0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Етнопсихологічні риси в збірці есеїв С. Пиркало "Кухня егоїста" та книжці М. Кідрука "Мексиканські хроніки" (ID:106564)

Тип роботи: магістерська
Дисципліна:Філологія
Сторінок: 80
Рік виконання: 2015
Не продається
Вартість: 0
Автор більше не продає цю роботу
?

Основні причини, чому роботи знімають з продажу:

  1. Автор роботи самостійно зняв її з продажу
  2. Автор роботи видалив свій аккаунт - і всі його роботи деактивувалися
  3. На роботу надійшли скарги від клієнтів - і ми її деактивували
Шукати схожі готові роботи
Зміст
Вступ 3 Розділ 1 «Кухня егоїста» С. Пиркало та «Мексиканські хроніки» М. Кідрука в оцінках критиків і теоретичні засади дослідження 1. 1. Критики про творчість С. Пиркало та М. Кідрука 5 1. 2. Теоретичні засади вивчення збірки «Кухня егоїста» С. Пиркало та книжки «Мексиканські хроніки» М. Кідрука 15 Розділ 2 Риси української ментальності в творах «Кухня егоїста» С. Пиркало та «Мексиканські хроніки» М. Кідрука 2.1. Етнопсихологічна специфіка «Кухні егоїста» С. Пиркало 28 2.2. Риси української ментальності в книжці М. Кідрука «Мексиканські хроніки» 44 Розділ 3 Семантика і поетика заголовків у «Кухні егоїста» С. Пиркало та в книжці М. Кідрука «Мексиканські хроніки» 3.1. Семантика і поетика заголовків у «Кухня егоїста» С. Пиркало 53 3.2. Семантика і поетика заголовків у книжці «Мексиканські хроніки» 62 Висновки 73 Список використаних джерел 76
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Рисами українців, на думку авторки, є індивідуалізм (з його проявами: егоїзм, аскетизм, а також прагнення виокремитися з-поміж інших); емоціоналізм (заздрісність, жадібність, ощадливість, наївність, гостинність і доброта), прагнення до гармонії (пасивність, неприйняття нового і водночас заперечення старого; проблема заробітчанства; відсутність патріотизму у тих, хто переїжджає за кордон; фемінізм; турбота про екологію; любов до їжі та страх голоду). Деякі з названих рис ілюструються С. Пиркало через українську кухню, а інші показано через низку життєвих ситуацій, пережитих авторкою особисто чи персонажами книги. Спробуємо розглянути кожну з зазначених рис детальніше. Почати пропонуємо з найбільш вагомої – індивідуалізму. Авторка зазначає, що українці не переносять розкриття індивідуальності своїх співвітчизників: вони шанують «український народ», а не кожного окремого діяча, що достойний поваги. Витоки цієї ситуації знаходимо у фольклорі, завдяки якому зараз маємо чимало пісень, легенд та казок. Треба наголосити на тому, що, звичайно, українці прагнуть чимось виокремитися з-поміж інших, вони прагнуть бути в чомусь найкращими. В результаті маємо країну, в якій багато людей прагнуть потрапити в шоу-бізнес, стати відомими, успішними, а не йти працювати на завод [30 : 34]. На думку С. Пиркало, нам треба, навпаки, пошановувати успішних співвітчизників, вивчати їх твори, радіти їхнім успіхам, брати з них приклад, бо це теж українці! Треба наголосити й на тому, що кожен українець має знайти своє місце в житті – тільки так і двірник, і зірка естради виявлять свою індивідуальність і будуть щасливими. Треба зазначити, що для розкриття цієї етнопсихологічної риси письменниця проводить паралель до української кухні, де продукти не хочуть проявляти власного смаку, «а щоб, собака, не висовувався!» [30 : 7]. Так і в житті: українець краще вшанує свій народ, натовп, ніж похвалить окремого його представника. Співвітчизникам, на думку С. Пиркало, треба відходити від цієї традиції і брати приклад з європейських «кухонь». Вона закликає: «Дай продуктам проявити свій смак!» [30 : 7]. На нашу думку, якщо надати кожній людині можливість проявити себе і навчити пишатися успіхами інших, то життя зміниться на краще.