисту навколишнього середовища від забруднення промисловими викидами……………………………………………………….77
5 ОХОРОНА ПРАЦІ…………………………………………………………... 59
5.1 Характеристика об'єкта, що проектується, та місця його розташування..80
5.2 Характеристика негативних факторів проектованого об'єкта …………...80
5.3 Оцінка стану проектованого об’єкту в надзвичайних ситуаціях…………81
5.4 Заходи зі створення безпечних та здорових умов праці, передбачені проектом………………………………………………………………………….84
6 РОЗРАХУНОК ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ПРОЕКТОВАНОГО ЦЕХУ
6.1 Коротка характеристика відділення……………………………………….94
6.2 Визначення необхідної кількості основного технологічного устаткування й потужності цеху…………………………………………………………………95
6.3 Визначення потреби в капітальних вкладеннях………………………....98
6.4 Розрахунок чисельності і фонду заробітної платні………………………100
6.5 Розрахунок собівартості продукції………………………………………..104
6.6 Розрахунок техніко-економічних показників реконструйованого цеху..109
6.7 Розрахунок собівартості виробництва продукції у проектованому цеху.110
ВИСНОВОК…………………………………………………………………… .117
ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ ………………………………………………………. 119
ДОДАТКИ