Зразок роботи
ВСТУП
Наше сьогодення - час, коли молода самостійна Україна робить кроки до інтеграції в Європу, в світ, де господарюють економіки з високо розвинутими технологіями.
Ринковий ресторанний бізнес, якого ми прагнемо досягти, неможливий без загальноукраїнських нормативних технологічних засад, особливо в галузі гостинності, яку можна вважати національною рисою українського народу. Усім відома традиція зустрічати почесних гостей хлібом-сіллю.
Приводом для проведення бенкету, що звичайно носить офіційний характер, бувають ділові переговори, підписання торговельних угод.
Бенкет-паті звичайно організується при обслуговуванні учасників міжнародних симпозіумів, конференцій, конгресів, нарад і інших зустрічей. На бенкеті-паті можна прийняти велику кількість гостей у порівняно невеликому приміщенні. Але бенкет організують і при проведенні різних ювілеїв, сімейних торжеств і інших святкових заходів. Розрізняють бенкет-паті ділового призначення тривалістю 40-50 хв., що організують у перервах на нарадах, конгресах, симпозіумах, і бенкет-паті із метою відпочинку тривалістю до 1,5-2 год., проведений звичайно наприкінці нарад, іноді на відкритому повітрі.
Звичайно «коктейль» припускає відтінок офіційності. Будь-яка імпровізація припустима тільки з оглядом на число гостей, оскільки нікому не прийде в голову, що хтось затримається довше. Але той, хто з'являється, будь то привід для поздоровлення, вернісажу, запрошення на честь іменитого гостя, може розраховувати на пару чарок вина й відмінну закуску. Вона повинна бути такою, щоб її можна було просто двома пальцями відправити в рот або без усяких проблем поїсти стоячи, взявши з маленької тарілки.
«Коктейль» має на увазі невелику кількість холодних міні-закусок, канапе, міні-десертів і напоїв. Всі закуски й напої розносять офіціанти на таці і блюдах, пропонуючи їх гостям.
Таким чином, внаслідок аналізу факторів, якими керуються споживачі, можна планувати вдалу роботу ресторанного комплексу, в даному випадку ресторану «Асторія», а також успішну організацію обслуговування відвідувачів.
Отже, метою курсової роботи виступає дослідження особливостей проведення коктейлю-паті.
Виходячи з мети нашого дослідження, перед нами постають наступні завдання:
1. Визначити поняття бенкет, його сутність та особливості проведення;
2. Проаналізувати технологію проведення банкету-паті на прикладі діючого ресторану;
3. Дослідити процес організації бенкет-паті.
Об’єктом роботи виступає ресторан «Асторія» міста Миколаєва.
Предметом дослідження виступає процес організації та проведення банкету-паті в досліджуваному ресторані.