Зміст
Завдання 27
За даними табл. 23 провести розрахунок коефіцієнта ритмічності та зробити висновки.
Таблиця 23
Аналіз ритмічності виробництва продукції
Декада Обсяг виробництва за місяць, тис. грн. Зараховується у виконання плану з ритмічності, тис. грн.
за планом фактично
Перша 205 240
Друга 200 200
Третя 210 190
Разом 615 630
Завдання 28
За даними табли 24 дослідити виконання плану за сортністю.Виконати розрахунок впливу зміни кількості та якості продукції на обсяг її випуску у вартісному вираженні.
Таблиця 24
Сорт Ціна за шт., грн Перевідний коефіцієнт сортності За планом Фактично Продукція в перерахуванні на вищий сорт, %
кіл-ть, шт. ПВ, % сума, грн кіл-ть, шт. ПВ,% сума, грн за планом фактично
Вищий 100 20 22
1-й 80 10 15
2-й 70 30 30
Усього х 60 67
Завдання 29
Проаналізувати динаміку браку і розрахувати розмір його впливу на обсяг виробництва продукції.
Таблиця 25
Аналіз браку у виробництві
Показники Минулий рік, тис. грн. Звітний рік, тис. грн. Відхилення
тис. грн. %
1. Випуск продукції в порівняльних оптових цінах 31800 32080
2. Виробнича собівартість продукції 26640 26432
3. Собівартість остаточно бракованих виробів 310 320
4.Витрати на виправлення браку 46 46
5. Витрати на брак
6. Вартість браку по ціні використання - 254
7. Суми, стягнені з винуватців браку 12 12
8. Суми, стягнені з постачальників за поставку неякісних матеріалів 330 26
9. Втрати від браку
10. Питома вага втрат від браку у вироб¬ничій собівартості продукції %
11. Збільшення випуску продукції при умові недопущення браку
Завдання 30
Проаналізувати вплив зміни кількості реалізованих виробів і цін на виручку від реалізації продукції.
Таблиця 26
Аналіз впливу факторів на виручку від реалізації продукції
Вироби Реалізовано виробів, шт. Ціна за один виріб, грн. Виручка від реалізації продукції, грн. Відхилення, грн.
Минулий рік Звітний рік Минулий рік Звітний рік Минулий рік Звітний рік При фактичному обсязі і базисних цінах Всього в. т. ч. за рахунок зміни
обсягу реалізації ціни
А
Б 90
100 100
110 120
80 130
120
Разом 190 210 * *