0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Технологія приготування страв з риби (ID:1128587)

Тип роботи: дипломна
Дисципліна:Кулінарія
Сторінок: 86
Рік виконання: 2019
Вартість: 300
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ 1. Значення риби в житті людини 2. Товарознавча характеристика риби та рибних виробів 3. Класифікація та обробка риби 4. Технологія приготування рибних страв Висновок
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
1. Значення риби в житті людини Дуже корисний продукт - риба. Давайте простежимо харчовий шлях цього корисного продукту. Почнемо з того, що все земне життя зародилося у воді. І одними з перших живих істот, не вважаючи мікроорганізмів і інфузорій, були риби. Звичайно, вони були зовсім іншого вигляду, ніж ми звикли їх бачити. Риби адаптувалися до всіх змін, що відбувалися на землі в період її розвитку. Зникли динозаври, зникли мамонти і багато інші різновиди, а риби залишилися. Виявляється цьому продукту харчування вже багато мільярдів років. Її їли первісні люди. Можна сказати, що ми продовжуємо харчові традиції своїх перших предків. Рибне м'ясо дуже популярно в меню тих народів, які розташовані поблизу морських територій. До речі, дуже цікавий факт: тривалість життя народів, що вживають в їжу велику кількість морепродуктів, більше, на 5-10 років, ніж у тих, які в силу багатьох причин не вживають рибу. Довгожителів більше в морських регіонах. Наприклад, Японія славиться кількістю довгожителів. Виявляється, рибний білок засвоюється легше, ніж білок м'ясної, і поживний, ніж наприклад білок пташиного м'яса. Рибу часто рекомендують в раціон різних дієт. Цікаво, що навіть в період посту, православна церква дозволяє вживання риби. Вміст фосфору і кальцію в рибі на 40% більше, ніж в куразі або родзинках. У печінці деяких видів риби, наприклад тріски, міститься дуже корисна амінокислота, яка запобігає розвитку атеросклерозу. Риба містить незамінні мікроелементи, такі як йод, марганець. Дуже раціонально було побудовано харчування в їдальнях Радянського Союзу. Два рази на тиждень був рибний день. Таким чином, заповнювався дефіцит необхідних поживних речовин в організмі.