0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Звіт з практики на молокопереробному підприємстві (ДП «Чайка» філії Лісне) (ID:286125)

Тип роботи: звіт з практики
Дисципліна:Інше
Сторінок: 74
Рік виконання: 2017
Вартість: 450
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП .................................................................................................................. 5 РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА І ЙОГО ОСНОВНІ ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНІ ПОКАЗНИКИ .......................................... 6 РОЗДІЛ 2. ОСНОВНА СИРОВИНА. СПОСОБИ ПОСТАЧАННЯ НА ПІДПРИЄМСТВО ТА ЗБЕРІГАННЯ. ................................................................ 10 2.1. Характеристика основної та допоміжної сировини ............................. 10 2.2. Способи надходження сировини на підприємство................................. 19 2.3. Санітарна обробка обладнання, молокопроводів, автомолцистерн .... 19 2.3.1 Миття технологічних трубопроводів .................................................. 20 2.3.2 Миття резервуарів ................................................................................. 21 2.3.3 Миття обладнання для теплової обробки молока ............................... 21 2.3.4 Миття сепаратора ................................................................................ 22 2.3.5 Миття обладнання для фасування молочних продуктів ..................... 23 2.3.6 Миття оборотної тари ........................................................................ 23 2.3.7 Миття молцистерн ............................................................................... 24 2.3.8 Зовнішнє миття устаткування ............................................................ 24 РОЗДІЛ 3. ХАРАКТЕРИСТИКА ДОПОМІЖНИХ МАТЕРІАЛІВ ..................... 26 РОЗДІЛ 4. ХАРАКТЕРИСТИКА ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ВИРОБНИЦТВА. ................................................................................................ 38 4.1. Опис технологічного процесу виробництва сметани ............................ 38 РОЗДІЛ 5. ХІМІКО-ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ТА МІКРОБІОЛОГІЧНИЙ КОНТРОЛЬ ВИРОБНИЦТВА. СХЕМА ХІМІКО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ТАМІКРОБІОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ ........................................................ 44 5.1. Схема хіміко-технологічного контролю. ................................................ 45 5.2. Схема мікробіологічного контролю ........................................................ 45 РОЗДІЛ 6. ДОПОМІЖНІ ЦЕХИ ....................................................................... 46 6.1.Енергетичне господарство. Тепло- , паро- та енергопостачання ........ 46 6.1.1. Опалення ............................................................................................. 47 6.1.2. Вентиляція .......................................................................................... 47 6.1.3. Паропостачання ................................................................................. 48 6.2. Водопостачання, водокористування та водовідведення ....................... 48 6.2.1.Зовнішні та внутрішні мережі водопроводу .................................... 49 6.2.2. Каналізація .......................................................................................... 49 6.3. Постачання холоду та повітря .............................................................. 50 6.3.1. Холодопостачання ............................................................................. 50 6.3.2. Повітропостачання ........................................................................... 50 6.4.Електротехнічна частина ........................................................................ 50 6.4.1. Електропостачання ........................................................................... 50 6.4.2. Силове електроустаткування ........................................................... 50 6.4.3. Електроосвітлення ............................................................................ 50 6.4.4. Захисне занулення ............................................................................... 51 6.5. Зв'язок і сигналізація ................................................................................ 51 6.5.1.Пожежна сигналізація ....................................................................... 51 6.5.2.Пожежна сигналізація ....................................................................... 52 6.6. Природоохоронні заходи ....................................................................... 52 6.7. Заходи по енергозбереженню .................................................................. 52 РОЗДІЛ 7. ОХОРОНА ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ ........................................ 53 7.1. Загальна частина ..................................................................................... 53 7.2. Небезпечні та шкідливі виробничі чинники ............................................ 54 7.3. Вимоги під час монтажу і ремонту ....................................................... 55 7.4. Безпека експлуатації технологічного обладнання ................................ 56 7.5. Безпека експлуатації трубопроводів і арматури .................................. 57 7.6. Безпека експлуатації парових і водяних шлангів .................................... 57 7.7. Безпека використання і миття тари для транспортування молока ... 57 7.8. Безпека експлуатації лабораторних приводних центрифуг .................. 57 7.9. Безпека експлуатації пастеризаторів і пластинчастих охолоджувачів .......................................................................................................................... 58 7.10. Безпеки експлуатації танків для збереження молока ......................... 