Організнація праці в галузі рослинництва та тваринництва та шляхи її удосконалення (ID:1135935)
Зміст
ЗМІСТ
ВСТУП 3
РОЗДІЛ І. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА 5
РОЗДІЛ ІІ. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРАЦІ В ГАЛУЗІ ТВАРИННИЦТВА Й РОСЛИННИЦТВА 11
2.1 Організація робочих місць, обладнання, оснащення, обслуговування 11
2.2 Форми організації праці 18
2.3 Умови праці, режим праці та відпочинку 23
2.4 Організація основних виробничих процесів 25
РОЗДІЛ ІІІ. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАЦІ ПІДПРИЄМСТВА В ГАЛУЗІ РОСЛИННИЦТВА Й ТАРИННИЦТВА 27
ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 35
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 37
Зразок роботи
ВСТУП
Актуальність теми полягає в тому, що обмеженість виробничих ресурсів, що використовуються в сільському господарстві, та необхідність задоволення дедалі зростаючих потреб населення об’єктивно вимагають підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва. Цього можна досягти створенням регульованої ринкової економіки, відповідного механізму господарювання та забезпеченням рівноправності всіх форм власності.
У підвищенні економічної ефективності сільськогосподарського виробництва велику роль повинен відіграти власник, господар. Лише це дасть змогу найвигідніше реалізувати наявні можливості.
Підвищення ефективності сільського господарства передбачає збільшення обсягів виробництва продукції тваринництва і тваринництва з мінімальними витратами на її одиницю. Отже, необхідно збільшувати врожайність сільськогосподарських культур, продуктивність тварин та знижувати собівартість продукції. Звідси випливає, що основним напрямом підвищення економічної ефективності, сільськогосподарського виробництва є послідовна його інтенсифікація. Адже, як правило, збільшення врожайності і продуктивності пов'язане із ростом витрат на 1 га посіву та 1. гол. худоби, а при комплексному використанні ресурсів вихід продукції зростає більшою мірою і її собівартість знижується. Тому всі фактори інтенсифікації є й шляхом підвищення ефективності виробництва.
Дослідженням питання організації праці в галузі рослинництва й тваринництва займались такі дослідники: Саблук П.Т., Карич Д.Я., Коваленко Ю.С., Лещенко Г.Т., Козак Г.Я., Сасчук В.К., Андрійчук В.Г., Тарасенко, Л.Я. Пархомець М.К..
Найважливішим заходом підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва є поліпшення використання землі на основі підвищення її родючості та продуктивності (врожайності сільськогосподарських культур). Такі завдання успішно вирішуються при вирощуванні культур за інтенсивними технологіями. Однак практика інтенсифікації землеробства в Україні свідчить, що цей процес часто призводить до негативних результатів і загострення екологічної ситуації, хоча науково-технічний прогрес має в своєму розпорядженні ефективні засоби надійного захисту ґрунтів від руйнування, підвищення їх родючості та збереження довкілля.
Об’єктом дослідження виступає підприємство ПП «Господар».
Предмет дослідження – процес організації праці в галузі тваринництва.
Мета дослідження полягає в розробці й описі методів організації праці.
Завдання дослідження:
Описати організацію робочих місць, обладнання, оснащення;
Визначити форми організації праці;
Вичленити шляхи покращення організації праці.
Методи дослідження:
економіко-статистичний метод;
монографічний метод;
розрахунково-конструктивний метод;
балансовий метод;
нормативний метод.
Структура курсової роботи. Курсова робота складається з 38 сторінок друкованого тексту, трьох розділів, вступу, висновків, списку використаних джерел з 25 найменуваннями та містить 7 таблиць.
Інші роботи з даної категорії: