0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

ОПТИМІЗАЦІЯ СКЛАДУ ПОЖИВНОГО СЕРЕДОВИЩА ДЛЯ ЕФЕКТИВНОГО КУЛЬТИВУВАННЯ TRITICUM AESTIVUM L. ЗА УМОВ IN VITRO (ID:836592)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Біологія
Сторінок: 33
Рік виконання: 2018
Вартість: 500
Купити цю роботу
Зміст
Розділ 1. ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ 1.1 Особливості культивування однодольних рослин 1.2 Калюсогенез (калюсоутворення in vitro) злаків 1.3 Морфогенез in vitro злаків 1.4 Регенерація in vitro Розділ 2. МАТЕРІАЛИ І МЕТОДИ 2.1 Характеристика об’єктів дослідження 2.2 Дизайн дослідження 2.3 Методи дослідження Розділ 3. РЕЗУЛЬТАТИ ТА ОБГОВОРЕННЯ ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Актуальність. Пшениця м’яка - найважливіша продовольча культура, яка займає провідне місце в зерновому балансі України [7]. Культура in vitro є сучасною модельною системою в фітобіологічних дослідженнях і в даний час широко використовується в клітинній селекції для отримання нових сортів рослин [7, 12,13]. Оскільки злаки викликають найбільший практичний інтерес у селекціонерів та одночасно являють собою найскладніший об'єкт із погляду експериментальної біотехнології, розробка ефективних систем для оптимізації умов культивування пшениці м’якої за умов in vitro є актуальним напрямом сучасної фітобіотехнології. Теоретичне та практичне значення. Культура in vitro є зручною моделлю для дослідження процесів росту та розвитку рослин [1]. Клітини калюсної тканини вищих рослин, поряд з придбанням нових специфічних властивостей, здатні зберігати властивості, характерні для рослин в умовах in vivo [2]. Це дає підставу використовувати культуру in vitro, як біологічну систему для отримання нових рослинних генотипів пшениці м’якої - більш стійких до біотичних та абіотичних стресів, з підвищеною продуктивністю, більш якісних за показниками біохімічного складу зернової продукції та ін. Теоретична значимість роботи полягає у дослідженні процесів індукції калусо- та морфогенезу за дії органічних та неорганічних азотовмісних компонентів середовища культивування Мурасиге-Скуга (МС). Практичне значення полягає у розробці протоколів оптимізації умов культивування пшениці м’якої за зміни складу азотовмісних компонентів поживного середовища культивування МС. Мета та завдання досліджень. Метою нашої роботи було дослідити вплив вмісту азотних компонентів поживного середовища на ефективність основних етапів культивування пшениці м’якої сорту Альянс за умов культури in vitro. Для досягнення мети були сформульовані та вирішені наступні завдання : ввести в культуру in vitro пшеницю м’яку за використання як експлант зрілих зародків