0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Годівля молодняку робочих коней (ID:108132)

Тип роботи: курсова
Сторінок: 31
Рік виконання: 2015
Вартість: 175
Купити цю роботу
Зміст
Вступ……………………………………………………………………….……3 Розділ 1. Годівля молодняку робочих коней (Огляд літератури)………..…4 1.1 Корми, що використовуються для годівлі коней…………………………4 1.2 Годівля лошат…………………………………………………………….11 Розділ 2. Розрахункова частина ………………………………………………14 2.1. Розрахунок річної потреби в кормах для дійних корів………………..14 2.2. Розрахунок раціонів та визначення потреби в кормах для вирощування ремонтних теличок та нетелей…………………………………………….…22 2.3. Розрахунок раціонів і визначення потреби в кормах для молодняку великої рогатої худоби на відгодівлі……………………….………..………24 2.4. Річна потреба свиноматки в кормах…………………………………….25 2.5.Скласти норми годівлі, розрахувати добові раціони і потребу в кормах для молодняку свиней при м’ясній відгодівлі………………………………26 2.6. Потреба в кормах для вибракуваної свиноматка………………………28 Висновки і пропозиції…………………………………………………………29 Список використаної літератури…………………………………………….31
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВСТУП Основне завдання правильного використання коней - забезпечити високу продуктивність кінних робіт при найменших витратах обліку кормів на одиницю вироблення і зберегти повну працездатність коні. Працездатність коней визначається загальним станом здоров'я, що перш за все залежить від умов годівлі і утримання. Важливою умовою, що забезпечує хорошу працездатність коней, є приміщення, в якому їх містять. Побудована стайня повинна бути сухою, просторою, досить світлою, добре утепленій, і вентильованої. У теплому опалювальному приміщенні, як правило, витрачається кормів значно менше. Однак при високій температурі в ньому і особливо взимку важко підтримувати сухість і свіжість повітря. Тому краще утримувати коней при більш низькою. обладнаній стайні відводять постійне місце - стійло, з годівницею для грубих і концентрованих кормів. Стійло роблять для робочих коней довжиною від 2,85 до 3,5 м і шириною від 1,5 до 2 метрів. Коней чистять щодня в спеціально відведеному для цього місці обладнаним очисні каналізацією, найкраще на вулиці, очищають копита від гною і бруду і через кожні 1,5 місяця роблять обрізання копит і перековування всіх без винятку коней. Взимку підковують всіх працюючих коней, в інший час року застосовуються звичайні літні підкови. Коней привчають до силосу поступово, починаючи з невеликих дач. Перший час коні поїдають його неохоче, але потім звикають. Після тривалого годування силосом коні починають відмовлятися від нього. У таких випадках тимчасово припиняють згодовувати силос. Для коней використовують силос хорошої якості, головним чином кукурудзяний. Як і всім, коням потрібні мінеральні речовини. У добу робочого коня треба дати крейди по 40-60, кістяного борошна 60-80 і кухонної солі на кожні 100 кг живої ваги при легкій роботі 5 - 7 г; при середній 7 - 9 і при важкій 8 - 10 г або постійно тримати в годівницях сіль-лизунець. Розділ 1 Годівля молодняку робочих коней (огляд літератури) 1.1Корми, що використовуються для годівлі коней Корми для коней діляться на наступні групи. Соковиті корми: трава, морква, буряк та інші овочі, силос. Концентровані корми: овес, ячмінь, пшениця, кукурудза. Грубі корми: сіно, сінаж, солома, полова. Залишки технічних виробництв: висівки пшеничні (залишки борошномельного виробництва), макухи та шроти (залишки олійного виробництва), барда і пивна дробина (залишки бродильного виробництва), жом і мелясу - кормову патоку (залишки цукробурякового виробництва), м'язгу (залишки крохмального виробництва). Корми тваринного походження: збиране молоко, м'ясо-кісткове, рибне борошно та ін. Кормові та вітамінні добавки: кухонна сіль, крейда, кісткове борошно, солі мікроелементів, риб'ячий жир, дріжджі, вітамінні препарати та ін. [3] Раціон коней повинен включати найрізноманітніші корми рослинного і тваринного походження, а також всілякі