Організація сільськогосподарського виробництва (ID:602084)
Зміст
Вступ………………………………………………………………………….
Розділ І. Загальна характеристика господарства (підприємства)…………
1.1. Природно-економічна характеристика господарства…………………
1.2. Організаційна структура агрофірми ”Обрій”………………………….
1.3. Розмір та структура земельних угідь господарства…………………..
1.4. Розмір та структура трудових ресурсів………………………………..
1.5. Забезпеченість господарства основними виробничими засобами……
1.6. Дослідження спеціалізації господарства………………………………
1.7. Особливості оплати праці в сільському господарстві………………..
Розділ ІІ. Організація галузей рослинництва………………………………
2.1. Організація використання земельних угідь в господарстві…………..
2.2. Потреба в насінні………………………………………………………...
2.3. Планування врожайності сільськогосподарських культур…………..
Розмір та структура земельних угідь господарства……………………….
2.4. Економічна оцінка сільськогосподарських культур………………….
2.5. Планування посівних площ…………………………………………….
2.6. План нагромадження та внесення добрив……………………………..
2.7. Планування засобів виробництва………………………………………
2.8. Використання трудових ресурсів……………………………………….
2.9. Планування собівартості та реалізації сільськогосподарської продукції……………………………………………………………………...
Розділ ІІІ. Перспективи розвитку господарства……………………………
Висновок……………………………………………………………………..
Список використаної літератури……………………………………………
Зразок роботи
Вступ
Організація с/г виробництва -здійснення системи заходів для ефективного використання землі, трудових, технічних, матеріально-виробничих і. Мета - отримання великого об'єму продукції високої якості при економічному витрачання коштів. Об'єкт науки - с/г підприємства міста і їх галузі.
С/х підприємство - самостійний господарський суб'єкт, створений в організацію пр-ва своєї продукції основі сполучення особистих, колективних і громадських організацій інтересів.
Специфіка обумовлена особливостями:
- основним засобом виробництва є земля,
- робочий період с/г не збігаються з періодом виробництва,
- с/г виробництво складає великій території, піддається великий залежність від агроклиматических факторів, і погодних умов, продукція с/г швидкопсувна, малотранспортабельная, потрібні особливі умови його збереження і переробки, с/г не входить до системи великих монопольних утворень, піддається впливу конкурентних сил із боку обслуговуючих та допоміжних переробних формувань. Це негативно б'є по економіці підприємств нашої галузі. Рациональной -організація виробництва, що базується на новітніх досягненнях науку й передового досвіду, спрямована на постійне його вдосконалення, оптимальне поєднання в часі та просторі діяльності всіх структурних підрозділів, основних (технологічних), допоміжних (ремонтна, агрохімічна та інші служби) й обслуговуючих (транспортні, складські, контролю над якістю й інші) процесів.
- дві потужні завдання:
- виробляти наукові стану та практичні рекомендації по раціональному побудові с/г підприємств: вибору організаційно-правовою форми, обгрунтуванню розмірів, організаційної та виробничої структури, організації земельних територій, формуванню трудових і матеріально-технічних ресурсів.
- наукове обгрунтування та напрямів і практичних заходів із ефективної організації виробництва на підприємствах.
Інші роботи з даної категорії: