СтудентАспірант
0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Фізіологічні особливості вирощування люфи (Luffa) представника Родини Гарбузові (Cucurbitaceae) (ID:1220048)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Біологія
Сторінок: 28
Рік виконання: 2022
Вартість: 1200
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ ВСТУП………………………………………………………… РОЗДІЛ 1. ОГЛЯД НАУКОВОЇ ЛІТЕРАТУРИ ……………… 1.1. Поширення і застосування люфи ………………………… 1.2. Ботанічна характеристика та біологічні особливості люфи РОЗДІЛ 2. МАТЕРІАЛИ І МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ ………… 2.1. Технологічні особливості вирощування люфи………………. 2.2. Сорти люфи……………………………………………………... 2.3. Шкідники та хвороби, які завдають шкоди рослинам люфи... 2.4. Методика виготовлення губки з люфи…………………………… ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Вступ. Актуальність теми. Сучасний стан економіки аграрного сектора об’єктивно вимагає переходу на інтенсивні методи господарювання із широким використанням засобів хімізації і проведенням меліорації земель. Однак використовувалися ці методи однобічно, лише для отримання економічних результатів, а тому завдали шкоди екології, що призвело до антропогенних руйнівних наслідків: деградації ґрунту, зниження його родючості і, як наслідок, до погіршення якості продукції і стану навколишнього середовища. За таких умов суперечності, які виникли між економічною доцільністю та екологічною безпекою, потребують перегляду техногенної концепції розвитку АПК. При цьому, основним напрямом розвитку сільськогосподарських підприємств має стати екологізація усіх виробничих процесів, що обумовлює вибір проблеми дослідження. Сучасні люди намагаються вживати в їжу і використовувати тільки екологічно чисті овочі. Їх поставляють на ринок невеликі фермерські господарства і приватні особи. Така продукція розрахована на покупців з високим достатком, тому її можна продавати за завищеними цінами. Один з таких овочів – люфа. Використання люфи – це перший крок до екологічного прибирання та збереження навколишнього середовища. Губка з люфи є повністю компостованою і біорозкладною в природних умовах, так як є звичайні очищені плоди рослини. Розмір губки – 10 х 5 см. Підходить також для миття тіла. Ця рослина прекрасно підійде для вертикального озеленення, а не тільки як плодова. Їм можна завити шпалери, альтанки, огорожі, стіни будівель – тільки місце має бути сонячне. Рослина швидко зав’є відведене їй місце. Якщо плоди вас не дуже цікавлять, то ви зможете милуватися великими жовтогарячими квітками, насолоджуватися їх ніжним ароматом. У листі та квітках люфи – маса каротину. Квітки умочують у кляр та обсмажують, виходить корисний та делікатесний гарнір. Можна зацукровувати квіти для прикрашання тортів – здивуєте своїх близьких! У насінні багато корисного та цінного масла. Мочалку можна використовувати як звичайну банну, а умільці експериментують, заливаючи шматок мочалки спеціальним рідким милом. Після застигання – виходить два в одному, красива екологічна мочалка відразу із милом, і вдома приємно користуватися, і подарунок друзям – чарівний. Люфа – це рослина, плоди якої візуально схожі на кабачок чи великий огірок. Якщо їх висушити і очистити, можна отримати натуральну мочалку, яка придатна для компостування і повністю біорозкладається в умовах зовнішнього середовища. Американські дослідники з'ясували, що поролонові губки для посуду накопичують дуже багато шкідливих для людини бактерій; тому вони рекомендують міняти таку губку щотижня. А тепер уявіть, скільки пінополіуретану опиниться на сміттєвих полігонах! Саме тому варто користуватись екологічною альтернативою – натуральними губками. По-перше, люфа не накопичуватиметься роками на звалищах, а по-друге, завдяки великим порам її легко промивати, тому в ній розмножується менше мікробів. Метою роботи оволодіти навичками практичної розробки системи агротехнічних та організаційних заходів, спрямованих на необхідність обґрунтування вирощування екологічно безпечних сортів люфи залежно від біологічних особливостей. Відповідно до мети було поставлено ряд наступних завдань:  зробити огляд літературних джерел стосовно морфологічних і біологічних особливостей люфи;  визначити особливості вирощування люфи;  вдосконалення навичок самостійної роботи з учбовою, науковою і довідковою літературою;  формування у студентів критичної оцінки отриманих джерел інформації стосовно до конкретних умов;  оволодіння методикою розробки заходів по вирощуванню високих врожаїв люфи;  визначити біологічні умови, які забезпечать найвищу врожайність. Об’єкт дослідження – процеси формування продуктивності люфи. Предмет дослідження – розробка і наукове обґрунтування технології вирощування люфи в конкретних ґрунтово-кліматичних умовах. Методи дослідження: – польовий (спостереження за ростом і розвитком рослин); – статистичний (аналіз літератури); – розрахунковий (визначення економічної ефективності результатів досліджень). Наукова новизна одержаних результатів полягає у визначенні біологічних особливостей формування врожаю люфи в залежності від рівня мінерального живлення рослин в умовах господарства. Удосконалено окремі елементи технології вирощування сортів рослин. Практичне значення отриманих результатів. Отримані результати мають вагоме практичне значення, оскільки дають змогу підвищити продуктивність посівів люфи. Опрацьована література поглиблює знання про значення люфи в землеробстві та харчовій промисловості і використання елементів технології при вирощуванні культури, які є високоефективними, низьковитратними та екологічно безпечними.