Особливості формування виробничих систем ВАТ РівноХліб (ID:1125748)
Зміст
ЗМІСТ
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ І ФУНКЦІОНУВАННЯ ВИРОБНИЧИХ СИСТЕМ 5
1.1. Сутність, поняття виробничої системи та їх класифікація 5
1.2. Функціональні підсистеми виробничої системи підприємств 10
1.3. Місце виробничих систем в організації виробництва на підприємствах 13
РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ ВИРОБНИЧОЇ СИСТЕМИ НА ВАТ «РІВНОХЛІБ» ТА РОЗРОБКА МЕТОДІВ І ЇЇ КОРЕКЦІЇ 16
2.1. Коротка характеристика ВАТ «РівноХліб» 16
2.2. Аналіз поточного стану виробничої системи на ВАТ «РівноХліб» 17
2.3. Розробка форм і методів виправлення недоліків виявлених під час аналізу 20
РОЗДІЛ 3. РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ НА ПРАКТИЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ ЗАХОДІВ УДОСКОНАЛЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ВИРОБНИЧИХ СИСТЕМ НА ДОСЛІДЖУВАНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ (ВАТ «РІВНОХЛІБ») 23
ВИСНОВКИ 32
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ: 34
Зразок роботи
ВСТУП
Актуальність дослідження: Стан економіки держави багато в чому залежить від рівня розвитку промислового виробництва. Змістовна сторона діяльності виробничих підприємств вкрай різноманітна і має суттєвий вплив на різні сторони життя суспільства. Сучасний етап перехідної економіки Росії характеризується зростанням підприємницької активності та переходом до різноманітних форм власності; відбуваються, хоча й повільно, зміни в технологічній базі виробництва. Підвищення відкритості російської економіки та посилення міжнародної конкуренції загострює проблему пошуку джерел підвищення ефективності та конкурентоспроможності російських промислових підприємств. Виробнича система підприємства охоплює всі стадії його виробничої і збутової діяльності, починаючи від надходження сировини і матеріалів і закінчуючи відправкою готової продукції клієнтам. Таким чином, від ефективності виробничої системи залежить якість продукції, витрати виробництва і, в кінцевому рахунку, конкурентоспроможність підприємства. Ефективність виробничої системи визначається тим, наскільки раціонально використовуються наявні на підприємстві ресурси (праця, капітал, сировина та матеріали та ін), з урахуванням виробничої специфіки підприємства і особливостей його зовнішнього оточення. В даний час стимулювання модернізації виробничих систем починає входити в поле діяльності економічної політики держави.
Об'єкт дослідження: ВАТ «РівноХліб».
Предметом дослідження є організація управління виробничою системою ВАТ «РівноХліб».
Мета дослідження: визначити ефективність організації управління виробничою системою ВАТ «РівноХліб» та визначити шляхи її подальшого розвитку і вдосконалення.
Постановка мети дослідження вимагає розв'язання наступних завдань:
розглянути теоретичні аспекти функціонування виробничих систем організації, їх склад і властивості, функціональні підсистеми, типи виробничих систем та основні напрямки їх розвитку;
описати організаційне становище ВАТ «РівноХліб», виявити тенденції розвитку;
описати і проаналізувати стан виробничої системи ВАТ «РівноХліб» в розрізі її основних функціональних підсистем, виявити проблеми та недоліки;
визначити напрями розвитку та підвищення ефективності організації управління виробничою системи ВАТ «РівноХліб».
Курсова робота містить вступ, три розділи, висновок та список використаної літератури, що нараховує 11 найменувань. Також робота включає 4 малюнки та 4 таблиці та нараховує 34 сторінки друкованого тексту.
Інші роботи з даної категорії: