066 005 53 74
Пн - Пт 08:30 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Працюємо
без вихідних!
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Ссавці Червоної Книги України (ID:228204)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Біологія
Сторінок: 118
Рік виконання: 2010
Вартість: 150
Купити цю роботу
Зміст
Зміст І.Вступ 4 1. Постанова Верховної Ради України Про Червону книгу України 7 2. Положення Про Червону книгу України 8 ІІ. Основна частина 16 3.Ряд Комахоїдні 16 - Їжак вухатий 17 - Хохуля звичайна 19 - Бурозубка альпійська 22 - Кутора мала 24 4. Ряд Рукокрилі (Кажани) 26 - Підковоніс малий 27 - Підковоніс великий 29 - Нічниця Бехштейна 32 - Нічниця ставкова 33 - Нічниця Наттерера 36 - Нічниця триколірна 38 - Довгокрил звичайний 40 - Широковух європейський 42 - Вечірниця мала 44 - Вечірниця велетенська 46 - Нетопир середземноморський 48 - Нетопир кожанковидний 50 5.Ряд Зайцеподібні 52 - Заєць білий 53 6.Ряд Гризуни 55 - Ховрах європейський 56 - Садовий вовчок 58 - Мишівка степова 60 - Тушканчик великий 62 - Ємуранчик звичайний 65 - Сліпак буковинський 67 - Сліпак піщаний 69 - Сліпак подільський 71 - Сліпак білозубий 73 - Водяна полівка мала 75 - Снігова полівка європейська 77 7.Ряд Китоподібні 79 -Азовка 80 - Афаліна чорноморська 82 - Білобочка чорноморська 84 8.Ряд Хижі звірі 86 - Горностай 88 - Тхір степовий 90 - Норка європейська 92 - Перев'язка звичайна 95 - Борсук 97 - Видра річкова 100 - Кіт лісовий 102 - Рись звичайна 104 9. Ряд Ластоногі 107 - Тюлень-монах середземноморський 108 10. Ряд Парнокопиті 110 -Зубр 111 11.Рідкісні види ссавців Житомирської області, занесені до «Червоної книги» України. Поліський природний заповідник. 114 ІІІ. Висновок 116 Список використаної літератури 117
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Кіт лісовий Felis silvestris Schreber, 1777 Ряд Хижі звірі¬ Carпivora Родина Котячі ¬Felidae Таксономічна характеристика. Єдиний представник роду у фауні України. Систематика роду оста¬точно не встановлена Статус. І категорія Поширення. Українські Карпа¬ти, Закарпаття (особливо у Вино¬градівському районі). Невелика популяція кота лісового вияв¬лена в Чернівецькій області. До 18 ст. траплявся на Волині, на околицях міст Путивля, Сум, Ах¬тирки. Є відомості про поширен¬ня виду в Подніпров'ї та Причорномор’ї В 30-х рр. 20 ст. кота лісового добували у плавнях Дністра та Дунаю. За даними Одеської пушно-хутрової бази, шкурки цього звірка надходили з території області до 70-х рр. У 1981 р. кота лісового вполювали в заповіднику Дунайські Плавні, а 1983 р.- біля с. Новосільського Ренійського р-ну Одеської області. Водиться також у деяких країнах Зх. і Центр. Європи та Малої Азії. Місця перебування. В горах се¬литься у глухих дубових, дубово-грабових, букових і мішаних, рід¬ко ялинових лісах (висота 300¬900 м), у плавнях в очеретяних заростях; часто влаштовує гнізда на плавучих острівцях. Чисельність. Карпатська популя¬ція становить 300-400 особин. Можливо, є одиничні особини в плавнях Дунаю. Причини зміни чисельності. Ін¬тенсивне вирубування лісу, різке скорочення площ старих листяних лісів, особливо дібров, створення штучних лісових насаджень і ак¬тивне рекреаційне використання лісів, знищення особин виду під час відстрілу бродячих домашніх котів, застосування мисливських капканів. Особливості біології. Веде прихо¬ваний спосіб життя. Селиться по¬одинці. Активний у сутінках та вночі. Теплолюбна тварина. Во¬диться в місцях, що добре про¬гріваються сонцем, з густим тра¬востоєм, старими дуплистими де-ревами, в чагарнику. Виводкові лігва влаштовує в дуплах дерев, розколинах скель, під купами сушняку і колод, у норах борсука та лисиць, зрідка - на горищах лісових будинків, в очеретяних за¬ростях. Живиться переважно ми-шовидними гризунами, рідше пта¬хами, плазунами, у крайніх випад¬ках - трупами тварин. Самка раз на рік (квітень - травень) після 63-68-денноЇ вагітності наро¬джує 2-4 (зрідка 5) сліпих ма¬лят, які тримаються біля неї до вересня - жовтня. Вороги і кон¬куренти - рись, лисиця, вовк, ку¬ницеві, бродячі собаки, великі хижі птахи. Значної шкоди чисто¬ті виду завдають бродячі коти, які, паруючись з дикими, дають гіб¬риди. Розмноження у неволі. Розмно¬жується у зоопарках, але погано. Заходи охорони. Занесено до Чер¬воної книги Української РСР (1980). Охороняється кіт лісовий в заповідниках Карпатському (біосферний), Дунайські Плавні (природний), в Карпатському нац. природному парку. Слід заборо¬нити відстріл бродячих котів і за¬стосування капканів у місцях пе-ребування виду, створити заказ¬ники в Закарпатській (Виногра¬дівський, Берегівський, Воловець¬кий, Тячівський, Перечинський р-ни) та Чернівецькій (Сторожи¬нецький, Глибоцький р-ни) об¬ластях.