Курсова інвестування «Методи зниження інвестиційних ризиків в харчовій промисловості» (ID:230518)
Зміст
ВСТУП……………………………………………………………………. 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ АНАЛІЗУ ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИЗИКІВ В ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ……………………..........5
1.1. Особливості сучасного етапу розвитку харчової промисловості....5
1.2. Сутність та класифікація інвестиційних ризиків………………..…7
Висновки до розділу 1………………………………………………...…12
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИЗИКІВ В ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ………………………………………………..……14
2.1. Методи аналізу інвестиційних ризиків..…………………..………14
2.2. Аналіз інвестиційних ризиків в харчовій промисловості..………22
Висновки до розділу 2…………………………………………………..24
РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИЗИКІВ…...25
3.1. Методи зниження інвестиційних ризиків......….……………...….25
3.2. Управління ризиками інвестиційного проекту…………………..29
Висновки до розділу 3……………………………………………...…..32
ВИСНОВКИ………………………………………………………….....34
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ…………………………...…36
Зразок роботи
ВСТУП
Актуальність теми курсової роботи. Забезпечення сталого економічного розвитку підприємств харчової промисловості пов’язано з активізацією їх інвестиційної діяльності шляхом залучення інвестицій. Поряд з браком інвестиційних коштів та невмінням ефективно їх використовувати суттєвою проблемою є невизначеність ринкової ситуації, а отже, виникнення ризику. Інвестиційний ризик впливає на інвестиційну привабливість об’єктів інвестування та залучення потенційних інвесторів.
У зв’язку з цим у сучасних умовах розвитку підприємств харчової промисловості, які характеризуються посиленням глобалізаційних процесів, конкуренції, мінливістю конкурентного середовища, циклічністю кризових явищ, обґрунтування оптимальних рішень щодо інвестування та прогнозування інвестиційного ризику є об’єктивно необхідною категорією, дослідження якої потребує удосконалення теорії і практики інвестиційного аналізу.
Підвищення інвестиційної привабливості, залучення кредитних ресурсів та інвестицій для оновлення матеріально-технічної бази та модернізації виробництва є надзвичайно важливим для забезпечення ефективної діяльності машинобудівних підприємств. При цьому вирішення проблеми мінімізації інвестиційних ризиків є одним з найбільш складних завдань.
Отже, необхідність вивчення теоретичних, практичних та методичних питань, пов’язаних з інвестиційними ризиками харчової промисловості, визначила актуальність обраного напряму та зумовила вибір теми курсової роботи, її мету, завдання і предмет дослідження.
Об’єктом курсової роботи є харчова промисловість.
Предметом курсової роботи є інвестиційні ризики в харчовій промисловості, їх аналіз та шляхи зниження.
Мета і завдання курсової роботи. Теоретико-методологічний аналіз та значення інвестиційних ризиків в харчовій промисловості.
Для досягнення мети курсової роботи були поставлені та вирішені такі завдання:
- вивчено сутність інвестиційних ризиків;
- вивчено особливості сучасного розвитку харчової промисловості України;
- вивчено сутність аналізу інвестиційних ризиків;
- проаналізовано методи аналізу інвестиційних ризиків;
- проаналізовано шляхи зниження інвестиційних ризиків;
- проаналізовано управління ризиками інвестиційного проекту.
Методи аналізу. Методи курсової роботи включають монографічний, статистичний, графічний методи аналізу.
Інформаційна база складається з нормативно-правової бази, підручників, наукових публікацій з обраної тематики, звітних матеріалів об’єкту курсової роботи, інтернет-ресурсів та власних спостережень.
Структура курсової роботи. Відповідно до мети, завдань, логіки дослідження курсова робота складається зі вступу, трьох розділів, поділених на число підрозділів, висновків і списку використаних джерел. Повний обсяг курсової роботи складає 39 сторінок.
Інші роботи з даної категорії: