0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Організація повноцінної годівлі свиней на відгодівлі (ID:1036186)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Інше
Сторінок: 41
Рік виконання: 2022
Вартість: 800
Купити цю роботу
Зміст
Вступ……………………………………………………………………………….3 Розділ 1. Теоретичні аспекти поняття повноцінної годівлі свиней на відгодівлі…………………………………………………………………………..4 1.1 Сучасне поняття повноцінної годівлі молодняка та дорослих свиней на відгодівлі ………………………………………………………………………….4 1.2 Вплив енергетичного, протеїнового, вуглеводного, мінерального та вітамінного живлення на стан здоров’я та продуктивність свиней…………...6 1.3. Еколого-санітарні вимоги до заготівлі, зберігання та способів приготування кормів для годівлі свиней на відгодівлі……………………8 Розділ 2. Спеціальна частина …………………………………………………11 2.1 Розрахунок потреби в кормах та структури раціонів…………………11 2.2 Техніка годівлі свиней на відгодівлі ……………………………………13 2. 3 Ситуаційне завдання ………………………………………………………18 Висновки, пропозиції……………………………………………………………22 Список використаної літератури………………………………………………24 Додатки…………………………………………………………………………...26
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Свинарство - одна з найважливіших галузей тваринництва. Подальше зростання поголів’я свиней та підвищення їхньої продуктивності дозволять у короткий термін значно збільшити виробництво свинини в країні. У багатьох областях нашої країни на частку свинини припадає 40 - 50% загального виробництва м’яса. Значення свинарства для збільшення виробництва м’яса обумовлюється їх біологічними особливостями. Завдяки високій скоростиглості та багатоплідності свиней від кожної свиноматки, що була на початок року, при вирощуванні та відгодівлі приплоду можна отримувати щорічно по 20 ц свинини та більше. Якість свинини змінюється залежно від віку, вгодованості та породних особливостей тварин, а також від споживаних ними кормів та умов утримання. М’ясо молодих тварин соковите, містить більше білка та менше жиру, ніж м’ясо вибракованих кнурів та маток, у тушах яких після відгодівлі значно збільшується кількість жиру. Забійний вихід свиней залежно від ступеня вгодованості, віку, статі та породних особливостей коливається від 70 до 85%, тобто значно більший за відповідний показник у інших видів сільськогосподарських тварин. Свині - всеїдні тварини, вони добре використовують і рослинні, і тваринні корми, а також залишки технічних виробництв та громадського харчування. Ця обставина сприяє їх розведенню в різних районах країни. Практика передових свинарських господарств показує, що у галузі є значні резерви, реалізація яких дозволить отримати додаткову продукцію за одних і тих самих витрат. Мета курсової роботи полягає у тому, закріпити на практиці одержані знання з питань технології відгодівлі свиней. Поставлена у роботі мета зумовила низку завдань, саме: − розглянути наукові основи годівлі свиней; − проаналізувати поживність основних видів кормів; − розглянути основні види та технологію відгодівлі свиней. Розділ 1 Теоретичні аспекти поняття повноцінної годівлі на відгодівлі 1.1 Сучасне поняття повноцінної годівлі молодняка та дорослих свиней на відгодівлі Одним із важливих та розвинених напрямів свинарства є вирощування та відгодівля свиней. Спочатку завданням свинарства було виробництво м’яса та сала, але в даний час воно націлене на виробництво м’яса, бекону і малої частки жиру. Стабільне збільшення виробництва рівня науково-обґрунтованих норм харчування забезпечується насамперед застосуванням раціональних методів годівлі свиней на основі деталізованих норм та прогресивної технології [12]. Інтенсивне введення свинарства вимагає добре збалансованих раціонів, що задовольняють повну потребу свиней у вуглеводах, жирах, протеїні, мінеральних кормах, мікроелементах та вітаміни. Тому знання поживної цінності раціонів та кормів – необхідна умова раціональної організації свинарства [16]. Під повноцінним розуміється годування, яке відповідає прийнятим нормам та забезпечує потреби тварин у незамінних факторах харчування. Кількість поживних речовин має бути достатньою для підтримання здоров'я, функціонального стану свиней та отримання від них продуктивності бажаної якості та у можливо максимальній кількості.