Зміст
ВСТУП
РОЗДІЛ 1. ОРГАНІЗАЦІЙНА ХАРАКТЕРИСТИКА ТОВ «СУШИЯ»
1.1.Основні напрямки розвитку та короткий історичний розвиток ТОВ «СушиЯ»
1.2. Організаційна структура управління ТОВ «СушиЯ»
1.3. Характеристика нормативних та законодавчих актів, які регламентують діяльність ТОВ «СушиЯ»
РОЗДІЛ 2. ХАРАКТЕРИСТИКА ФІНАНСОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ «СУШИЯ»
2.1. Аналіз фінансової діяльності ТОВ «СушиЯ»
2.2. Оцінка ефективності фінансової діяльності ТОВ «СушиЯ»
2.3. Дослідження основних показників діяльності підприємства
2.4. Оцінка фінансового стану підприємства
2.5. Пропозиції щодо покращення діяльності ТОВ «СушиЯ»
ВИСНОВКИ
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
ДОДАТКИ
Виробнича практика проходила в товаристві з обмеженою відповідальністю «СушиЯ». СушиЯ – це ресторани сучасної японської кухні, орієнтовані на аудиторію, яка цікавиться східною культурою.
Ресторан СушиЯ знаходиться в торгівельному центрі «Дніпроплаза» і уже встиг завоювати симпатії черкащан. Меню ресторану досить різноманітне: холодні закуски (роли), салати (з морепродуктами, м’ясні), гарячі страви (супи з морепродуктами), десерти та напої. Ціни ресторану є достатньо помірними.
Організаційна структура підприємства є лінійно – функціональною, на підприємстві працює 28 осіб.
При здійсненні своє діяльності підприємство ТОВ «СушиЯ» керується як загальними законодавчими і нормативними актами, які застосовуються для всіх підприємств будь – якої форми власності, так і спеціальними – які регламентують діяльність підприємств ресторанного господарства.
Проаналізувавши фінансову діяльність підприємства можна зробити наступні висновки.
Підприємство відноситься до суб’єктів малого підприємництва, тому сплачує єдиний податок 10% і не сплачує податку на додану вартість. Крім того, воно сплачує єдиний соціальний внесок, податок з доходів фізичних осіб, внесок до фонду інвалідів.
Підприємство не має значних сум грошових коштів на рахунках в банку або в касі, оскільки кошти відразу ж спрямовуються на поповнення оборотного капіталу. Дебіторська заборгованість підприємства пояснюється тим, що ТОВ «СушиЯ» отримує продукти харчування, а розплатитись за них може через певний час. Наявність кредиторської заборгованості зумовлена реалізацією надлишкових основних засобів і недоотримання за них коштів.
Проведений аналіз діяльності підприємства свідчить про нестабільне його становище, про що свідчить наявність збитку, невисока середньомісячна заробітна плата, низькі значення виробітку, від’ємне значення власного капіталу в 2009 і 2010 роках.
Проведений аналіз фінансового стану підтвердив нестабільність, оскільки підприємство має показники ліквідності і фінансової стійкості, які не відповідають нормативним значенням і від’ємні фінансові результати діяльності.
Удосконаленню процесу надання послуг ресторанного господарства споживачам в закладах ресторанного господарства може допомогти система стандартів обслуговування.
Ця система включає в себе:
1. Стандартизацію роботи персоналу
2. Навчання кадрів.
3. Контроль.
4. Система мотивації повинна використовувати інструменти матеріальної та нематеріальної зацікавленості співробітників і погоджувати ефективність його роботи з винагородою.
5. Якість виконання стандартів обслуговування.
Перелік табличного і графічного матеріалу:
Рис.1.1 Організаційна структура ТОВ «СушиЯ»
Таблиця 2.1 Структура і динаміка майна ТОВ «СушиЯ» за 2009-2011 рр., тис.грн.
Таблиця 2.2 Динаміка та структура джерел утворення майна ТОВ «СушиЯ» за 2009-2011 рр., тис.грн.
Таблиця 2.3 Формування фінансових результатів діяльності підприємства ТОВ «СушиЯ» за 2009-2011 рр., тис.грн.
Таблиця 2.4 Динаміка основних техніко-економічних показників ТОВ «СушиЯ» за 2009-2011 рр.
Таблиця 2.5 Показники, що характеризують рух персоналу ТОВ «СушиЯ»
Таблиця 2.6 Динаміка показників, які характеризують продуктивність праці та використання фонду робочого часу
Таблиця 2.7 Динаміка операційних витрат ТОВ «СушиЯ» за 2009-2011 рр.
Таблиця 2.8 Структура операційних витрат ТОВ «СушиЯ» за 2009-2011 рр.
Таблиця 2.9 Динаміка показників ліквідності та платоспроможності
ТОВ «СушиЯ» в 2009-2011 рр.
Таблиця 2.10 Динаміка показників фінансової стійкості ТОВ «СушиЯ»
в 2009-2011 рр.
Таблиця 2.11 Динаміка показників ділової активності
ТОВ «СушиЯ» в 2009-2011 рр.