Зміст
Вступ
1. Склад прибутку та джерела його формування. Чинники, що впливають на прибуток від реалізації товарної продукції. Аналіз фінансових результатів і рентабельності: показники і зміст
Тестові завдання
40. Рівень використання основних виробничих фондів харак¬теризують:
1) рентабельність, прибуток;
2) фондовіддача, фондомісткість;
3) фондоозброєність праці робітників;
4) коефіцієнт змінності;
5) продуктивність праці робітників.
1. Що таке економічний аналіз як самостійна наука:
1) система методологічних, методичних і технічних прийомів, спрямованих на вивчення діяльності підприємства (фірми);
2) система узагальнювальних показників господарської діяльності у межах певного підприємства (фірми);
3) система методологічних, методичних і технічних прийомів, спрямованих на вивчення діяльності промислово-виробничого персоналу підприємства?
56. Які чинники впливають на продуктивність одного пра¬цівника:
1) обсяг виробництва продукції та чисельність праців¬ників;
2) чисельність робітників та відпрацьований ними час;
3) зміна частки робітників у загальній чисельності пер¬соналу та їх продуктивність;
4) співвідношення між основними та допоміжними ро¬бітни¬ками?
26. Назвіть шляхи підвищення якості продукції:
1) підвищення рівня технічної підготовки виробництва;
2) удосконалення техніки та технології;
3) збільшення коефіцієнта змінності роботи устатку¬вання;
4) підвищення якості сировини, матеріалів, комплектую¬чих виробів;
5) скорочення чисельності працівників.
Задача. Проаналізувати вплив на обсяг виробництва підприємства харчової промисловості перерахованих факторів за допомогою методів елімінування (ланцюгових підстановок абсолютних різниць і відносних різниць. Зробити обґрунтовані висновки, акцентуючи увагу на пропозиціях, щодо покращення результатів діяльності підприємства.
Показники Задача №20
План Факт
1 Випуск продукції, тис. грн. 3819,51 3806,25
2 Середня чисельність робітників, осіб 925 700
3 Число днів, відпрацьованих одним робітником у рік, дн. 310 290
4 Середнє число годин, відпрацьованих одним робітником на день, год (Тривалість робочого дня) 7,2 7,5
5 Середній виробіток продукції на одну відпрацьовану людино-годину, грн. 1,85 2,5
ВИСНОВКИ
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