58 7.11. Безпека експлуатації сепараторів ........................................................ 58 7.12. Безпека експлуатації танків універсальних .......................................... 58 7.13. Безпека експлуатації стерилізатора парового .................................... 58 7.14. Безпека експлуатації стерилізатора для миття і пропарювання труб і молочної арматури ....................................................................................... 59 7.15. Безпека експлуатації масловиготовлювача .......................................... 59 7.16. Безпека експлуатації мийної установки ............................................... 59 7.18. Безпека роботи в лабораторії ............................................................... 59 РОЗДІЛ 8. ДОКУМЕНТУВАННЯ ПІД ЧАС ВИРОБНИЦТВА МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ ........................................................................................................ 61 Програма GMP ................................................................................................ 64 ВИСНОВКИ ........................................................................................................ 65 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ...................................................... 66 Додаток А ........................................................................................................... 68 Додаток Б ............................................................................................................ 73
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА І ЙОГО ОСНОВНІ ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНІ ПОКАЗНИКИ Державне підприємство «Чайка» створено розпорядженням Керівника Державного управління справами Президента України від 31.08.2000 року №205 на базі підсобного господарства «Чайка» і ПСП «Дударків». Основними напрямками діяльності підприємства є:  Організація виробництва високоякісної сільгосппродукції, її переробка та забезпечення потреб громадського харчування Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та інших органів, установ, та організацій Державного управління справами , а також реалізація сільськогосподарської сировини, готової продукції стороннім юридичним та фізичним особам з метою отримання госпрозрахункового прибутку;  Удосконалення існуючих галузей, створення нових виробництв та здійснення інших видів діяльності, що не суперечить діючому законодавству, з метою отримання прибутку та підвищення рівня господарювання. До підприємства, на правах структурних підрозділів, входять:  філія «Чемер» - Козелецький район Чернігівської області;  філія «Дударків» - Бориспільський район Київської області;  філія «Лісне» - Києво-Святошинський район Київської області;  філія «Рибгосп Васильківський» - Васильківський районКиївської області;  база «Грушки » - місто Київ [3] Молокопереробний цех філії «Лісне» знаходиться в 30 км від м. Києва за адресою Київська область, Києво-Святошинський район, с. Лісне, вул. Лісна, 2. Цех спеціалізується на виробництві молочної продукції, основними видами якої є : молоко, кефір, сири, сметана, йогурти, тощо. Для виробництва молочної продукції використовується високоякісна сировина, яка постачається з власних молочнотоварних ферм ДП «Чайка» - філії «Лісне» та філії «Дударків» Молокопереробний цех побудований з проектною потужністю 3,5 тон переробки молока на добу. У вересні 2003 року був узгоджений робочий проект технічного переоснащення молочного цеху згідно якого потужність збільшена до 15 тон переробки молока за добу. Станом на 2017 рік фактична потужність підприємства складає близько 5 тон молока на добу. .... РОЗДІЛ 5. ХІМІКО-ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ТА МІКРОБІОЛОГІЧНИЙ КОНТРОЛЬ ВИРОБНИЦТВА. СХЕМА ХІМІКО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ТАМІКРОБІОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ Одними з найважливіших передумов для контролю за технологічним процесом, використанням основної та допоміжної сировини, матеріалів і в подальшому виробництві якісної та безпечної продукції є технохімічний та мікробіологічний контролі на всіх етапах виготовлення молочної продукції з початку приймання сировини і вже до відпуску готової продукції з підприємства. На підприємстві функціонують мікробіологічна та фізико-хімічна лабораторії. Фізико-хімічна лабораторія акредитована, тому має право видавати висновки хіміко-технологічного контролю сировини та готової продукції. Мікробіологічна лабораторія здійснює лише внутрішній контроль сировини та готової продукції.Дана лабораторія не має акредитації, тому виданням лабораторних висновків займається регіональна державна лабораторія держпродспоживслужби у м. Києві та Київській області. Фізико-хімічна лабораторія складається з ... Мікробіологічна лабораторія складається з ... 5.1. Схема хіміко-технологічного контролю. Хіміко-технологічний контроль виробництва сметани полягає у перевірці та контролі фізико-хімічних показників якості сировини, основних та допоміжних матеріалів, тари, готової продукції. Контроль здійснюється на будь-якій стадії виробництва продукту. Схема хіміко-технологічного контролю сметани наведена у додатку 1. 5.2. Схема мікробіологічного контролю Завданням мікробіологічного контролю є швидке виявлення шляхів проникнення мікроорганізмів-шкідників у виробництво та ступінь розмноження їх на окремих етапах технологічного процесу; запобігання розвитку сторонньої мікрофлори шляхом використання різних профілактичних заходів; активне знищення її шляхом дезінфекції з метою отримання ви-сокоякісної готової продукції. Він здійснюється на всіх етапах технологічного процесу, починаючи з сировини і закінчуючи готовим продуктом, на підставі державних стандартів (ГОСТ), технічних умов (ТУ), інструкцій, правил, мето-дичних вказівок та іншої нормативної документації. Схема мікробіологічного контролю наведена у додатку 2.