добавки. З рослинних найбільше їм згодовують зелені, грубі і зернові корми, і менше — коренебульбоплоди, силос і залишки технічних виробництв. Корми тваринного походження в раціонах коней займають не більше 10% (за поживністю). Для підвищення повноцінності раціонів і їх збалансованості використовують мінеральні, вітамінні добавки та премікси. Зелені корми для коней. У його склад входить велика кількість фізіологічно зв'язаної води. Молода трава з утримання перетравного протеїну і загальної поживності наближається до зернових кормів, але значно перевершує їх по біологічної цінності протеїнів. Зелений корм багатий каротином, вітамінами, мінеральними, ароматичними та естрогенними речовинами, є універсальним збудником травних залоз. У літній період трава в порівнянні з іншими кормами найбільш повно задовольняє потребу коней в поживних речовинах і повинна складати основу річної годівлі коней. Дорослі коні з'їдають до 50 - 60 кг хорошої пасовищної трави, річні лошата - до 30-40 кг на добу, а в середньому - близько 6 - 10 кг на 100 кг живої маси. Давати траву коням слід часто, невеликими порціями, по можливості свіжу, нещодавно скошену. Сіно. У період стійлового утримання основу раціону коней становить гарне сіно, яке є кращим джерелом значної частини протеїну, мінеральних речовин і вітамінів. У зимовий період сіно займає до 40 - 50% від загальної кількості кормових одиниць раціону. За стандартом сіно ділиться на посівне (бобове, злакове і бобово - злакове) і природних угідь (лугове, лісове, болотне, , різнотрав'я і т.д.). Для коней з посівного сіна найбільш придатне тимофіївкове і конюшино — тимофіївкове, з сіна природних угідь - лугове. Хороше бобове сіно згодовують у половинній кількості від повної норми сіна. При згодовуванні сіна досхочу дорослі коні поїдають до 4кг на 100кг живої маси. Проте краще не давати їм великі порції, оскільки це обтяжує тварин, утрудняє їх дихання, заважає роботі. Залежно від напруженості роботи, породи коня та якості корму норма сіна становить від 1,5 кг до 3 кг на 100 кг живої маси. Чим важче робота, тим менше дають сіна. У середньому дорослому робочому коню згодовують 8 - 10 кг сіна, жеребцям - плідникам - 10-16, кобилам - 12-15, річним лошатам - 8-12, лошатам старшого віку - 8-16 кг на добу. Солома. Цим грубим кормом тільки заміщають частину сіна. У соломі міститься мало протеїну, мінеральних речовин і вітамінів і багато клітковини (до 30 - 40%), що зумовлює її низьку перетравність і поживність. Більш придатна для коней вівсяна, просяна і кукурудзяна солома, яку згодовують в суміші з сіном. Солому у вигляді різання доцільно вводити в раціон як добавку до молодої водянистої траві або для "розведення" великих кількостей соковитих кормів. Величина солом'яної різки повинна бути 1,5 - 2,5 см. Робочим коням дають не більше 5 кг доброякісної соломи на добу. Полова. За своїми поживними якостями вона стоїть трохи вище соломи, але більш засмічена частками піску і землі і легше піддається псуванню. Для годівлі коней придатна тільки полова безостий хлібів. Доброю половою вважається ярова - вівсяна, просяна і безостого ячменю. Полову згодовують у змоченому або запареному (протягом 8 - 10 годин) вигляді або змішують її з соковитими кормами. Дорослим коням можна давати до 4 кг на добу. Овес. Основний концентрований корм для коней, овес за своїм складом і дієтичним властивостями належить до кращих кормів. У складі протеїну білок займає 93%. У вівсі багато фосфору і вітамінів групи В. Оптимальні норми згодовування вівса на добу в поєднанні з іншими концентрованими кормами наступні: для жеребців - плідників - 3-6 кг (залежно від породи і племінного використання), для кобил - 2-4 кг (залежно від фізіологічного стану), для робочих коней - 2-5 кг (залежно від виконуваної роботи), для спортивних коней - 5-7 кг (залежно від періоду відпочинку або виступу). Гранична норма згодовування вівса в раціонах дорослих коней з живою масою 500 кг - 6 кг (без роботи) та 12 кг (при роботі) на добу. Ячмінь. За хімічним