Зразок роботи
ВСТУП
Ресторанне господарство - це вид економічної діяльності суб'єктів господарювання щодо надання послуг для задоволення потреб споживачів у харчуванні з організацією дозвілля або без нього.
Послуги харчування - це послуги з виготовлення кулінарної продукції, її реалізації і організації споживання відповідно до типу і класу закладу, тому вони поділяються на послуги харчування: ресторану, бару, кафе, закусочної, їдальні тощо.
Ресторанне господарство в Україні являє собою велику підгалузь госпо¬дарства й намагається виділитися у самостійну галузь. Характерною особ¬ливістю ресторанного господарства є те, що воно поєднує всі чотири фа¬зи розширеного відтворення: виробництво, розподіл, обмін і споживання.
Місце та роль ресторанного господарства характеризуються функціями, що воно виконує.
Вирішальне значення в галузі мають виробництво та організація спожи¬вання. Майже дві третини продукції, що реалізують підприємства ресто¬ранного господарства, є продукцією власного виробництва.
За характером організації виробництва підприємства ресторанного гос¬подарства, в основному, схожі з підприємствами харчової промисловості. Однак, на відміну від підприємств харчової промисловості, підприємства ресторанного господарства виробляють продукцію, що не підлягає трива¬лому зберіганню й має бути швидко реалізованою. Частина продукції ре¬алізується населенню через мережу магазинів кулінарії для споживання в домашніх умовах.
За характером реалізації продукції ресторанне господарство відрізняєть¬ся від підприємств харчової промисловості та роздрібної торгівлі, оскільки тут, поряд з реалізацією продукції, організується її споживання, а також надання населенню різних видів послуг.
У гарячому цеху завершується технологічний процес приготування їжі. Саме в цьому цеху здійснюється теплова обробка різноманітних продуктів, доводяться до готовності напівфабрикати, готуються перші, другі і солодкі страви, готуються продукти для холодних страв, а іноді (на невеликих за обсягом продукції, що випускається підприємствах) випікаються та кондитерські вироби.
Саме тому тема курсової роботи є досить актуальною.
Метою даної курсової роботи є дослідження роботи гарячого цеху у ресторані «Асторія» м. Миколаєва.
Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні завдання:
розгляд організації роботи гарячого цеху;
вивчення устаткування й інвентарю кондитерського цеху;
характеристика обладнання гарячого цеху;
визначення виробничої програми гарячого цеху ресторану «Асторія»;
складання заочної виробничої програми кондитерського цеху;
визначення кількості працюючих на виробництві у кондитерському цеху.
Обєктом дослідження виступає ресторан «Асторія» м. Миколаєва.
Предметом дослідження є робота гарячого цеху ресторану «Асторія».
Структура роботи: курсова робота складається зі вступу, двох розділів - практична та теоретична частина, висновків, списку використаних джерел та додатків.