0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

«Аналіз фінансових результатів підприємства» (на прикладі ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен») (ID:624615)

Тип роботи: курсова
Сторінок: 45
Рік виконання: 2019
Вартість: 400
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП.....................................................................................................................................................................3 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ АНАЛІЗУ ФІНАНСОВОГО РЕЗУЛЬТАТУ ПІДПРИЄМСТВА............................................................................................................................................5 1.1. Економічний зміст, основні завдання та показники аналізу фінансового результату підприємства........................................................................................................................5 1.2. Інструментарій аналізу фінансового результату підприємства......................7 1.3. Організаційно-інформаційне забезпечення аналізу фінансового результату підприємства.......................................................................................................................10 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ФІНАНСОВОГО РЕЗУЛЬТАТУ ПІДПРИЄМСТВА ПрАТ «КИЇВСЬКА КОНДИТЕРСЬКА ФАБРИКА «РОШЕН»...........................................................13 2.1. Структурно-динамічний аналіз доходів, витрат та прибутку підприємства ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен»..............................................................13 2.2. Факторний аналіз фінансових результатів ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен».........................................................................................................................................19 2.3. Прогнозування рентабельності підприємства ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен».....................................................................................................23 РОЗДІЛ 3. ОБҐРУНТУВАННЯ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ АНАЛІЗУ..............................................................................................................................................................26 3.1. Складання аналітичного звіту та його зміст...................................................................26 3.2. Аналітична записка та її вплив на управлінські рішення..................................28 ВИСНОВКИ.......................................................................................................................................................30 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ.....................................................................................33 ДОДАТКИ……………………………………………………………………………………….......................................................36  
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВСТУП Успішне функціонування будь-якого підприємства в ринкових умовах можливе лише за умови досягнення певних фінансових результатів, показниками яких є прибуток і рентабельність. В ринкових умовах прибуток складає основу економічного розвитку підприємства. Ріст прибутку створює фінансову базу для розширеного відтворення, вирішення соціальних і матеріальних потреб трудового колективу. За рахунок прибутку виконується частина зобов'язань підприємства перед бюджетом, банками та іншими підприємствами і організаціями. Актуальність теми. Сучасні економічні кризові умови, які виражаються не тільки зниженням купівельної спроможності, інфляції, високої кредитної ставки, а й нестабільності законодавства та політичної системи – в цілому негативно впливають як на ефективність здійснення господарської діяльності, так і на її окремі економічні показники. В цих умовах дослідження фінансових результатів та чинників, що на них впливають, стає ще більш актуальним та значущим, оскільки від одержаного підприємством прибутку залежить подальше існування підприємства та його розвиток. Тому суб’єктам господарювання необхідно систематично проводити аналіз фінансових результатів своєї діяльності. Метою даної роботи є визначення теоретичних аспектів формування фінансових результатів, встановлення спрямованості й рівня впливу окремих факторів на зміну показників прибутку, а також розробка рекомендацій щодо вдосконалення прийомів і процедур аналізу фінансових результатів на підприємстві. Відповідно до визначеної мети можна виокремити наступні завдання: – дослідити теоретичні аспекти аналізу фінансових результатів, характеристика доходів, витрат та фінансового результату підприємства; – визначити інструментарій аналізу фінансового результату підприємства; – аналіз інформаційного забезпечення фінансового результату підприємства, формування; – оцінити вплив факторів на зміну обсягу фінансових результатів; – удосконалення методичного забезпечення аналізу фінансового результату підприємства. Об’єктом дослідження є процес економічного аналізу фінансових результатів діяльності ПрАТ «КИЇВСЬКА КОНДИТЕРСЬКА ФАБРИКА «РОШЕН». Предметом дослідження є теоретичні та методичні положення аналізу фінансового результату підприємства. Курсова робота складається зі вступу, основної частини, висновку, списку використаної літератури та додатків. Основна частина має 3 розділи: в першому розділі наведено теоретичні основи аналізу фінансового результату підприємства, в другому розділі здійснено аналіз фінансового результату підприємства ПрАТ «КИЇВСЬКА КОНДИТЕРСЬКА ФАБРИКА «РОШЕН», в третьому розділі наведено обґрунтування рекомендацій щодо розв’язання управлінських рішень за результатами аналізу фінансового результату підприємства.   РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ АНАЛІЗУ ФІНАНСОВОГО РЕЗУЛЬТАТУ ПІДПРИЄМСТВА 1.1. Економічний зміст, основні завдання та показники аналізу фінансового результату підприємства Функціонування будь-якого суб'єкта господарювання, незалежно від видів його діяльності і форм власності, в умовах становлення ринкових відносин визначається його здатністю створювати необхідну і достатню величину доходу або прибутку. Зміст поняття «фінансовий результат» виражається в категоріях «прибуток» і «збиток», які є протилежними за змістом, але порядок їх формування єдиний. Фінансові результати характеризують майже всі аспекти діяльності підприємства: продуктивність праці, ступінь використання основних засобів, трудових, матеріальних і грошових ресурсів, собівартість реалізованої продукції, її якість, обсяг та ціни реалізації продукції, тощо [6]. Мета аналізу фінансових результатів — визначити повноту та якість їх отримання, оцінити динаміку абсолютних і відносних показників, з'ясувати спрямованість, ступінь і частку впливу окремих факторів на зміну прибутку і рентабельності, виявити та оцінити можливі резерви їх зростання. Головними завданнями аналізу фінансових результатів є: — оцінка виконання плану і динаміки з прибутку, — оцінка впливу факторів на зміну прибутку, — оцінка впливу факторів на зміну рентабельності, — виявлення резервів зростання прибутку і рентабельності і розробка заходів для використання виявлених резервів. За Національним положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності»: - доходи – це збільшення економічних вигод у вигляді надходження активів або зменшення зобов’язань, які призводять до зростання власного капіталу (за винятком зростання капіталу за рахунок внесків власників); - витрати - це зменшення економічних вигод у вигляді вибуття активів або збільшення зобов’язань, які призводять до зменшення власного капіталу (за винятком зменшення капіталу за рахунок його вилучення або розподілення власниками) [13].