0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Шляхи забезпечення фінансової стійкості підприємства (ID:135881)

Тип роботи: курсова
Сторінок: 43
Рік виконання: 2014
Вартість: 100
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП………………………………………………………………………………..3 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ АНАЛІЗУ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА……………………....6 1.1. Сутність аналізу фінансового стану, його завдання та джерела інформації……………………………………………………………..6 1.2. Методика проведення аналізу фінансової стійкості підприємства…………………………………………………………10 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ДП "М'ЯСО БУКОВИНИ" ПАТ "НОВОСЕЛИЦЬКИЙ ПТАХОКОМБІНАТ" ЗА 2011-2012 РОКИ…………………………………………………………………19 2.1. Аналіз динаміки абсолютних фінансових показників діяльності підприємства……………………………………………19 2.2. Оцінка відносних показників фінансової стану підприємства та визначення типу фінансової стійкості………………………..……28 РОЗДІЛ 3. НАПРЯМКИ ПОКРАЩЕННЯ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ПІДПРИЄМСТВА В СУЧАСНИХ УМОВАХ…………………….32 3.1. Основні проблеми та недоліки фінансового менеджменту в сфері управління фінансовою стійкістю підприємства…………..32 3.2. Шляхи досягнення абсолютної фінансової стійкості вітчизняними підприємствами……………………………………..35 ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ……………………………………………………...39 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ……………………………………..……41 ДОДАТКИ
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
З переходом до ринкових відносин сильно змінилися умови функціонування підприємств. Для розв'язання сучасних проблем стабілізації національної економіки та підвищення регулюючої функції державного бюджету в забезпеченні соціального розвитку нашого суспільства треба здійснити низку організаційних заходів у плані оцінки фінансового стану суб'єктів господарювання. Тільки на основі позитивних зрушень індивідуального відтворення можливе безперебійне своєчасне наповнення бюджету і посилення регулюючого впливу держави на визначальні процеси суспільного життя, збільшення платоспроможного попиту населення та піднесення його життєвого рівня. З іншого боку, при дослідженні фінансового стану визначається конкурентоспроможність підприємства, його потенціал в діловому співробітництві, оцінює, в якому ступені гарантовані економічні інтереси самого підприємства та його партнерів по фінансовим та іншим відносинам. Тому система показників повинна показати його стан для споживачів, оскільки при розвитку ринкових відносин користувачів фінансової інформації значно збільшується. Також відомо, що висока рентабельність підприємств позитивно впливає на розв'язання державних фінансових проблем, зокрема, на зміцнення бюджету всіх рівнів, про що свідчать сучасні тенденції розвитку національної економіки. Лише за умови самоокупності суб'єктів господарювання економічна система може генерувати чинники позитивних кількісних і якісних змін у майбутньому періоді – періоді процесу розвитку, переходу до досконалішого фінансового стану, який має більш значний потенціал. Фінансовий стійкість – це одна з найважливіших характеристик діяльності кожного підприємства, що й підтверджує актуальність теми даної курсової роботи. Метою дослідження є розкриття сутності аналізу фінансового стану підприємства, аналіз факторів, що впливають на фінансову стійкість підприємства, шляхів зміцнення фінансового стану. Відповідно до мети були поставлені наступні завдання: - висвітлити теоретичні засади оцінки фінансового стану підприємства; - провести аналіз фінансової стійкості ДП "М'ясо Буковини" за 2011-2012 роки; - визначити шляхи покращення фінансового стану підприємства. Також одним із важливих завдань роботи є оцінка показників фінансового стану підприємства та формування шляхів її покращення. Об’єктом дослідження є дані фінансової звітності ДП "М'ясо Буковини". Предметом дослідження роботи є сукупність теоретичних і практичних проблем, пов’язаних з діагностикою фінансового стану підприємства та ефективністю його господарської діяльності. Відповідно до завдань роботи побудована її структура, яка складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаної літератури, додатків. У першому розділі роботи визначена сутність аналізу фінансового стану, його завдання та джерела інформації, а також методика проведення аналізу фінансового стану підприємства. У другому розділі курсової роботи відображена загальна господарська і фінансова характеристика діяльності підприємства, проведено аналіз ліквідності та платоспроможності, фінансової стійкості і ділової активності підприємства. У третьому розділі роботи запропоновані основні шляхи покращення фінансового стану підприємства. У процесі дослідження були використані загальноприйняті методи економічних досліджень, системний і програмно-цільовий підходи, прийоми порівняльного, економіко-статистичного, комплексного аналізу, синтезу, моделювання, прогнозування. Інформаційною базою дослідження є Закони України, Укази Президента України, наукові та теоретичні розробки вітчизняних вчених і фінансова звітність ДП "М'ясо Буковини". У працях зарубіжних і вітчизняних економістів досліджено широке коло питань, пов’язаних з аналізом фінансового стану підприємства та його управлінням. Серед науковців, які приділили значну увагу дослідженню фінансового стану підприємства, можна виділити таких як І.Т.Балабанов, Л.А.Бернстай, І.О.Бланк, Ю.Брігхем, Л.Гапенскі, Т.Р.Карлін, А.П.Ковальов, В.В.Ковальов, М.Н.Крейніна, Л.А.Лахтіонова, Г.В.Савицька, В.Т.Савчук, О.С.Стоянова, Р.Холт, А.Д.Шеремет та інші.