0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Облік, аналіз та аудит витрат виробництва (ID:114176)

Тип роботи: дипломна
Сторінок: 148
Рік виконання: 2012
Вартість: 250
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП РОЗДІЛ 1. ОБЛІК АНАЛІЗ ТА АУДИТ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА НА ПІДПРИЄМСТВАХ МОЛОЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ 1.1. Сутність витрат виробництва, їх класифікація та функції в господарській діяльності підприємств молочної промисловості 1.2. Методи оцінки витрат виробництва 1.3. Витрати виробництва підприємства як об’єкт аналізу 1.4. Нормативно-правова база аудиту витрат виробництва Висновки до 1 розділу РОЗДІЛ 2. ОБЛІК ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА НА ПІДПРИЄМСТВІ 2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства ДП «Старокостянтинівський молочний завод» 2.2. Склад витрат виробництва 2.3. Етапи обліку витрат виробництва 2.4. Характеристика основних методів калькулювання 2.5. Відображення операцій з обліку витрат виробництва на рахунок бухгалтерського обліку Висновки до 2 розділу РОЗДІЛ 3. АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА НА ПІДПРИЄМСТВІ 3.1. Аналіз витрат за економічними елементами 3.2. Аналіз витрат на одну гривню товарної продукції 3.3. Оцінка впливу фінансів за іншими витратами підприємства 3.4. Шляхи та резерви зниження витрат виробництва Висновки до 3 розділу РОЗДІЛ 4. АУДИТ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА НА ПІДПРИЄМСТВО 4.1. Аудит використання витрат виробництва на підприємстві 4.2. Внутрішній аудит витрат виробництва Висновки до 4 розділу РОЗДІЛ 5. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ НА ПІДПРИЄМСТВІ 5.1. Основні заходи щодо запобігання травматизму і професійним захворювання 5.2. Аналіз основних заходів щодо запобігання травматизму і професійного захворювань Висновки до 5 розділу ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
1.2. Методи оцінки витрат виробництва Застосовуються різноманітні методи калькуляції промислової продукції: прямого розрахунку, розрахунково - аналітичного, нормативного, параметричного, виключення витрат , коефіцієнтний і комбінований [14, c. 571]. Застосування того або іншого методу залежить від виду виробленої продукції, характеру технологічного процесу, особливостей переробки сировини. Метод прямого розрахунку застосовується на підприємствах, що виготовляють однорідну продукцію. При цьому методі витрати на одиницю продукції визначаються шляхом розподілу загальної суми витрат на кількість виробленої продукції. На великих виробництвах з широкою номенклатурою більш поширений розрахунково-аналітичний метод. Сутність його полягає в тому, що прямі витрати на одиницю продукції визначаються на основі прогресивних норм витрат ресурсів. Нормативний метод — найбільш прогресивний. Він базується на нормах і нормативах використання матеріальних і трудових ресурсів, на його основі можна робити розрахунок калькуляцій на нові види продукції. Параметричний метод — застосовується для розрахунку витрат виробництва однотипних, але різних за якістю виробів. Він ґрунтується на встановленні закономірностей зміни витрат в залежності від зміни якісних параметрів продукції. Виявивши цю закономірність і витрати на виготовлення виробу - макета, можна дізнатися про витрати на інші однотипні вироби, що відрізняються один від одного певними параметрами. Для добору якісних властивостей ( параметрів ) використовується кореляційний аналіз залежності зміни витрат від зміни кожного параметра. Він дозволяє порівняти покращення якісних властивостей продукції з додатковими витратами на її виготовлення. Методи виключення витрат, коефіцієнтний і комбінований базуються на визначенні загальної суми усіх витрат на переробку вихідної сировини і наступного її розподілу на отримувану продукцію. Ці методи використовуються на комплексних виробництвах (де з однієї вихідної сировини, у єдиному технологічному процесі одержують два або декілька різнорідних видів продукції.) Метод виключення витрат полягає в тому, що з усієї продукції, отриманої в результаті комплексної переробки сировини, один її вид рахується основним, інші – побічними. З загальних витрат на переробку сировини виключають вартість побічної продукції, а суму, що залишилася, відносять на витрати по основній продукції. Застосування даного методу доцільно в галузях , де побічні продукти займають невеличку питому вагу, а їхня оцінка не робить істотного впливу на витрати по виготовленню основної продукції. При коефіцієнтному методі (метод розподілу витрат) усі витрати розподіляються між отриманими продуктами пропорційно. При цьому один із продуктів приймається за умовну одиницю з коефіцієнтом, рівним одиниці, а інші прирівнюються до нього по перекладному коефіцієнті, що враховує якусь ознаку (відпускні ціни на продукцію, її вага, й ін.) [14, c. 397].