0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

ЗВІТ з технологічної практики на ПАТ «РосичПриват» на прикладі виробництва зефіру (ID:262686)

Тип роботи: звіт з практики
Дисципліна:Інше
Сторінок: 63
Рік виконання: 2017
Вартість: 350
Купити цю роботу
Зміст
Зміст Вступ……………………………………………………………………...…3 1. Загальна характеристика підприємства та його основні техніко-економічні показники………………………………………………………….…5 2. Основна сировина. Оцінка якості сировини, способи постачання на підприємство та зберігання. Біологічна цінність сировини……………….….8 3. Характеристика допоміжних матеріалів, основної та побічної продукції, відходів виробництва…………………………………………….…21 4. Технологія основного виробництва. Характеристика обладнання та опис технологічного процесу………………………………………………..….31 5. Оцінка якості готової продукції. Зберігання та відпуск готової продукції………………………………………………………………………….39 6. Хіміко-технологічний та мікробіологічний контроль виробництва. Схема хіміко-технологічного та мікробіологічного контролю. Облік виробництва…………………………………….………………………..………45 7. Допоміжні виробництва. Допоміжні цехи та механічні майстерні…51 8. Охорона праці та екологічний контроль на підприємстві. …………53 9. Водне (водопостачання, каналізація) та енергетичне (паро- і енергопостачання) господарство…………………………………………….....59 Загальні висновки…………………………………………………………61 Список рекомендованої літератури……………………………………...62
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
1. Загальна характеристика підприємства і його основні техніко-економічні показники ПАТ "Росич" - багатогалузеве підприємство харчової промисловості України. Підприємство "Росич" розташовується в місті Біла Церква Київської області на вулиці Водопійна, 37. Підприємство "Росич" було створено 5 травня 1944 року і мало назву на той час Білоцерківський міськхарчокомбінат. На підприємстві працювало 25 чоловік. Об’єм валової продукції був 95 тисяч карбованців. У 1950 році був приєднаний завод безалкогольних напоїв. Об’єм валової продукції збільшився до 240 тисяч карбованців. Загальна чисельність працюючих становила вже 55 чоловік. 13 листопада 1960 року по рішенню міністерства міськхарчокомбінат прийняв артіль "Об’єднаний харчовик ". Об’єм валової продукції збільшився до 2827 тисяч карбованців, а чисельність працівників до 311 чоловік. 1973 року – побудований новий цех безалкогольних напоїв потужністю 600 тисяч доларів в рік, реконструйовано котельню та трансформаторну підстанцію. 1980 – введено в дію новий цех по переробці ягід і плодів потужністю 120 т сировини за добу. З 1 липня 1987 року – завод увійшов до складу агропромислового комплексу "Рось" З 1990 року підприємство "Росич" є самостійним підприємством, юридичним лицем. Організаційна форма – комбінат, тобто підприємство об’єднує виробництво декількох видів продукції, не зв’язаних між собою в процесі виробництва. Підприємство належить до державної форми власності, відноситься до підприємства переробної галузі АПК. По розміру підприємство – середнє, по типу виробництва – з масовим типом виробництва, по ступеню механізації і автоматизації виробництва – частково механізоване з елементами автоматизації, по тривалості роботи на протязі року – цілорічно, по ступеню непереривності основного процесу виробництва – із змінною формою процесу виробництва. Важливе місце в обсязі виробленої продукції займає кондитерське виробництво. П'ять видів зефіру, зефір в кондитерській глазурі, широка гамма мармеладних та пастильних виробів, іриси, шербети "Росич". Кожний рік кондитерський цех розробляє 5-6 нових виробів. Одне з нових направлень - бісквіти в зефірній та мармеладній масі. Підприємство - учасник та дипломант останніх років на виставці "Українські солодощі в Україні". Кондитерські вироби торгової марки "Росич" відомі в багатьох регіонах України [4]. В даний момент підприємство не дотримується ніякого плану збуту продукції, оскільки працює на замовлення від замовників. Підприємство співпрацює з фірмами Києва, Київської області, а також Черкас, Миколаєва, Кропивницького. Інші міста замовники: Тетіїв, Узин, Рокитно, Васильків, Сквира, Ірпінь, Богуслав, Пуща Водиця, Бровари, Фастів, Трипілля, Сухоліси, Яготин, Десна, Тараща. У місті Київ замовниками виступають такі фірми та підприємства як “Оберіг”, “Ольвія”, “Беарс”, “Таврія”, “Дарна”, “Ельдорадо”, “Сен-Лун”, “Тодеф”, “Авторитет”, “Розонторг”, “Київ-контракт”, “Шаль”, “Шепросхолдінг”, “Матіела”, ЗАТ “Приватінвест”. Білоцерківське ПАТ “Росич” має один оптовий магазин, та сім магазинчиків, які розташовані в місті Біла Церква. Усі кондитерські вироби, які випускає ПАТ “Росич” мають збут у місті. 