складом ячмінь відрізняється від вівса меншим вмістом мінеральних речовин, клітковини і жиру і великим - крохмалю. Загальна поживність його на 20% вище, ніж вівса. Проте ячмінь вважається лише задовільним кормом для коней. Більше 6 кг ячменю на добу дорослому коню живою масою 500 кг згодовувати не рекомендується. Згодовування ячменю в якості єдиного корму може викликати у коня коліки, тому рекомендується давати його в половинній кількості від норми вівса. Щоб кінь краще пережовував ячмінь додають до нього солом'яну або сінну різку або плющать. У господарствах, де єдиним зерновим кормом є ячмінь, необхідно привчати до нього коней з молоду. Кукурудза. Серед злакових зернових кукурудза виділяється високим вмістом крохмалю і жиру і меншим протеїну і кальцію. Тому при її згодовуванні коням в раціон слід вводити конюшинове або люцернове сіно, в якому багато протеїну і кальцію протеїну і кальцію. Тонко розмолоту кукурудзу не дають, так як вона може викликати коліки. Максимальна норма згодовування кукурудзи 6 кг на добу. Жито, пшениця. Максимальна норма жита і пшениці - 4 кг на добу, при цьому разова норма не повинна перевищувати 2 кг з поступовим привчанням тварин на протязі 5-7 днів. Не рекомендовано згодовувати високоцінним племінним та спортивним коням. Горох. Вика. Сочевиця. Зернові бобові в годівлі коней використовуються рідше, ніж зернові злакові. Ці корми у своєму складі містять порівняно багато протеїну, майже повністю складається з білків, і незначно вуглеводів. Згодовувати їх слід в дробленні, плющене чи розмолотому вигляді і з великою обережністю - у коней спостерігаються здуття. Гранична норма - 2 кг на добу після поступового привчання (починають з 300 - 500 г на добу) [11]. Коренебульбоплоди (морква, буряк, картопля). У складі цих кормів міститься до 90% води, вони бідні протеїном, жиром, містять мало клітковини. Основні поживні речовини - цукор, пектинові речовини і крохмаль - перетравлюються в організмі коней на 95 - 98%. Найбільш корисна червона морква, що містить у своєму складі в середньому 54 мг каротину в 1 кг. Морква згодовують лошатам і лактуючим кобилам по 4 - 6 кг, лошатам - по 2 - 4 кг на добу. Дають її окремо або різану в суміші з вівсом. Буряків робочим коням за легкого та середнього навантаження згодовують до 10 - 15 кг кормового та 5 - 7 кг цукрового на добу. Корисні вони для лошат і лактуючих кобил, і так само для молодняку (до 4 кг на добу). Буряк можна давати як цілому вигляді, так і нарізаний в суміші з солом'яною різкою або половою. Картопля багата крохмалем, аскорбінової кислотою і вітамінами групи В. Дають її коням в сирому, вареному або запареному вигляді. Сирої картоплі в раціон робочим коням можна включати до 10 - 15 кг, молодняку - до 5 кг, лошатам, кобилам - до 4 кг на добу. Вареної або запареної робочим коням згодовують до 15 - 20 кг на добу. Якщо вона складає велику частину раціону, то в нього необхідно додавати гарне сіно і збільшувати норму кухонної солі до максимальної. Небажана годівля пророслою і недоброякісною картоплею. Силос. Його згодовують в якості соковитого корму, головним чином робочим коням і обов'язково в поєднанні з сіном. Хорошого, доброякісного кукурудзяного або соняшникової силосу дають робочим коням до 10 - 15 кг, племінним кобилам і молодняку - до 10 кг на добу. При цьому в раціон треба додавати крейду до 30 г на добу. Коней до силосу привчають поступово. Не рекомендовано згодовувати силос лошатам, жеребним кобилам, спортивним коням, коням при важкій роботі і верховій їзді. Сінаж. Це пров'ялена, консервована вуглекислим газом зелена трава з вмістом вологи 45 — 55 %. За своїми властивостями, якістю та поживністю сінаж займає проміжне місце між сіном і силосом. На відміну від силосу він є прісним кормом, близький за змістом цукру до зеленої трави і охоче поїдається кіньми. Сінажу в зимовий період дають дорослим коням до 5 - 8 кг, молодняку старше року — 3 - 4 кг на добу. Сінажем можна заміняти в раціоні до половини сіна.
Інші роботи з даної категорії: