Зразок роботи
7. Ресторан «Проходимець»
Загальна характеристика закладу
Ресторан «Проходимець» на Костянтинівській, 37 - заклад з шістьма залами і варіаціями відпочинку на будь-який смак. Тут і тихий ресторан, просочений духом Старого Подолу кінця XIX- початку XX століття, і пивоварня, і спорт-бар.
Організаційно-правова форма підприємства
Тип: ресторан
Форма власності: приватна
Кількість залів: 7 (3 зали ресторану присвячені епосі Старого Подолу та 3 зали спорт-бару і велика пивоварня )
Кількість місць:
Контингент споживачів: Кияни та гості столиці.
Концептуальна направленість
Ресторан «Проходімець» - дивовижне місце в дусі старого Києва, знаходиться в історичному серці міста. Атмосфера ресторану - це «той самий Поділ, без якого Київ неможливий». Предмети інтер'єру дбайливо збиралися господинею закладу протягом 5 років в антикварних магазинах всієї України: місцевим комода, наприклад, більше 120 років. Відчуття, що за сусідній столик обов'язково сяде Булгаков або Гоголь не залишить Вас ні на хвилину.
Характеристика виробництва кулінарної продукції та напоїв
В закладі діє 3 кухні: Афганська, Японська та Європейська. Страви готуються з натуральних продуктів. Особливу увагу тут приділяється якості продуктів: морепродукти і риба поставляється маленькими порціями кожні 2 дні і гості можуть вибрати їх для приготування улюблених страв прямо в холодильній вітрині, розташованої в холі ресторану. Всі продукти натуральні і більшість власного виробництва: хліб випікається на кухні ресторану, борошно виробляється з пшениці, вирощеної в екологічно-чистих умовах. Оливкова олія завезено з Іспанії, з власних оливкових плантацій господаря. Також на території закладу діє своя пивоварня. Пиво в «Проходимець» варять домашнє, 4 сортів, а розливають з труб, виведених під стелю - приховувати нічого, все найсвіжіше і немає сумніву в тому, що ваш келих можуть наповнити з кеги.
Асортимент продукції, що надається споживачам
У меню представлені страви європейської кухні та родзинка закладу - афганська кухня. На основі авторських рецептів, привезених господарем, з натуральних продуктів тут подаються шашлик, що таїть у роті, манту, палав і інші шедеври східної кухні.
Меню ресторана:
Салат з руколи з телятиною гриль, фініками, томатами черрі, горіхами і трюфеля маслом - 117 грн
Картопляний крем-суп з копченою фореллю - 98 грн
Сібас, запечений в солі з травами і лимоном - 205 грн
Курка бір'яні - 115 грн
Плов «Кабулі» - 245 грн
Плов «Шафран» - 147 грн
«Рустам КУФТА» - 78 грн
Люля-кебаб - 123 грн
Традиційний афганський хліб - 12 грн
Тірамісу - 62 грн
Меню паба:
Домашні чіпси - 19 грн
Чорні грінки з соусом з креветок - 39 грн
Курячі крила з соусом барбекю - 82 грн
Тарілка в'яленої риби в асортименті - 48 грн
Бургер «Сицилія» - 89 грн
Курячий шніцель з часниковим маслом - 67 грн
Пиво «Пройдисвіт» світле - 500 мл / 23 грн
Пиво «Пройдисвіт» пшеничне - 500 мл / 23 грн
Пиво «Пройдисвіт» темне - 500 мл / 23 грн
Ель «Пройдисвіт» - 500 мл / 26 грн
Характеристика системи обслуговування споживачів
Приємний, доброзичливий персонал порадує гостей високим рівнем сервісу, а кухня ресторану здивує будь-якого гурмана. Доречі їх в Проходимці аж 3 і на кожній працює свій шеф-кухар. Контроль якості всіх продуктів - обов'язковий принцип роботи ресторану. Тут прийнято відноситься до гостей з турботою, і вона проявляється в усьому.
Номенклатура послуг, що пропонують заклади готельно-ресторанного господарства
• Wi-fi
• Тематичні вечори
• Перегляд спортивних трансляція