8. Охорона праці та екологічний контроль на підприємстві. Організація охорони праці на підприємстві здійснюється за законами України “Про охорону праці”, “Про пожежну безпеку”, відповідно правилам з техніки безпеки і виробничої санітарії на кондитерських підприємствах. Технологічні процеси виробництва кондитерських виробів, технологічне обладнання для їх виробництва повинно відповідати вимогам ДСТУ 2583-94 [25]. На підставі вищезазначених документів на підприємстві “Росич” розроблені і затверджені інструкції з техніки безпеки для всіх професій згідно з положенням про розробку інструкцій з охорони праці. Мікрокліматичні умови на виробництві Несприятливі умови погіршують фізіологічний стан, знижують продуктивність праці, можуть привести до різних захворювань. Для підтримки оптимального мікроклімату здійснюється кондиціонування і вентиляція повітряного середовища. У виробничих приміщеннях встановлюються опалювальні установки, які підтримують оптимальну температуру повітря в холодну пору року. Нормується інтенсивність теплового опромінення на робочих місцях. В цілях профілактики теплових травм температура нагрітих поверхонь машин, устаткування або конструкцій, що захищають їх, має бути не більше 45 ºС . Освітлення виробничих приміщень При освітленні виробничих приміщень підприємство використовує природне бічне освітлення, здійснюване через світлові отвори в зовнішніх стінах, і штучне загальне освітлення, яке створює рівномірний розподіл світлового потоку. В якості джерел світла на підприємстві використовуються люмінесцентні лампи. При застосуванні таких ламп для освітлення приміщень з невеликою запиленою і нормальною вологістю (цехові приміщення) використовують відкриті світильники ЛОУ, ДСП. Для приміщень з великим змістом пилу (склади) або з великою вологістю (варильні відділення) – волого-пилозахисні світильники ПВЛП. Цехи мають аварійне освітлення для евакуації людей при надзвичайних ситуаціях. Для поліпшення природного освітлення устаткування забарвлене у світлі тони, стіни побілені Електричний струм Електронасиченість сучасного виробництва формує електричну небезпеку, джерелом якої можуть бути електричні мережі, електрифіковане устаткування і інструмент, обчислювальна і організаційна техніка. Для захисту від електричного струму використовуються заходи:  заземлення устаткування, використовується в машинах, що формують, темперуючих, інщих;  недоступність токоведучих частин устаткування для випадкового дотику. Встановлені обгороджування на пакувальних машинах;  подвійна ізоляція на відкритих ділянках електромереж;  попереджувальні написи на токоведучому устаткуванні;  засоби індивідуального захисту (гумові рукавички) при ремонті і обслуговуванні електроустановок і електромереж; Механічне травмування Джерелом травм на підприємстві можуть бути конвеєри, рухливі частини машин, що обертаються. Перед початком роботи необхідно переконатися в справності устаткування. За наявності неполадок слід починати роботу тільки після їх усунення. Частини устаткування, що обертаються мають бути закриті кожухами, шнеки - кришками. Конвеєри мають бути ізольовані загородженнями. Забороняється очищення мастилом, регулювання устаткування без його повної зупинки. Робітники мають бути в захисному одязі (халати, косинки). На підприємстві використовується устаткування, працююче під тиском: варильні котли, змієвикові варильні колонки. Надмірний тиск гріючої пари 0,6-0,8 МПа, тиск усередині апарату 0,1 МПа. Для безпечної роботи посудин їх забезпечують замочно-регульованою арматурою, манометрами, що встановлюються на висоті 2 м, термометрами, запобіжними клапанами, покажчиками рівня рідини. Для запобігання вибухонебезпечним ситуаціям проводять зовнішній і внутрішній огляд, гідравлічні випробування кожні 8 років [26].