Зміст
Робота
з ОК «Облік в готельно-ресторанному бізнесі»
Завдання 1
Необхідно:
в журналі реєстрації господарських операцій визначити кореспонденцію рахунків та вказати незазначені суми;
відкрити синтетичні та аналітичні рахунки, відобразити початкові залишки та рознести господарські операції;
підрахувати кінцеві залишки по синтетичних та аналітичних рахунках;
побудувати оборотні відомості по синтетичних та аналітичних рахунках;
скласти баланс ТОВ “Ореол” на кінець звітного періоду.
Дані для виконання:
Баланс підприємства на початок звітного періоду
статті активу сума, грн. статті пасиву сума, грн.
Основні засоби:
- залишкова вартість
- первісна вартість
- знос
13400
15000
1600 Статутний капітал 20000
Резервний капітал 2885
Нерозподілений прибуток 4780
Запаси:
- сировина і матеріали
- незавершене виробництво
- готова продукція
270
135
970 Короткострокові кредити банку 8700
Векселі видані 1200
Грошові кошти:
- у касі
- на поточному рахунку
500
17300 Поточні зобов’язання за розрахунками:
- з бюджетом
- зі страхування
- з оплати праці
120
40
350
Дебіторська заборгованість покупців 1300 Кредиторська заборгованість за товари 400
Нематеріальні активи та групи їх вибуття 4600
всього 38475 всього 38475
Відомість залишків за субрахунком 631 “Розрахунки з вітчизняними постачальниками” на початок звітного періду
№ з/п Назва підприємства Сума, грн.
1 ТОВ “ПРОГРЕС” 50
2 ЧП “Шевченко” 120
3 ТОВ “Катюша” 74
4 ДП “Рута” 156
Разом 400
Відомість залишків за субрахунком 201 “Сировина і матеріали” на початок звітного періоду
№ з/п Найменування од.вим кількість ціна, грн. сума, грн.
1 Морква кг 10 5 50
2 Олія л 5 20 100
3 Помідори кг 2 30 60
4 цибуля кг 15 4 60
разом 270
Журнал реєстрації господарських операцій
№ з/п Зміст господарської операції Кореспонденція рахунків сума, грн.
Дт Кт
1 На склад підприємством отримано від ЧП “Шевченко” 10 л олії за ціною 20 грн. за 1 л., від ТОВ “ПРОГРЕС” помідори 30 кг за ціною 30 грн. за кг
200
900
2 З поточного рахунку сплачено: ТОВ “ПРОГРЕС” 850 грн., ДП “Рута” 150 грн., ЧП “Шевченко” 250 грн. 850
150
250
3 Нарахована заробітна плата робітникам основного виробництва за окладами і тарифами 2300
4 З поточного рахунку в касу підприємства отримано кошти на виплату заробітної плати 2300
5 Зі складу на кухню отримано: цибуля 7 кг (7*4 =28), помідори 25 кг (25*30=750) та морква 8 кг (8*5=40) 28
750
40
6 Видана заробітна плата робітникам 2100
7 Надійшли грошові кошти від покупця на поточний рахунок 1000
8 З поточного рахунку погашені короткострокові позики банку 7200
9 З каси підприємства видано завгоспу на закупівлю моркви 250
10 Оприбуткована морква придбана завгоспом 250